EUROLYGA 2023

Mindaugas Kuzminskas ir „Knicks“ sprendžia pražūtingą problemą

„New York Knicks“ komanda turi bėdą, apie kurią prieš sezoną net negalvojo. Prieš naująjį NBA sezoną „Knicks“ klubas, kuriam priklauso Mindaugas Kuzminskas, susitelkė į puolimą ir kėlė daug klausimų: ar Derrickas Rose'as pritaps prie trikampio žaidimo filosofijos? Ar latvis Kristapas Porzingis žengs žingsnį į priekį? Ar D.Rose'as išmoks žaisti kartu su Carmelo Anthony?

M.Kuzminskas ir „Knicks“ siekia išmokti tinkamai gintis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
M.Kuzminskas ir „Knicks“ siekia išmokti tinkamai gintis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 7, 2016, 10:34 AM, atnaujinta Apr 18, 2017, 3:43 PM

Po šešerių rungtynių paaiškėjo, kad visi žiūrėjo ne į tą kamuolio pusę.

Didžiausia „Knicks“ problema – ne atakos, o gynyba.

Savaitgalį „Knicks“ krepšininkai antrojoje pusėje leido „Utah Jazz“ komandai pelnyti 65 taškus. „Knicks“ pralaimėjo 109:114.

Niujorko komanda aikštę paliko su prasčiausia statistika gynyboje NBA.

Gynyba – viskas

„Knicks“ komandai šiose rungtynėse itin sunkiai sekėsi gintis du prieš du. George'as Hillas pasitelkdamas šį derinį sukūrė keletą nuostabių progų savo komandos draugams, kurie užtikrintai rinko taškus.

„Mes tiesiog atidavėme jiems pergalę“, – ESPN sakė Carmelo Anthony.

Apie pakilimą kalbantis „Knicks“ klubas dabar turi dvi pergales ir keturis pralaimėjimus.

D.Rose'as teigė, kad apie „Knicks“ gynybą teks kalbėti visą sezoną ir ji parodys, ko verta komanda.

„Gynyba yra viskas. Puolime viskas bus gerai, mes surasime savo taškus ir susikursime progas. Bet svarbiausia – gynyba. Visi turi žaisti tarsi surišti bendra virve, komunikuoti ir suprasti, ką turi daryti. Štai kas svarbiausia“, – sakė D.Rose'as.

Nesusikalba

Nemažai „Knicks“ krepšininkų ir pats treneris Jeffas Hornačekas yra pareiškę, kad komanda gindamasi du prieš du nemoka tinkamai komunikuoti.

Ši problema vis labiau ryškėja. Po rungtynių su „Jazz“ J.Hornačekas užsiminė, kad jo žaidėjai siekė pasikeisti ginamaisiais, kai žaidė du prieš du, tačiau jie nesusikalba.

„Vienas vyrukas manė, kad jie keičiasi, kitas – kad ne. Vyrukai sakė, kad jie netgi šaukė, o kiti sakė, kad nieko negirdėjo“, – kalbėjo strategas.

Visi žaidžia du prieš du

Visa tai gali būti pasiruošimo sezonui problema, nes „Knicks“ ilgą laiką neturėjo visos komandos. D.Rose'as praleido dvi savaites dėl teismo problemų, Joakimas Noah praleido 10 dienų dėl pakinklinės sausgyslės traumos. Courtney Lee praėjusią savaitę netgi užsiminė, kad „Knicks“ turėtų mokytis kartu gintis du prieš du, o ne siekti perprasti trikampio puolimo filosofiją.

„Knicks“ gerbėjams ramiau tik dėl to, kad krepšininkai apie gynybą kalba su optimizmu. Komanda įsitikinusi, kad su laiku išmoks kalbėtis tarpusavyje. O jeigu ne – reikės laidoti dar vieną sezoną.

„Šiandieną taip žaidžiamas krepšinis. Norime to, ar ne – bet taip yra. Toks tas krepšinis. Visi žaidžia du prieš du. Jeigu sugalvosi, kaip tai sustabdyti, būsi sėkmingas“, – sakė C.Anthony.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.