EUROLYGA 2023

Iš „Neptūno“ išmestas Osvaldas Kurauskas vis dar laukia klubo pasiaiškinimo

Klaipėdos „Neptūno“ klubui praėjusi savaitė buvo kaip niekad karšta – komandą paliko trys krepšininkai, o darbo neteko ilgametis direktorius Osvaldas Kurauskas. Pirmadienį jis vis dar negalėjo pasakyti, kodėl uostamiesčio ekipos savininkai nusprendė jam parodyti duris.

O.Kurauskas vis dar nežino, kodėl buvo atleistas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
O.Kurauskas vis dar nežino, kodėl buvo atleistas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 13, 2017, 11:25 AM, atnaujinta Apr 10, 2017, 5:21 AM

Kortų namelis Klaipėdoje pradėjo griūti ketvirtadienį – pirmasis komandą paliko lyderis Jimmy Baronas, priėmęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ kvietimą.

Jau kitą dieną už drausmės pažeidimus išvaryti Larry Drew ir Omari Johnsonas, o netrukus darbo neteko ir O.Kurauskas.

Pradėta garsiai kalbėti apie galimas finansines bėdas Lietuvos vicečempionų gretose, tačiau jas pirmadienį paneigti pamėgino pats „Neptūnas“, išplatinęs pranešimą spaudai, kuriame teigia, kad algos vėluoja tik 2-3 savaites.

Lrytas.lt žiniomis, „Neptūnui“ gruodį teko imti banko paskolą, kad išmokėtų vėluojančius atlyginimus. Kad tokia situacija buvo O.Kurauskas neneigė.

„Pas mus kredito linija seniai buvo, ji padeda ištaisyti sutrikimus“, – teigė buvęs direktorius, sutikęs, kad tai ekipoje buvo normali praktika.

Vėluojantys atlyginimai taip pat nebuvo naujiena – vienokių ar kitokių sutrikimų būdavo kiekvienais metais.

„Kiekviename sezone būdavo sutrikimų pinigų srautuose, nes įmonės, net turėdamos paramos sutartis, savo finansinėse ataskaitose paramą rašo paskutinėje eilėje. Planuoji, tikiesi, bet jei įmonė negauna savo pajamų, ji galvos, kaip save išsaugoti.

Kažkokių sutrikimų būdavo visada ir šiais metais buvo prieš naujus metus didesnis atsilikimas, bet viską susitvarkėme. Jeigu atsilikimas būtų toks, kokį skelbė viena žiniasklaidos priemonė, tai legionieriai, sutiksėjus pirmai dienai, kai peržengiama vėlavimo riba, neitų treniruotis ir žaisti. 

Su lietuviu gali susitarti, užsieniečiai nelaukia“, – pripažino O.Kurauskas.

Jis apie atleidimą sužinojo netikėtai ir iki šiol nesulaukė paaiškinimo – jį išgirs tik antradienį. Klubo atstovai taip pat nekomentuoja šio savo žingsnio.   Kol kas nieko komentuoti negali ir laikinu vadovu paskirtas Algimantas Ercius. Jis taip pat paneigė gandus, kad klube atlyginimai galėjo vėluoti 1,5 mėnesio ar daugiau.

„Visos istorijos greitai apauga gandais, kalbomis. Atsiliekame mokėti keliomis savaitėmis ir tai ne visiems žaidėjams. Nesame išskirtiniai – manau, kad ir kiti klubai turi panašių bėdų. Jeigu būtų buvę blogai, būtų žaidėjai norėję išeiti“, – situaciją komentavo A.Ercius.

Savaitgalį „Neptūno“ vadovų pasiaiškinimo pareikalavo ir Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

„Be jokių išankstinių nuostatų ir susilaikydamas nuo bet kokių išankstinių vertinimų ir emocijų – artimiausiomis dienomis, neatidėliojant, laukiu klubo (gal net ir komandos) vadovybės susitikime pas mane, kabinete, paaiškinimui ir išaiškinimui.

Trumpai, aiškiai ir be užuolankų. Priminsiu – miestas yra didžiausias ir pagrindinis komandos rėmėjas, tad žinoti visas „virtuvės paslaptis“ – tiesiog privalu. Susilaikysiu kol kas nuo bet kokių vertinimų ir interpretacijų, bet situacijos „išguldymo“ pareikalausiu „be pagražinimų“. Viskas. Laukiu, neatidėliokite“, – savo „Facebook“ paskyroje rašė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.