EUROLYGA 2023

Su „Lietuvos rytu“ Europoje jau nežaisiantis Tomas Pačėsas: „Man yra blogai“

Stebuklas Vilniuje neįvyko – nors Vilniaus „Lietuvos rytas“ 86:84 nugalėjo Sankt Peterburgo „Zenit“, Europos taurės aštuonetuko durys jiems užsivėrė. Norint patekti į kitą etapą, sostinės ekipai lemiamame G grupės mače rusus reikėjo nugalėti bent 9 taškų skirtumu, tačiau to padaryti traumų kamuojamai komandai nepavyko.

Tomas Pačėsas<br>T.Bauro nuotr.
Tomas Pačėsas<br>T.Bauro nuotr.
Tomas Pačėsas<br>T.Bauro nuotr.
Tomas Pačėsas<br>T.Bauro nuotr.
Tomas Pačėsas<br>T.Bauro nuotr.
Tomas Pačėsas<br>T.Bauro nuotr.
Tomas Pačėsas<br>T.Bauro nuotr.
Tomas Pačėsas<br>T.Bauro nuotr.
Tomas Pačėsas<br>T.Bauro nuotr.
Tomas Pačėsas<br>T.Bauro nuotr.
Tomas Pačėsas<br>T.Bauro nuotr.
Tomas Pačėsas<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Laura Ivaškaitė

Feb 8, 2017, 8:17 PM, atnaujinta Apr 10, 2017, 12:07 PM

„Lietuvos rytas“ rungtynių dieną patyrė pirmąjį smūgį, kai dėl apendicito į ligoninę pateko Artūras Jomantas, o visai neseniai į rikiuotę sugrįžusiems Artūrui Gudaičiui bei Deividui Gailiui tai buvo vos antrasis mačas po ilgos pertraukos.

Buvo akivaizdu, kad ekipos žaidimas visiškai nesiklijuoja – tragiškai gynyboje atrodančius krepšininkus nuo sutriuškinimo gelbėjo tik tolimi Davido Logano šūviai.

Vilniečių strategas Tomas Pačėsas prisiėmė visą kaltę ir teigė, kad nesugebėjo nuteikti žaidėjų, nors visi ir žinojo šių rungtynių svarbą.

„Manau, kad privalėjome laimėti reikalingu skirtumu. Tai mano klaida, nesugebėjau iš žaidėjų išreikalauti geros gynybos. Vienintelis D.Loganas tai gerai darė. Pralaimėjome dėl elementarių priežasčių. Varžovai atkovojo 15 kamuolių, pelnė daug lengvų taškų, mes patys negrįždavome.

Svarbiausia buvo, kai penkiais taškai pirmavome, – tai buvo lemiamas momentas. Nesugebėjome situacijos išnaudoti, nepataikėme baudų. Padarėme per daug nereikalingų klaidų. Pradžia iš viso buvo košmariška, nesugebėjau nuimti įtampos ir atsakomybės nuo žaidėjų.

Noriu padėkoti D.Loganui, kad per visą ažiotažą sužaidė fantastines rungtynes ir parodė, kad yra lyderis. Bet trūko kitų žaidėjų. Laimonas Kisielius po traumos dar ne tas, Deividas Gailius, Clevinas Hannahas nesužaidė pagal galimybes“, – kalbėjo T.Pačėsas.

Treneris pridūrė, kad savo ekipos pasirodymo Europos taurėje nelaiko itin prastu, tačiau atskleidė, jog nuoširdžiai tikėjo galimybėmis patekti į tolesnį etapą.

„Aš kaltas vien dėl to, kad nesugebėjome namuose laimėti prieš Jeruzalės „Hapoel“. Man yra blogai. Buvau įsitikinęs, kad pateksime toliau. Sezonas geresnis negu pernai, bet privalėjome patekti į atkrintamąsias kovas. „Lietuvos rytas“ turi žaisti kad ir keturiese ar penkiese, bet vis tiek privalo laimėti. Nors Izraelyje buvome nuvažiavę prie Raudų sienos,  svarbiu momentu netekome A.Gudaičio, dabar A.Jomanto. Eisime pas Palmirą Kelertienę ir klausime, kada baigsis traumos. Suprantu, kad mano lėlę vudu gerbėjai gal bado, bet nereikia liesti žaidėjų“, – apie nemalonias staigmenas su ironija kalbėjo strategas.

Taip pat jis atskleidė, kad prieš sezoną „Lietuvos rytą“ galėjo papildyti ir daugiau pajėgių žaidėjų, tačiau šiems planams nebuvo lemta išsipildyti.

„Sezono pradžioje buvome arti susitarimo ir su daugeliu elitinių žaidėjų, tokių kaip Jacobas Pullenas. Dabar turime šiek tiek problemų gynėjų linijoje, bet aš šiuos žaidėjus pakviečiau, tai prisiimu atsakomybę“, – sakė T.Pačėsas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.