EUROLYGA 2023

Jordi Bertomeu prasitarė, kodėl Kaunas dar negali rengti Eurolygos finalo ketverto mačų

Eurolygos savaitės rungtynės, praėjusią savaitę vykusios „Žalgirio“ arenoje, tapo puikia proga Kaune apsilankyti Eurolygos vadovui – Jordi Bertomeu.

J.Bertomeu.<br>M.Patašiaus nuotr.
J.Bertomeu.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

zalgiris.lt

2017-03-13 12:52, atnaujinta 2017-04-08 02:12

Rungtynių tarp „Žalgirio“ ir „Panathinaikos“ dieną ispanas viešėjo Kauno Vytauto Didžiojo universitete, kur buvo pristatyta naujoji Eurolygos magistro studijų programa, o prieš pat vakare laukusią dvikovą J.Bertomeu bendravo su „Žalgiris TV“ laidų rubrika #ŽaliaBalta.

„Šioje arenoje labiausiai patinka sirgaliai, – kalbėjo Eurolygos vadovas. – Sirgaliai čia neįtikėtini. Žmonės Kaune supranta krepšinį ir yra atsidavę savo komandai. Gerbiame šiuos sirgalius ir manome, kad tai tikrų sirgalių pavyzdys visiems. Visose Eurolygos arenose būtų smagu turėti tokius krepšinio gerbėjus. Taigi sirgaliai nesikeičia – jie tokie pat šaunūs, kokie būdavo ir Kauno sporto halės laikais.“

Eurolygos vadovas teigė, kad arena tobulai tinka finaliniam ketvertui, bet Kaunui reikėtų pasitempti apgyvendinimo ir infrastruktūros kategorijose. Ispanas skaičiuoja, kad renginio metu reikėtų apgyvendinti apie 10 tūkstančių žmonių. J.Bertomeu mano, kad šiuo metu Kaunas tai padaryti nėra pajėgus.

Gyvai stebėjęs „Žalgirio“ ir „Panathinaikos“ ekipų dvikovą J.Bertomeu ne tik išvydo puikią žalgiriečių pergalę, bet ir puikiai pažįstamą lietuvį – „Žalgirio“ vyriausiąjį trenerį Šarūną Jasikevičių. Eurolygos galva džiaugėsi matydamas buvusį krepšininką sėkmingai besidarbuojantį Kaune.

„Džiaugiamės matydami Šarą, dirbantį Eurolygos klube po tokios jo išskirtinės žaidėjo karjeros. Manau, jo laukia šviesi ateitis naujoje darbo sferoje. Š.Jasikevičius buvo talentingas krepšinio žaidėjas, kuris jau įrodė, jog puikiai susitvarkys su trenerio role. Noriu, kad jis ir toliau būtų kuo arčiau Eurolygos sistemos. Eurolygos biure turime kambarį, kuris pavadintas Š.Jasikevičiaus vardu. Šis kambarys yra šalia mano kabineto, todėl Š.Jasikevičius visuomet arti manęs“, – pasakojo ispanas.

Paklaustas apie šį sezoną įdiegtus pokyčius Eurolygos varžybų sistemoje, J.Bertomeu džiaugėsi pamažu ateinančiais rezultatais. Pašnekovo teigimu, išaugo susidomėjimas Eurolygos rungtynėmis, dvikovas visoje Europoje lanko daugiau krepšinio gerbėjų, o komandos naujojo formato Eurolygoje vidutiniškai pelno daugiau taškų po įvestų taisyklių pakeitimų.

Tiesa, Eurolygos vadovybė, anot J.Bertomeu, nežada sustoti ir jau dairosi į gana netolimą ateitį, kurpdama planus, kaip išplėsti Eurolygos krepšinio klubų žemėlapį bei priimti į Eurolygos komandų šeimą naujas krepšinio rinkas.

„Žinoma, turime galvoti ir apie ateitį. Kitaip nežengsime į priekį. Kol kas žadame išlaikyti dabartinį formatą su šešiolika komandų. Kaip bebūtų, tai negalutinis skaičius. Tikime, jog komandų dalyvių skaičius turi didėti, nes turime turėti daugiau krepšinio rinkų Eurolygos turnyre. Kiek vėliau lygos komandų plėtimasis turi įvykti, tai gali vykti 2018-2020 metais“, – aiškino Eurolygos vadovas.

Interviu pabaigoje J.Bertomeu užsiminė apie šiame sezone Kaune ne kartą rengtas Eurolygos savaitės rungtynes. Tokios garbės „Žalgirio“ arena ir klubas sulaukė dvi pastarąsias savaites bei iš viso tris kartus šiame sezone.

„Sakydami „Eurolygos savaitės rungtynės“ turime omenyje, jog šios rungtynės bus tiesiogiai transliuojamos daugiau nei 140 valstybių visame pasaulyje. Tokiu atveju turime parodyti geriausią, ką turime – „Žalgirio“ areną, puikią publiką. Turime rodyti aukščiausio lygio krepšinio klubus, todėl savaitės rungtynių metu pristatome aukšto lygio produktą. Būtent dėl šios priežasties Eurolygos savaitės rungtynės dažnai aplanko Kauną“, – teigė J.Bertomeu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.