EUROLYGA 2023

Vilniaus „Lietuvos rytui“ – skaudus „Lietkabelio“ antausis

Vilniaus „Lietuvos rytas“ liko priblokštas. Tomas Pačėsas labai emocingai mojavo rankomis, reikalavo minutės pertraukėlių ir negalėjo patikėti, kai jo auklėtiniai prastai mėtė dvitaškius.

„Lietuvos ryto“ komanda.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
„Lietuvos ryto“ komanda.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 23, 2016, 7:14 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 9:00 PM

„Lietuvos ryto“ krepšininkai penktadienį Panevėžyje patyrė pragaro kančias, kurios baigėsi penktuoju pralaimėjimu Lietuvos krepšinio lygoje (LKL).

Mindaugas Lukauskis be gailesčio baudė savo buvusią komandą ir aidint Panevėžio komandos gerbėjų pergalės dainoms kartu su jais džiaugėsi puikiu finišu.

„Lietuvos rytas“ 85:93 (23:21, 18:20, 19:27, 25:25) pralaimėjo Panevėžio „Lietkabeliui“, kuris stojo šalia Kauno „Žalgirio“, Klaipėdos „Neptūno“ ir Utenos „Juventus“ komandų. Visi šie klubai šį sezoną jau šventė pergales prieš „Lietuvos rytą“. „Žalgiris“ T.Pačėso komandą nugalėjo dukart.

„Lietuvos ryto“ komanda penktadienį mėtė prastai. Dvitaškius vilniečiai pataikė 44 proc. taiklumu, o iš baudų metimų turėjo progą surinkti 38 taškus, bet nepataikė 13 kartų. „Lietuvos rytas“ taip pat padarė 15 klaidų.

Ši pergale „Lietkabeliui“ leido padidinti atotrūkį nuo „Lietuvos ryto“. Panevėžio klubas ir taip buvo antrojoje vietoje ir dabar įtvirtino savo pozicijas. Pasak lkl.lt, „Cido“ arenoje rungtynes stebėjo 5002 sirgaliai. Tai – Panevėžio komandos lankomumo rekordas.

„Lietuvos rytas“ pirmąjį kėlinį laimėjo 23:21, tačiau antrajame šeimininkai parodė charakterį. „Lietkabelis“ tuomet susikrovė pranašumą ir „Lietuvos rytui“ teko lyginti rezultatą. Po dviejų kėlinių jis buvo 41:41. Trečiajame „Lietkabelis“ susikrovė 10 taškų pranašumą ir ketvirtajame ketvirtyje neleido Vilniaus komandai sukelti rimto pavojaus.

T.Pačėsas vis dažniau į epizodus reagavo emocingai, o „Lietkabelis“ artėjo pergalės link. „Lietuvos rytui“ ketvirtajame kėlinyje nepavyko surasti taktikos, kuri sutrikdytų varžovų žaidimą. „Lietkabelis“ ramiai žaidė ir gynyboje, ir puolime, kur išnaudojo nemažą skaičių svečių klaidų.

Gruodžio 30 dieną „Lietuvos ryto“ krepšininkai žais su Klaipėdos „Neptūnu“. Rungtynės Vilniuje vyks 19 valandą.

Statistika.

„Lietuvos rytas“: D.Loganas 20, D.Gordonas (15 atk. kam.) 14, A.Gudaitis 12, J.Akognonas 11, A.Jomantas 8, C.Fisheris ir R.Giedraitis po 7, A.Lapeta 6.

„Lietkabelis“: M.Lukauskis 21, K.Lavrinovičius 15, D.Tarolis 13, S.Galdikas 9, G.Leonavičius ir L.Williamsas po 8, B.Madgenas ir D.Lavrinovičius po 6, Ž.Janavičius 5, Ž.Skučas 2.

„Lietkabelis“ – „Lietuvos rytas“

Dvitaškiai: 25/49 (51 proc.) – 15/34 (44 proc.)

Tritaškiai: 10/23 (43 proc.) – 10/23 (43 proc.)

Baudų metimai: 13/14 (92 proc.) – 25/38 (65 proc.)

Atkovoti kamuoliai (puolime): 34 (9) – 39 (13)

Rezultatyvūs perdavimai: 21 – 18

Klaidos: 6 – 15

Perimti kamuoliai: 10 – 4

Rungtynės.

Iki antrojo kėlinio pabaigos likus žaisti 2 minutes M.Lukauskis surengė savo šou. Jis sumetė du baudų metimus, o tada pataikė dvitaškį. „Lietkabelis“ pirmavo 39:32.

Situaciją tritaškiu gelbėjo D.Loganas, tačiau paskutinę minutę „Lietkabelis“ pradėjo puikiu D.Lavrinovičiaus žaidimu. D.Lavrinovičius atkovojo kamuolį puolime ir pelnė du taškus – 41:35.

D.Loganas atsakė tritaškiu. „Lietuvos rytas“ iki didžiosios pertraukos likus žaisti 47 sekundes atsiliko 38:41.

„Lietkabelio“ paskutinė ataka buvo nevaisinga, o tada D.Loganas pademonstravo, kodėl yra pavojingas. Jis pataikė trečiąjį tritaškį iš eilės ir išlygino rezultatą – 41:41.

Karštis nenuslūgo ir po didžiosios pertraukos. Sužaidus tris minutes trečiajame kėlinyje „Lietkabelis“ privertė „Lietuvos rytą“ padaryti 11-ąją klaidą, o tada ataką baigė lengvais taškais. Šeimininkai pirmavo 49:45, o T.Pačėsas prašė minutės pertraukėlės.

„Lietuvos ryto“ komanda po pertraukėlės žaidė drausmingiau, bet po minutės T.Pačėsas vėl prašė minutės pertraukėlės. Po klaidos gynyboje „Lietkabelis“ išsiveržė 54:48.

„Panevėžio“ krepšininkai rodė labai tvirtą charakterį. Kai iki trečiojo kėlinio pabaigos likus žaisti 4 minutes, G.Leonavičius pakėlė į orą gerbėjus. Jo tritaškis leido Panevėžio klubui išsiveržti 59:49.

Netrukus A.Gudaitis atsakė dvitaškiu, bet B.Madgenas atsakė tuo pačiu – 61:51.

Panevėžio komandos krepšininkai neleido jų spausti. „Lietkabelis“ į taiklius „Lietuvos ryto“ metimus atsakė tuo pačiu. Komandos žaidė taškas į tašką, bet paskutinę ataką C.Fisheris baigė dvitaškiu. „Lietkabelis“ trečiąjį kėlinį užbaigė pirmaudamas 68:60.

Ketvirtąjį kėlinį K.Lavrinovičius pradėjo tritaškiu – 71:60.

„Lietuvos ryto“ krepšininkams nepavyko spręsti problemų. Klaidos gynyboje, netaiklūs metimai vertė nervintis T.Pačėsą. Kai jis sužaidus beveik 5 minutes prašė pertraukėlės, „Lietkabelis“ pirmavo 83:70.

Likus žaisti tris su puse minutės „Lietkabelis“ pirmavo 85:73.

T.Pačėsui nepavyko sukurti plano, kuris tirpdytų skirtumą, o „Lietuvos ryto“ krepšininkus ėmė slėgti įtampa.

A.Jomantas likus žaisti pustrečios minutės pataikė tik vieną baudos metimą, o tada po klaidos gynyboje S.Galdikas laisvas pelnė du taškus iš po krepšio. „Lietkabelis“ pirmavo 89:76.

Paskutinę minutę „Lietkabelis“ pasitiko pakiliai. S.Galdikas mėgino pelnyti gražius taškus, bet nepataikė. Tačiau jis atkovojo kamuolį puolime ir buvo taiklus – 91:80.

„Lietuvos rytas“ atsakė tritaškiu – 83:91. D.Loganas metė baudas likus žaisti 27 sekundes. Abu metimai buvo taiklūs ir „Lietuvos rytas“ priartėjo 85:91.

Ir jeigu „Lietuvos rytas“ dar turėjo vilčių, tai jas nubraukė sudėtingas M.Lukauskio dvitaškis. „Lietkabelis“ išsiveržė 93:85 ir šventė pergalę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.