EUROLYGA 2023

Rimas Kurtinaitis neišgelbėjo: „Lietuvos rytas“ krito Utenoje ir nežais Karaliaus Mindaugo taurėje

Karaliaus Mindaugo turnyro sostas – laisvas. Prieš metus taurę Vilniuje iškovojęs „Lietuvos rytas“ šiemet krito ketvirtfinalio mače Utenoje. Įspūdingą 6 pergalių seriją LKL turinti „Juventus“ ekipa antradienį ją perkėlė į Karaliaus Mindaugo taurės turnyro formatą: Antanas Sireika ir kompanija itin nuliūdino tik prieš kelias dienas prie sostinės klubo vairo stojusį Rimą Kurtinaitį ir išstūmė buvusius taurės savininkus už kovų borto 87:84 (23:22, 20:19, 23:20, 22:22). „Juventus“ lauks kitos trečiadienį kovosiančios poros – Alytaus „Dzūkija“ – Panevėžio „Lietkabelis“ – laimėtojo. Būtent su ta ekipa uteniškių klubas grumsis taurės pusfinalyje savaitgalį Kaune. 

Rimas Kurtinaitis ir „Lietuvos ryto“ komanda<br>G.Šiupario nuotr.
Rimas Kurtinaitis ir „Lietuvos ryto“ komanda<br>G.Šiupario nuotr.
Rimas Kurtinaitis ir „Lietuvos ryto“ komanda<br>G.Šiupario nuotr.
Rimas Kurtinaitis ir „Lietuvos ryto“ komanda<br>G.Šiupario nuotr.
R.Kurtinaitis.<br>G.Šiupario nuotr.
R.Kurtinaitis.<br>G.Šiupario nuotr.
Rimas Kurtinaitis ir „Lietuvos ryto“ komanda<br>G.Šiupario nuotr.
Rimas Kurtinaitis ir „Lietuvos ryto“ komanda<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Feb 14, 2017, 6:29 PM, atnaujinta Apr 10, 2017, 2:36 AM

„Juventus“ sugebėjo laimėti nepaisant to, jog nepataikė nė vieno tritaškio – pro šalį skriejo visi mesti 10.

Įpusėjus paskutiniam rungtynių ketvirčiui „Lietuvos rytas“ turėjo vos dviejų taškų deficitą 69:71. Likus porai minučių iki ketvirtojo kėlinio pabaigos „Lietuvos rytas“ atvirkščiai jau turėjo keturių taškų persvarą 81:77.

Tačiau šeimininkai neatlyžo: po Dainiaus Šalengos taiklių baudos metimų rezultatas tapo lygus 81:81, o po keleto akimirkų dvitaškį realizavo Vaidas Čepukaitis, palikęs vilniečiams 31 sekundę.

Po minutės pertraukėlės „Lietuvos ryto“ naujokas Jamesas Baronas pataikė tolimą metimą – 84:83, o lemiamai atakai „Juventus“ turėjo 21 sekundę.

Vytautas Šulskis realizavo abu baudų metimus – 85:84. „Lietuvos rytas“ savo atakoje prarado kamuolį, o V. Šulskis dar kartą pataikė abu baudų metimus  - 87:84 ir tai jau buvo pabaiga: mat likus kovoti 6 sek. „Lietuvos ryto“ žaidėjas J. Baronas atakuodamas užmynė šoninę liniją.

Lygoje pagal dvigubus dviženklius pirmaujantis „Lietuvos ryto“ aukštaūgis Drew Gordonas ir Karaliaus Mindaugo taurės ketvirtfinalyje užfiksavo dar vieną tokį patį pasiekimą – puolėjas pelnė 25 taškus ir atkovojo 15 kamuolių.

Ką reiškia žaisti pragariškoje Utenos arenoje, „Lietuvos rytas“ šį sezoną jau pajuto savo kailiu. LKL reguliariojo sezono mače praėjusių metų spalio mėnesį tuomet dar Tomo Pačėso treniruojami vilniečiai krito 74:81.

Nuo to laiko sostinės klube įvyko nemažai permainų. T.Pačėsą trenerio poste pakeitė Rimas Kurtinaitis, išvyko Rashaunas Broadusas, atvyko Clevinas Hannahas, Laimonas Kisielius ir Jamesas Baronas, ant operacinio stalo atsigulė Artūras Jomantas ir dėl ligos sportinę formą prarado Deividas Gailius.

„Gerbiu visus varžovus. Bet viskas susideda vos iš vienerių rungtynių, todėl daugiau galimybių gali atsirasti toms komandoms, kurios yra prasčiau vertinamos arba neįvertintos teisingai. Tokiame formate gali būti siurprizų“, – kovingai ketvirtfinalį pasitiko uteniškių treneris Antanas Sireika.

Ir uteniškių treneris buvo teisus – kova antradienį vyko atkakli: tik mačo pradžioje šeimininkai turėjo solidesnę persvarą – 17:12, tačiau „Lietuvos rytas“ gan greitai tą skirtumą sumažino ir dar pirmame kėlinyje persvėrė rezultatą 20:19. 

Antrame ketvirtyje savo sąlygas diktavo svečiai, tačiau pabėgti „Lietuvos rytui“ nepasisekė ir  klubai ilsėtis išėjo esant lygiam rezultatui 42:42.

Trečiojo kėlinio pradžioje šeimininkai susikrovė net 8 taškų pranašumą – 53:45, o baigiantis ir toliau buvo išlaikęs turimą persvarą 59:51.

Prieš lemiamą kėlinį šeimininkai teturėjo tik 3 taškų pranašumą – 65:62. Tačiau jau įpusėjus ketvirtame kėlinyje „Lietuvos rytas“ po Roko Giedraičio taškų jau pirmavo 72:71.

Likus kovoti 2 min. 30 sek. rezultatas buvo lygus – 77:77. Tuomet prasidėjo nervų karas: likus grumtis 21 sek. tritaškį pelnė J. Baronas ir išvedė vilniečius į priekį 84:83.

Tačiau sostinės ekipa per tą likusį laiką klydo, leido šeimininkams pelnyti taškus, o patys taip ir nesurezgė būtinos lemiamos ir rezultatyvios atakos.

 “Juventus“: V. Čepukaitis (7 atk. kam.) 21 tšk., J. Diggsas 14 tšk., V. Vasylius, V. Šulskis (6 rez. perd.) ir G. Sirutavičius po 12 tšk., D. Šalenga 8 tšk.

„Lietuvos rytas“: D. Gordonas (15 atk. kam.) 25 tšk., J. Baronas 16 tšk., L. Kisielius ir A. Fisheris (8 rez. perd.) po 8 tšk.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.