EUROLYGA 2023

Čempionų lygos savaitė: „Neptūno“ bangos, tušti D.Logano šūviai ir dvejos lygiosios

Čempionų lygos aštuntfinalio pirmosiose rungtynėse Klaipėdos „Neptūnas“ žingsniavo pergalės link, bet pasuko klystkeliu ir iš Vokietijos parsiveža dviženklį deficitą.

D.Loganas naujoje komandoje pelnė du taškus.<br>T.Bauro nuotr.
D.Loganas naujoje komandoje pelnė du taškus.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V. Eidvilas

2017-03-02 08:13, atnaujinta 2017-04-08 18:46

Klaipėdiečiai trečiadienį pralaimėjo Liudvigsburgo „Riesen“ komandai 61:73 ir apsunkino savo padėtį kovojant dėl kelialapio į ketvirtfinalį. Kad patektų į kitą etapą, „Neptūnas“ privalės didesniu skirtumu laimėti atsakomąsias rungtynes, kurios vyks kitą trečiadienį (kovo 8 d.) Klaipėdoje.

Daugumoje kitų aštuntfinalio porų pirmosios rungtynės baigėsi mažesniu skirtumu. Net dviejuose mačuose užfiksuotas krepšiniui nebūdingas rezultatas – lygiosios, keturios laimėjusios komandos įgijo 1-5 taškų persvarą, o didžiausią atsargą susikrovė 16 taškų skirtumu nugalėjusi Sasario „Banco di Sardegna“, kuriai atstovauja Tautvydas Lydeka.

Lūžis. Klaipėdos krepšininkai Liudvigsburge gerai žaidė tik truputį daugiau nei pusę rungtynių, o daugiausiai optimizmo savo sirgaliams suteikė iškart po pertraukos, kai puikiai pradėjo trečiąjį kėlinį ir 21-ąją min. įgijo didžiausią persvarą 42:33.

Tačiau tada įvyko „Neptūnui“ itin nemalonus lūžis. Aktyvi varžovų gynyba ir pačių klaipėdiečių vaikiškų klaidų virtinė per kelias minutes nubraukė visą iki tol atliktą darbą. Iki 29-osios min. svečiai pelnė vos 3 taškus, o galingai spurtavęs „Riesen“ išsiveržė į priekį 56:45. Šeimininkai šią atkarpą laimėjo net 23:3!

Ketvirtajame kėlinyje skirtumas beveik nesikeitė, tad „Neptūnas“ iš Vokietijos parsivežė nelengvą užduotį laimėti atsakomąsias rungtynes bent 13 taškų skirtumu.

Lyderiai. Klaipėdos komandoje naudingiausiai žaidė po pusės sezono pertraukos grįžęs Danielas Ewingas. Jis nepataikė nė vieno iš 5 tritaškių, bet dvitaškiais ir baudos metimais surinko 14 taškų. Kitas „Neptūno“ naujokas Chrisas Loftonas įmetė 7 taškus, o tarp dviejų amerikiečių įsiterpė 9 taškus pelnęs Vytautas Šarakauskas.

Varžovai pasinaudojo tuo, kad pastarosiomis savaitėmis ženkliai susilpnėjo Klaipėdos komandos priekinė linija. „Riesen“ klube naudingiausiai žaidė lėtapėdis vidurio puolėjas Jackas Cooley, įmetęs 19 taškų ir atkovojęs 12 kamuolių.

Lygybė. Kitose Vokietijoje vykusiose rungtynėse Oldenburgo EWE ir Bandirmos „Banvit“ komandos įmetė po tiek pat taškų. Dvikova baigėsi lygiosiomis 82:82.

Šis rezultatas labiau nudžiugino „Banvit“ krepšininkus. Jie žaidė išvykoje, ir per 40 min. nė karto nebuvo išsiveržę į priekį. Net ir ketvirtajame kėlinyje Bandirmos ekipa atsiliko dviženkliu skirtumu 62:74, bet svečių įžaidėjas Jordanas Theodore‘as (jis vien per paskutinįjį ketvirtį pelnė 13 taškų) pakėlė saviškius į lemiamą šturmą ir šių metų Turkijos taurės laimėtojai namo išvyko nepralaimėję.

Bandirmos komandoje rezultatyviausiai žaidė Gediminas Orelikas, per 30 min. pelnęs 23 taškus (4/6 dvitaškių, 5/10 tritaškių). Tačiau ketvirtajame kėlinyje lietuvis į krepšį nepataikė nė karto.

Lygiosiomis baigėsi dar vienerios rungtynės. Salonikų „Aris“ ir Liono-Vilerbano ASVEL krepšininkai išsiskirstė švieslentėje degant skaičiams 67:67.

Deficitas. Pergalės svečiuose neiškovojo, bet geras galimybes patekti į ketvirtfinalį išsaugojo dar viena legionierių iš Lietuvos turinti komanda. Lagunos „Iberostar“ išvykoje nedideliu skirtumu nusileido Salonikų PAOK ekipai 63:66. „Iberostar“ gynėjas Marius Grigonis per 24 min. pelnė 12 taškų (2/4 dvitaškių, 1/6 tritaškių, 5/7 baudų), bet jis, skirtingai nei G.Orelikas, labiausiai pasižymėjo rungtynių pabaigoje. M.Grigonis ketvirtajame kėlinyje pelnė 7 taškus.

Būtent ketvirtajame kėlinyje „Iberostar“ žaidė geriausiai ir sumažino atsilikimą, kuris dar 35-ąją min. buvo dviženklis (53:63).

Persvara. Didžiausiu skirtumu laimėjo Sasario „Banco di Sardegna“, namie įveikusi Le Mano „Sarthe“ klubą 79:63. T.Lydeka nugalėtojams per 15 min. pelnė 8 taškus (4/5 dvitaškių). Ir šiose rungtynėse daugiausia įvykių buvo ketvirtajame kėlinyje. Jo pradžioje „Banco di Sardegna“ atsiliko 52:54, bet likusią mačo dalį šeimininkai laimėjo net 27:9.

Naujokas. Avelino „Sidigas“ garbę trečiadienį jau gynė neseniai iš Vilniaus „Lietuvos ryto“ išvykęs Davidas Loganas. Labai netaikliai atakavęs amerikietis pelnė vos 2 taškus (1/5 dvitaškių, 0/3 tritaškių, 0/1 baudos), o „Sidigas“ labai nerezultatyviose rungtynėse išvykoje nusileido Venecijos „Umana“ komandai 49:53.

Avelino krepšininkai 31-ąją min. pirmavo 47:40, bet nuo tada nepataikė nė vieno metimo žaidžiant (per paskutines 9 min. „Sidigas“ taškus pelnė tik dvi baudas įmetęs Joe Raglandas). Legionieriai. Trečiadienį kur kas labiau nei D.Loganas pasižymėjo kiti buvę LKL klubų legionieriai. „Sarthe“ ekipoje rezultatyviausiai žaidė buvęs Kauno „Žalgirio“ gynėjas Oliveris Hanlanas (15 taškų), Stambulo „Besiktas“ komandoje naudingai rungtyniavo buvęs „Žalgirio“ aukštaūgis Vladimiras Štimacas (20 taškų ir 13 atkovotų kamuolių) ir buvęs „Lietuvos ryto“ puolėjas D.J.Strawberry (12 taškų).

Tiesa, tiek „Sarthe“, tiek „Besiktas“ pirmąsias aštuntfinalio rungtynes pralaimėjo. Bet jei „Sarthe“ reikės ropštis iš gana gilios 16 taškų duobės, tai „Besiktas“ išvykoje Izmyro „Karsiyaka“ krepšininkams nusileido tik 70:75.

Čempionų lyga. Aštuntfinalio pirmosios rungtynės.

Liudvigsburgo „Riesen“ – Klaipėdos „Neptūnas“ 73:61 (J.Cooley 19, 12 atk.kam., R.Trice‘as 15/ D.Ewingas 14, V.Šarakauskas 9, Ch.Loftonas ir M.Mažeika po 7).

Sasario „Banco di Sardegna“ (T.Lydeka 8) – Le Mano „Sarthe“ 79:63.

Salonikų PAOK – Lagunos „Iberostar“ (M.Grigonis 12) 66:63.

Oldenburgo EWE – Bandirmos „Banvit“ (G.Orelikas 23) 82:82.

Atėnų AEK – „Monaco“ 69:68.

Izmyro „Karsiyaka“ – Stambulo „Besiktas“ 75:70.

Salonikų „Aris“ – Liono-Vilerbano ASVEL 67:67.

Venecijos „Umana“ – Avelino „Sidigas“ 53:49.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.