EUROLYGA 2023

Mindaugo Kuzminsko klube suirutė: legendos reikalavimai – tik dūmų uždanga?

"Knicks" klube - nesutarimai.<br>lrytas.lt montažas.
"Knicks" klube - nesutarimai.<br>lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 13, 2016, 7:06 PM, atnaujinta Apr 18, 2017, 1:40 AM

Mindaugas Kuzminskas iš arti stebi, kaip „New York Knicks“ klube kyla neramumų vėjai. Sezonus laidojęs tam, kad šiemet pakiltų į viršų „Knicks“ klubas nerodo tokių rezultatų, kokių nori sirgaliai ar vadovai.

„Knicks“ per 9 NBA mačus patyrė 6 pralaimėjimus. Komanda sulaukia daugybės kritikos ir specialistai pirštais bado į gynybą.

NBA legendos Philo Jacksono pasitikėjimą gavęs treneris Jeffas Hornačekas jau sezono pradžioje griežtai nukirto – „Knicks“ krepšininkai privalo gerai gintis, kitaip minučių aikštėje tikėtis neturėtų.

Dėl šios priežasties M.Kuzminsko žaidimas puolime jam negarantuoja daugiau laiko. Reikia stiprinti gynybą.

O tai daryti turi ir visa komanda.

„Knicks“ komanda per visą pasiruošimą NBA sezonui daugybę dėmesio skyrė garsiajai Trikampio puolimo teorijai, kurią taip dievina Ph.Jacksonas.

NBA „Žiedų valdovo“ pravardę turintis buvęs treneris ir dabartinis „Knicks“ direktorius J.Hornačeką ir pasirinko dėl to, kad šis gali priversti komandą pasitelkti šią filosofiją, kuri pačiam Ph.Jakconui dovanojo čempionų žiedus.

Nemoka gintis du prieš du

Tačiau įsibėgėjus sezonui patys „Knicks“ krepšininkai daugiausia kalba apie gynybą. Gynybą, kuri neveikia.

„Gynyba yra viskas. Puolime viskas bus gerai, mes surasime savo taškus ir susikursime progas. Bet svarbiausia – gynyba. Visi turi žaisti tarsi surišti bendra virve, komunikuoti ir suprasti, ką turi daryti. Štai kas svarbiausia“, – yra sakęs vienas „Knicks“ lyderių Derrickas Rose'as.

Su tuo sutinka ir specialistai, kurie pabrėžia – „Knicks“ nesugeba gintis du prieš du, o tai NBA – kertinis dalykas.

„Šiandieną taip žaidžiamas krepšinis. Norime to, ar ne – bet taip yra. Toks tas krepšinis. Visi žaidžia du prieš du. Jeigu sugalvosi, kaip tai sustabdyti, būsi sėkmingas“, – sakė „Knicks“ vedlys Carmelo Anthony.

Legenda reikalauja dėmesio kitkam

Bet Ph.Jacksonas, pasak pranešimų, nenori pradėti kalbėti apie tokią gynybą. ESPN šaltiniai teigė, kad Ph.Jacksonas nėra patenkintas „Knicks“ puolimu. Esą legendai kliūna trikampio puolimo naudojimo skaičius.

Per pirmuosius šešis sezono mačus J.Hornačekas akivaizdžiai mėgino pagreitinti „Knicks“ puolimą, tad Ph.Jacksono reikalavimus nustūmė į šoną. Krepšinio skautai įžvelgė, kad J.Hornačekas tik keletą kartų nurodė naudoti trikampio puolimo filosofiją.

J.Hornačekas yra sakęs, kad mėgina įdiegti šią filosofiją į esamą schemą, nes nori, kad komanda galėtų atlikti ir greitis metimus.

Ir kol Ph.Jacksonas, pasak ESPN, piktinasi, kad nenaudojamas jo mėgstamas puolimas, tie patys šaltiniai tvirtina, kad „Knicks“ krepšininkai mano priešingai. Esą ši puolimo sistema neatitinka komandos braižo ir ypač netinka D.Rose'o žaidimo stiliui – įžaidėjas yra tradicinio žaidimo du prieš du gerbėjas.

„Mes apie tai kalbėjome visą vasarą. Ph.Jacksonas mums leido patiems nuspręsti, kaip įdiegti tokį puolimą“, – sakė J.Hornačekas.

Mano, kad bando nukreipti dėmesį

Ph.Jacksonui trikampio puolimo filosofija leido iškovoti 11 NBA čempionų titulų su „Chicago Bulls“ ir „Los Angeles Lakers“ komandomis. Ph.Jacksonas jau anksčiau yra pareiškęs, kad šių dienų krepšininkams tiesiog trūksta žinių, jog mokėtų aikštėje pritaikyti šią žaidimo schemą.

„Nusamdžiau Jeffą dėl to, kad jis atvyko iš Jutos, kur veikė puiki sistema. Jis norėjo pagreitinti žaidimą, bet kartu surasti, kaip įlieti mano sistemą. Tai reikia padaryti taip, kad pats žaidimas nesulėtėtų“, – yra sakęs Ph.Jacksonas.

Buvęs „New York Knicks“ ir „Houston Rockets“ treneris Jeffas van Gundy pareiškė, kad visos kalbos apie trikampį puolimą – niekai. Pasak jo, „Knicks“ tik mėgina nukreipti dėmesį nuo labai akivaizdaus fakto.

„Diskusijos, ko reikia jų puolimui yra tiesiog nevaisingos sprendžiant „Knicks“ bėdą. Jie nenaudoja trikampio dažnai ir bėda, kurią reikia išspręsti, su tuo neturi nieko bendro. Visos diskusijos apie trikampį puolimą sudaro 90 procentų kalbų, kurios supa „Knicks“ klubą. Bet aš esu tikra,s kad Kristapas Porzingis ir Joakimas Noah privalo sukurti gynybos liniją, kuri būtų aktyvi ir komunikuotų bei gintų krepšį“, – sakė J.van Gundy.

Buvęs „Los Angeles Lakers“ treneris Byronas Scottas buvo griežtas. Jis pareiškė, kad Ph.Jacksonas turėtų arba nustoti kištis, arba atleisti J.Hornačeką. J.van Gundy pridūrė, kad Ph.Jacksono kišimąsi į komandos žaidimą turėtų nulemti paties trenerio norai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.