EUROLYGA 2023

Istorijos pabaiga: Donatas Motiejūnas nežais „Houston Rockets“ ekipoje

Donato Motiejūno karjera „Houston Rockets“ komandoje baigėsi. Po ne vieną mėnesį trukusios nežinios, sudarytų kontraktų, keistų medicininių pasitikrinimų istorijų ketvirtadienį Hjustono klubas pranešė, kad galutinis ketverių metų 35 mln. JAV dolerių vertės sutartis su lietuviu neįsigaliojo.

D.Motiejūno karjera „Rockets“ komandoje baigta.<br>AFP/Scanpix nuotr. iš archyvo
D.Motiejūno karjera „Rockets“ komandoje baigta.<br>AFP/Scanpix nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 16, 2016, 6:34 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 10:20 PM

Be to, „Rockets“ atsisakė ir teisių į 26 metų Lietuvos krepšininką – tai reiškia, kad D.Motiejūnas tampa laisvuoju agentu ir jis naujam karjeros etapui galės rinkis bet kurią komandą.

Praėjusį penktadienį lietuvis pasirašė ketverių metų kontraktą su „Houston Rockets“ klubu. „Rockets“ sirgaliai jau praėjusį savaitgalį tikėjosi išvysti D.Motiejūną ant komandos suolelio, tačiau į areną atvykęs lietuvis buvo pasiųstas namo. Oficialiai buvo paskelbta, kad „Rockets“ prireikė daugiau laiko ir atsakymų, kad priimtų sprendimą dėl krepšininko sveikatos būklės.

Tačiau klubo vadovai ir lietuvio agentai ieškojo galutinio sprendimo, ką daryti su krepšininku.

Galiausiai viskas baigėsi tuo, kad krepšininko ir Teksaso klubo keliai skiriasi ir, ko gero, visam laikui.

Atsisveikinimo proga „Rockets“ klubas išplatino pranešimą, kuriame klubo vadovas Darylas Morey padėkojo D.Motiejūnui už jo karjeros etapą Hjustone.

„Per šiuos ketverius metus Donatas buvo tikras profesionalas. Linkime jam ateityje kuo didžiausios sėkmės ir norime padėkoti už jo pastangas aikštėje ir „Rockets“ bendruomenėje“, – cituojamas D.Morey.

Dabar 213 cm ūgio kauniečio rankos – atrištos. Jis galės pasirašyti sutartį su bet kuria komanda. Tiesa, yra viena išimtis – pagal NBA taisykles jis mažiausiai metus negalės tapti „Brooklyn Nets“ komandos žaidėju. Ši ekipa prieš keletą savaičių pasiūlė lietuviui ketverių metų 37 mln. JAV dolerių vertės kontraktą, kurį permušė „Rockets“ ekipa.

Ir nors atrodė, kad lietuvis dar mažiausiai ketverius metus žais Teksaso komandoje, jis netikėtai nepasirodė medicininėje patikroje, nes, kaip teigiama, nebuvo patenkintas „Rockets“ pasiūlytomis sąlygomis. Po keletą savaičių trukusios dramos viskas baigėsi skyrybomis.

Lietuvis Hjustono komandoje žaidė nuo 2012 metų ir praėjusį sezoną vylėsi pasirašyti pelningą kontraktą, tačiau viską sujaukė sudėtinga nugaros trauma. Pastarąjį kartą D.Motiejūnas žaidė balandžio 27-ąją.

2011 metų birželį vykusioje NBA naujokų biržoje D.Motiejūnas 20-uoju šaukimu pasirinko „Minnesota Timberwolves“, tačiau netrukus jis buvo perleistas „Rockets“ komandai. Po metų lietuvis ir Teksaso klubas pasirašė ketverių metų sutartį.

2016 m. vasarį D. Motiejūnas ir M. Thorntonas buvo išmainyti į „Detroit Pistons“ ekipą už būsimos naujokų biržos šaukimą ir J. Anthony. Tačiau mainai buvo atšaukti dėl D. Motiejūno sveikatos problemų su nugara, todėl žaidėjas buvo priverstas grįžti į Hjustoną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.