EUROLYGA 2023

Tomas Pačėsas pasirengęs kautis su visais: „Aikštėje paliekame širdį“

Tomas Pačėsas kelis kartus buvo priverstas griebtis už galvos, buvo nubaustas net technine pražanga, bet galiausiai po rungtynių prikimusiu balsu dalino padėkas – tiek aistruoliams, tiek savo auklėtiniams.

T.Pačėsas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
T.Pačėsas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 16, 2016, 8:42 PM, atnaujinta Apr 17, 2017, 6:38 PM

„Lietuvos ryto“ krepšininkai trečiadienį po įspūdingos kovos ir dar įspūdingesnės rungtynių pabaigos 93:91 palaužė rusų milijonierius – Maskvos srities „Chimki“.

„Visų pirma norėčiau padėkoti ir pasveikinti sirgalius už puikią atmosferą, jie mums labai padeda. Jie supranta krepšinį, žaidžiame dėl to ir tai yra labai malonu“, – duoklę aistruoliams atidavė T.Pačėsas.

Mačo lemtį išsprendė Davidas Loganas, paskutinę sekundę pataikęs sudėtingą metimą. Prieš tai jis dar įmetė du baudų metimus, nors visų rungtynių metu priminė tik savo šešėlį.

Rungtynes jis baigė pelnęs 16 taškų, bet pataikęs tik du tritaškius iš dešimties.

„D.Loganas vienas tų, kuris gali žaisti su kamuoliu. Situacija nebūdinga jam, jį sustabdė, bet metimas pasiekė tikslą. „Chimki“ mūsų vos nenubaudė, bet nenoriu kalbėti apie klaidas.

Davidas yra mūsų lyderis, kuris neša ir prisiima atsakomybę. Tai buvo loginis sprendimas“, – apie paskutinę ataką atsiliepė T.Pačėsas.

Jo pagyrų nusipelnė monstriškas rungtynes sužaidęs Artūras Gudaitis. Puolėjas pelnė 12 taškų, atkovojo 15 kamuolių ir blokavo 3 metimus. A.Gudaitis surinko 30 naudingumo balų ir pagal šį rodiklį buvo geriausias.

Puolėjas ne kartą blokais apdovanojo NBA dėjimų konkurso nugalėtoją Jeremy Evansą.

„Džiaugiuosi už šį jauną talentą, jis parodė nuostabų žaidimą. Jo blokai davė mums persvarą, o jų įspūdingumas suteikia daug jėgų. Jis buvo labai stiprus abejose aikštės pusėse. Jis viską atliko praktiškai be priekaištų“, – vidurio puolėjui dėkojo T.Pačėsas.

Tai buvo antroji vilniečių pergalė iš eilės, po trijų pralaimėjimų patirtų turnyro starte.

„Džiaugiamės pergale. Norėčiau pasveikinti ekipą, laimėjome nes žaidėme kaip vienas kumštis, kai sekėsi ar ne. Noriu pasveikinti su svarbia pergale. Tai augina mums pasitikėjimą, tikėjimą vienas kitu ir tuo, ką darome.

Prieš tai kovojame ir dvejose rungtynėse buvome arti pergalės. Dabar jau mums pasisekė. Būsime pasirengę kiekvienoms rungtynėms ir kovosime. Sirgaliai ir ateina pamatyti kovos, tai užveda juos.

Širdį paliekame aikštėje ir tai leidžia mums tikėtis pergalės, nesvarbu su kuo žaidžiame“, – ramiai kalbėjo T.Pačėsas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: ar turite už ką balsuoti, ponia Seimo pirmininke?