EUROLYGA 2023

Po drebinančių permainų „Neptūnas“ ramina aistras ir ieško naujų žaidėjų

Klaipėdos „Neptūnas“ krečiamas rimtų permainų. Praėjusią savaitę komandos lyderį Jimmy Baroną nusipirko Vilniaus „Lietuvos rytas“, o netrukus „Neptūnas“ už drausmės pažeidimus išmetė kitus legionierius Larry Drew ir Omari Johnsoną.

V.Lygnugarus komentavo ir O.Kurausko (dešinėje viršuje), ir L.Drew (dešinėje apačioje) atleidimą.<br>lrytas.lt montažas
V.Lygnugarus komentavo ir O.Kurausko (dešinėje viršuje), ir L.Drew (dešinėje apačioje) atleidimą.<br>lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-02-13 11:16, atnaujinta 2017-04-10 05:21

Šeštadienį paaiškėjo, kad „Neptūno“ klubo savininkai nusprendė atleisti ir direktorių Osvaldą Kurauską.

Su šiomis naujienomis ėmė sklisti ir žinia, kad „Neptūnas“ susiduria su rimtomis finansinėmis problemomis, tačiau „Neptūno“ klubas neigia tokius gandus ir tvirtina, kad visi pokyčiai – „tik atsitiktinai sutapusių įvykių virtinė.“

„Noriu paneigti viešoje erdvėje pasirodžiusią informaciją, kad komandą kamuoja finansinės problemos. Mes atsiliekame nuo atlyginimų mokėjimo grafiko vos 2-3 savaites ir net ne viso mėnesinio atlygio dydžio. Ir, manau, nesame vieninteliai tokie Lietuvoje. Dalis mėnesinio atlygio visada išmokama laiku. Artimiausiu metu pinigų srautas turi būti pakankamas ir tas atsilikimas bus likviduotas. Turimos priemonės leis subalansuoti piniginius srautus artimiausiu metu. Džiaugiuosi komandos nariais, kurie puikiai supranta laikinus trukdžius ir išlieka tikrais mūsų miesto komandos „Neptūnas“ patriotais“, – „Neptūno“ klubo pranešime spaudai cituojamas klubo valdybos pirmininkas Vytautas Lygnugaris.

Jis pabrėžė, kad L.Drew ir O.Johnsono sutarčių nutraukimas susijęs tik su vidaus taisyklių pažeidimu, o ne finansine situacija.

„Tai yra labai grubus vidaus taisyklių pažeidimas. Dviejų iš komandos išvyksiančių amerikiečių atleidimas niekaip nėra susijęs su piniginiu klausimu. Būdami socialiai atsakinga organizacija, mes negalime toleruoti neatsakingo žaidėjų elgesio. Mes laikomės taisyklių ir išlygų nėra niekam“, – kalbėjo V.Lygnugaris.

– Kaip komandai gali atsiliepti šie pokyčiai? , – bcneptunas.lt paklausė V.Lygnugario.

– Ši situacija yra ne kasdieninė ir tai tikrai rimtas išbandymas klubui, bet esu įsitikinęs, kad šie pokyčiai komandą tik labiau mobilizuos ir dar daugiau sutelks kovoje dėl iškeltų tikslų Lietuvos čempionate ir FIBA čempionų lygos turnyre. Visi žaidėjai žino, kad vidaus taisyklės galioja visiems vienodai ir išlygų niekam nebus, jeigu elgsis neprofesionaliai. Tokios yra mūsų klubo taisyklės. Suprantu, kad pasikeitimai komandoje vyksta galbūt ne pačiu tinkamiausiu laiku, bet kito pasirinkimo neturime. Viskas yra daroma tam, kad komanda toliau siektų pačių aukščiausių tikslų ir galėtų džiuginti Klaipėdos žmones savo gražiomis pergalėmis ir kovingu žaidimu. Nuoširdžiai tikiu, kad taip bus ir ateityje. Mūsų siekiai ir tikslai – patys didžiausi.

– Jau vasario mėnesio pabaigoje „Neptūnas“ pradės FIBA Čempionų lygos aštuntfinalio kovas. Ar iki to laiko spėsite papildyti komandą naujais žaidėjais? Daugeliui krepšinio sirgalių labai svarbu, kada komandą papildys nauji krepšininkai? Ar turite kandidatus? Gal galite atskleisti, su kuo vyksta derybos?

– Naujų žaidėjų paieška prasidėjo iš karto, kai tik sužinojome apie J.Barono, L.Drew bei O.Johnsono išvykimus iš komandos. Šios žinios netikėtos ir nelauktos, todėl reikia laiko, kad būtų surasti tinkami žaidėjai, galintys juos pakeisti. Komandos vyr. treneris Dainius Adomaitis labai atsakingai ieško naujų žaidėjų, nes jie turi būti gero meistriškumo, kad galėtų greitai ir tinkamai įsilieti į komandos žaidimą. Pavardžių, su kuo vedamos derybos ir kas yra pretendentai žaisti „Neptūne“, tikrai dabar negalėčiau atskleisti, bet greitu laiku gali būti labai gerų naujienų. Truputį pakentėkime ir sužinosime, kas taps naujaisiais „Neptūno“ žaidėjais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.