EUROLYGA 2023

„Lietuvos ryto“ fiasko neišvydęs Sergejus Jovaiša įgėlė LKL: „Tokių klaidų daryti negalima“

Karaliaus Mindaugo taurės turnyras prasidėjo Utenoje ir prasidėjo skambiai – Antanas Sireika su „Juventus“ kariauna tėškė riebų antausį taurės savininkui – Vilniaus „Lietuvos rytui“, įveikdamas jį 87:84.

S.Jovaiša įsitikinęs – R.Kurtinaičiui reikia bent poros savaičių.<br>T.Bauro nuotr.
S.Jovaiša įsitikinęs – R.Kurtinaičiui reikia bent poros savaičių.<br>T.Bauro nuotr.
S.Jovaiša įsitikinęs – R.Kurtinaičiui reikia bent poros savaičių.<br>V.Ščiavinsko ir G. Šiupario nuotr.
S.Jovaiša įsitikinęs – R.Kurtinaičiui reikia bent poros savaičių.<br>V.Ščiavinsko ir G. Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 15, 2017, 11:25 AM, atnaujinta Apr 10, 2017, 1:26 AM

Kiek mažiau nei savaitę sostinės klubą treniruojantis Rimas Kurtinaitis po pralaimėjimo teigė, kad šias rungtynes reikia kuo greičiau pamiršti.

„Kaip jau sakiau, komandą naujam gyvenimui prikelti per porą dienų negalima – reikia mažiausiai poros savaičių“, – teigė jis.

Tam pritaria ir legendinis Lietuvos krepšininkas Sergejus Jovaiša.

„Vieneriose rungtynėse visko būna. Tai per trumpas laikas kažkam pasiruošti. Rimas komandos nepažįsta gerai – yra nepatenkintas minkšta gynyba, bet nežinau, kokio stebuklo reikėtų, kad tą pakeistų per keletą dienų.

Jei turi superžvaigždes komandoje, gali jas sutelkti, bet kai žaidimas ilgą laiką yra subyrėjęs – namo per dvi dienas nepastatysi.

R.Kurtinaitis turės tam tikrą laiką ir susitelks sėkmingam finišui Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) – tai bus pagrindinė užduotis. Tada bus galima rimčiau kalbėti, ką jis pakeitė ir padarė.

Bet koks žmogus, atėjęs į vidutinę komandą, didelių stebuklų padaryti negali“, – įsitikinęs S.Jovaiša.

Po šio pralaimėjimo pasigirdo įvairių nuomonių – neva Tomas Pačėsas turėjo palaukti turnyro pabaigos ir tada trauktis, bet S.Jovaiša su tuo nesutinka.

„O gal reikėjo anksčiau? Aš manau, kad buvo galimybė susitelkti ir pataisyti padėtį net ir Europos taurėje“, – mano Seimo narys.

Dėl įtemptos darbotvarkės ir dėl to, kad LKL nusprendė netransliuoti ketvirtfinalių per televiziją, S.Jovaiša liko neišvydęs „Juventus“ pergalės.

„Labai apmaudu, bet negaliu nieko pakeisti. Gal ateis kada ta diena, kai tokie mačai kaip šis, ar tos pačios LKL lyderių rungtynės tarp „Žalgirio“ ir „Lietkabelio“, kurių taip pat nematėme, bus rodomos.

Internete ne visi gali pažiūrėti. Tai yra neišbaigti klausimai. Jeigu kalbame apie krepšinio populiarumo išlaikymą – tokių klaidų negalima daryti“, – griežtas jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.