EUROLYGA 2023

Prieš pat Sidnėjaus olimpiadą gimęs Dovydas Giedraitis gali pralenkti savo garsų tėvą

Dovydas Giedraitis šį sezoną lyg kometa įsiveržė į Lietuvos krepšinio padangę – žaisdamas NKL pirmenybės jis per tris mėnesius įtikino, kad yra vienas talentingiausių šalies krepšinio talentų.

D.Giedraitis laikomas vienu talentingiausių 16-mečių krepšininkų.<br>S.Čirbos/NKL nuotr.
D.Giedraitis laikomas vienu talentingiausių 16-mečių krepšininkų.<br>S.Čirbos/NKL nuotr.
A.Giedraitis (antras iš dešinės) 2000 m. Sidnėjuje laimėjo bronzą praėjus kelioms savaitėms po sūnaus gimimo.<br>M.Kulbio nuotr.
A.Giedraitis (antras iš dešinės) 2000 m. Sidnėjuje laimėjo bronzą praėjus kelioms savaitėms po sūnaus gimimo.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

J.Miklovas/nklyga.lt ir lrytas.lt inf.

Feb 25, 2017, 1:47 PM, atnaujinta Apr 9, 2017, 2:06 AM

Rugpjūtį atšventęs 16-ąjį gimtadienį, D.Giedraitis gruodžio pradžioje debiutavo NKL pirmenybėse. Šiuo metu jis yra trečias jauniausias lygos krepšininkas, bet tai nesutrukdė jam du kartus tapti naudingiausiu antrosios pagal pajėgumą šalies krepšinio lygos žaidėju.

Per 17 rungtynių D.Giedraitis aikštėje vidutiniškai praleisdavo po 30 minučių, pelnydavo po 13,6 taško, atlikdavo po 4,5 rezultatyvaus perdavimo ir atkovodavo po 3,2 kamuolio. Jo žaidimas padėjo Molėtų „Ežerūno“ komandai ne tik išvengti iškritimo iš NKL pirmenybių, bet ir pasvajoti apie vietą atkrintamosiose.

Prieš sezoną net jo treneris Tomas Keršis negalvojo, kad jaunajam gynėjui jau būtų laikas žaisti tokiame lygyje.

„Mano vizija prieš sezoną buvo tokia, kad jam užteks metų pažaisti Vilniaus mėgėjų krepšinio lygoje, – atskleidė T.Keršis. – Doviui sužaidus 6 ar 7 rungtynes aš pamačiau, kad jis jau galbūt išaugo tuos marškinėlius ir yra pasiruošęs eiti į rimtesnę lygą „apsiplunksnuoti“.

Treneris tuomet paskambino savo geram bičiuliui Gintautui Vileitai, tik neseniai stojusiam prie „Ežerūno“ vairo, ir pakalbėjo apie galimybę priimti į komandą šešiolikmetį. Vyrai sutarė – tegul G.Vileita įvertina D.Giedraičio sugebėjimus bent treniruotėje ir tada sprendžia dėl žaidimo NKL.

Suprasdami, kad negali pernelyg nuvarginti jauno žaidėjo, vyrai sutarė, kad jis 3 dienas skirs Molėtų komandai, 3 dienas sportuos T.Keršio krepšinio mokykloje „Visi kartu“, o vieną dieną ilsėsis. T.Keršis tuo pačiu jaunajam krepšininkui sumažino krūvius ir savo treniruotėse, kad kuo didesnę naudą jam duotų žaidimas su vyrais.

Didžiausių krepšinio gerbėjų akiratyje D.Giedraitis buvo jau ne vienus metus. Jo tėtis Andrius atstovavo legendinei Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandai, kuri 2000 metais pirmą kartą iš LKL sosto išvertė Kauno „Žalgirį“. Tais pačiais metais A.Giedraitis su Lietuvos rinktine iškovojo Sidnėjaus olimpinių žaidynių bronzą.

Tų pačių metų rugpjūtį gimė ir Dovydas.

Matydamas tėčio pavyzdį, Dovydas nusprendė siekti aukštumų krepšinyje. Nors vaikystėje jis lankė ir tenisą, kuris, anot jo, sekėsi puikiai, galiausiai buvo nuspręsta susikoncentruoti ties viena sporto šaka. Panašu, kad sprendimas buvo teisingas.

Praėjusią vasarą D.Giedraitis apsivilko Lietuvos šešiolikmečių rinktinės marškinėlius ir Europos čempionate iškovojo sidabro medalį. Krepšininkas buvo išrinktas į simbolinį geriausių pirmenybių žaidėjų penketuką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.