EUROLYGA 2023

Jordi Bertomeu pasakė, ko Lietuva gali tikėtis iš Eurolygos kitą sezoną

Į Lietuvą trečiadienio vakare atskridęs Eurolygos vadovas Jordi Bertomeu Vilniuje pirmiausia susitiko su sostinės „Lietuvos ryto“ krepšinio klubo prezidentu Gedvydu Vainausku.

J.Bertomeu ir G.Vainauskas susitiko Vilniuje.<br>lrytas.lt
J.Bertomeu ir G.Vainauskas susitiko Vilniuje.<br>lrytas.lt
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 9, 2017, 6:06 AM, atnaujinta Apr 8, 2017, 8:59 AM

Jiedu kalbėjosi apie situaciją žemyno krepšinyje, Eurolygos organizacijos rengiamų Eurolygos ir Europos taurės turnyrų ateitį.

J.Bertomeu patvirtino, kad kitą sezoną Eurolygos formatas liks toks pats – 16 klubų žais dviejų ratų sistema, paskui vyks atkrintamosios varžybos.

Europos taurės varžybose dalyvaus 24 komandos. Šį sezoną dėl FIBA šantažo turnyrą teko sutraukti iki 20 klubų, bet J.Bertomeu įsitikinęs, kad kitą sezoną viskas stos į savo vietas: Europos Komisija išaiškino FIBA vadovams, kad jų draudimai klubams pasirinkti, kur žaisti, prieštarauja Europos teisei.

FIBA rengiamame Čempionų lygos turnyre pernai grasinimais priversti dalyvauti Graikijos, Turkijos, Prancūzijos, Italijos klubai liko nusivylę varžybų lygiu ir kitą sezoną žais Europos taurės turnyre.

Labai realu, kad Lietuvai šiose varžybose vėl bus skirtos dvi vietos. Šį sezoną Europos taurėje rungtyniavo „Lietuvos rytas“ ir Panevėžio „Lietkabelis“.

Tuo tarpu Eurolyga, pasak J.Bertomeu, jau netolimoje ateityje turėtų plėstis – viskas priklausys nuo to, kaip Europos taurės klubai bus pasirengę naujam iššūkiui. Jis neatmetė galimybės, kad pagrindiniame žemyno turnyre Lietuvai atstovaus ne tik Kauno „Žalgiris“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.