EUROLYGA 2023

Virš Donato Motiejūno karjeros susikaupė juodi debesys

Donatas Motiejūnas daug kartų „Houston Rockets“ klubui ištarė „ne“, bet kartėlį teko nuryti jam pačiam. 26 metų krepšininkas daugiau nei penkis mėnesius galynėjosi su „Rockets“ dėl geresnės sutarties, netgi sulaukė „Brooklyn Nets“ pasiūlymo, bet galiausiai liko nieko nepešęs. Pamažu virš jo kaupęsi debesys tapo juodi.

D.Motiejūnui "Rockets" klubas ištarė "ne".<br>lrytas.lt montažas.
D.Motiejūnui "Rockets" klubas ištarė "ne".<br>lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 16, 2016, 11:23 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 10:17 PM

Sirgaliai spėlioja, kas bus dabar.

„Rockets“ klubas nusprendė nepasirašyti sutarties su D.Motiejūnu, nors abi pusės buvo susėdusios prie derybų stalo, kur siekė susitarti dėl naujausio kontrakto.

Dabar D.Motiejūnas yra laisvuoju agentu, tad praktiškai visi keliai – laisvi, bet situacija kelia nemažai klausimų.

Ir vienas svarbiausių – „D-Mo“ sveikata.

„Rockets“ generalinis direktorius Darylas Morey taip ir nepateikė aiškaus atsakymo apie D.Motiejūno sveikatą. Gražiai su krepšininku atsisveikinusi Hjustono ekipa apie jį kalbėjo gražiai, bet svarbiausi klausimai taip ir liko neatsakyti.

Dar praėjusį sezoną į „Detroit Pistons“ iškeistas D.Motiejūnas greitai sugrįžo į Hjustoną. Motorų miesto klubas žaibiškai nutraukė derybas ir pareiškė, kad šis nėra visiškai sveikas. Nuo to laiko nugaros traumos šešėlis ir persekioja D.Motiejūną.

Prie Lietuvos rinktinės vasarą prisijungti atsisakęs krepšininkas neseniai sėkmingai praėjo „Nets“ medicininę patikrą, bet tai neįtikino „Rockets“ vadovų.

Kai „Rockets“ permušė „Nets“ pasiūlymą ir D.Motiejūnas turėjo sugrįžti į Hjustoną, lietuvis iš pradžių pats nepasirodė medicininėje peržiūroje. Tada D.Motiejūno agentas B.J.Armstrongas kalbėjo apie norą derėtis dėl geresnės sutarties.

Po ilgų derybų buvo sutarta, kad D.Motiejūnas prisijungs prie „Rockets“, tačiau tada pats klubas lietuviui nurodė, kad jis turės palaukti. „Rockets“ nutarė labai nuodugniai išnagrinėti D.Motiejūno medicininę istoriją, kurioje nerimą kelia praeityje patirta nugaros trauma, pareikalavusi operacijos.

„Panašu, kad kažkas nebuvo gerai su jo sveikata, nes „Rockets“ paskelbė, kad atsisveikina su D.Motiejūnu ir jis tampa laisvuoju agentu“, – rašė „CBS Sports“.

Žurnalistas Ananthas Pandianas mano, kad būtent dėl nugaros traumos D.Motiejūnas vasarą nesulaukė pasiūlymų iš kitų klubų, tačiau pastebėjo gan įdomią situaciją lietuvio ir „Rockets“ istorijos finiše.

„Tai ganėtinai stebinantis ėjimas, kuris tarsi užsimena, kad „Rockets“ nenori nieko daryti su D.Motiejūnu dėl jo fizinės būklės. „Rockets“ galėjo paskelbti, kad D.Motiejūnui nepavyko įveikti medicininės patikros ir taip jį vėl paversti apribotu laisvuoju agentu. Tada klubas turėtų daugiau svertų ateities diskusijose dėl kontrakto, tačiau vietoje to „Rockets“ nusprendė visiškai paleisti D.Motiejūną“, – stebėjosi „CBS Sports“.

Dabar D.Motiejūnas gali pasirašyti sutartį su bet kuria komanda, išskyrus „Nets“. Lietuvio karjera po tokios suirutės NBA gali pasukti ir į Europą, kur D.Motiejūną jau kvietė ne vienas klubas.

„D.Motiejūno ateitis – neaiški dėl visos mistikos, kuri supa jo fizinę būklę, – rašė A.Pandianas. – D.Motiejūnas yra talentingas krepšininkas, tad turėtų sulaukti pasiūlymo iš keleto komandų, kurioms reikia taškus pelnyti galinčio ir gintis po krepšiu mokančio žaidėjo. Tačiau virš jo nugaros situacijos pakibęs klaustukas rodo, kad jis gali nesulaukti didelių pasiūlymų. Klubai gali nenorėti rizikuoti.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.