EUROLYGA 2023

Latvijos rinktinės viltys – ant Niujorką pavergusio talento pečių

Kristapas Porzingis gerokai išgarsino Latvijos vardą pajėgiausioje krepšinio lygoje pasaulyje. Pernai į NBA traukinį patekęs 21 metų 221 cm aukštaūgis iš pradžių sulaukė nemalonios „New York Knicks“ sirgalių reakcijos, tačiau greitai tapo gerbėjų numylėtiniu.

K.Porzingis dar nėra žaidęs Latvijos vyrų rinktinėje.<br>lrytas.lt montažas.
K.Porzingis dar nėra žaidęs Latvijos vyrų rinktinėje.<br>lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 23, 2016, 5:35 PM, atnaujinta Apr 17, 2017, 6:35 AM

K.Porzingio vardas latvius verčia ir didžiuotis, ir kartu sukelia ne itin malonų pojūtį. Į NBA 4-uoju šaukimu – aukščiausiu Baltijos šalyse – patekęs krepšininkas dar nėra žaidęs Latvijos vyrų rinktinėje.

K.Porzingis to nenorėjo daryti prieš NBA naujokų biržą, atsisakė prie rinktinės prisijungti ir atrankoje į olimpines žaidynes.

K.Porzingis yra atsisakęs atvykti ir į Europos krepšinio čempionatą, tačiau dabar latvių strategas Ainaras Bagatskis viliasi, kad krepšininkas pagaliau parodys tuos raumenys ir savo komandoje, o ne tik Niujorke.

„Taip, tikiuosi, taip, taip“ – eurohoops.net atsakė A.Bagatskis.

A.Bagatskis norėtų, kad Latvijos rinktinei sudėtingoje D grupėje padėtų kovoti ir K.Porzingis, ir „San Antonio Spurs“ klube atsidūręs Davis Bertanis.

„Tai – labai aukšto lygio krepšininkai ir kiekvienas treneris Europoje norėtų juos turėti. Aš nesu išimtis. Nesakau, kad su jais laimėtume Europos čempionatą, bet galėtume pasiekti kažką didaus“, – kalbėjo Latvijos rinktinės treneris.

2017 metų Europos krepšinio čempionato burtai Latvijos rinktinę nuvedė į D grupę. Latviai čia kovos su serbais, , turkais, rusais, belgais ir britais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.