EUROLYGA 2023

Lietuviai svetur. Simo Jasaičio gimtadienio „dovana“ ir Gilvydo Birutos karjeros vingis

Simas Jasaitis per gimtadienį sužaidė geriausias sezono rungtynes, bet Pėzaro komanda pratęsė pralaimėjimų seriją Italijos lygoje, Lagunos ekipa su Mariumi Grigoniu prarado pirmąją poziciją Ispanijos lygos lentelėje, Gilvydas Biruta atsisveikino su Graikija ir persikraustė į Italijos antrąją lygą, Povilui Gaidžiui nepavyko iškovoti Austrijos taurės, o atkaklią lietuvių dvikovą Vengrijos lygoje laimėjęs Adomas Drungilas padėjo Zalaegersego klubui patekti į stipriausiųjų penketą.

S.Jasaitis.<br>G.Šiupario nuotr.
S.Jasaitis.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V. Eidvilas

Mar 27, 2017, 10:36 PM, atnaujinta Apr 7, 2017, 1:48 AM

Toks buvo praėjęs savaitgalis užsienio klubuose žaidžiantiems Lietuvos krepšininkams.

Nuopolis

Lagunos „Iberostar“ prarado pirmąją vietą Ispanijos lygoje. Sekmadienį „Iberostar“ išvykoje nusileido Mursijos UCAM klubui 68:79 ir patyrė antrąją nesėkmę paeiliui.

Abiem komandoms atstovaujantys lietuviai žaidė silpnai. UCAM gynėjas Martynas Pocius per 14 min. taškų nepelnė (0/2 dvitaškių), o „Iberostar“ gynėjas Marius Grigonis per 8,5 min. pelnė 4 taškus (1/1 dvitaškio, 0/1 tritaškio, 2/2 baudų) ir gavo 4 pražangas.

„Iberostar“ laimėjo 18 iš 25 rungtynių ir užima antrąją vietą. Lagunos komandą aplenkė „Valencia“, kuri taip pat iškovojo 18 pergalių, bet žaidė dar tik 24 rungtynes. Po 17 iš 24 rungtynių laimėjo „Barcelona“, Madrido „Real“ su Jonu Mačiuliu ir Vitorijos „Baskonia“ su Tadu Sedekerskiu.

Pabėgti iš pavojingos zonos bandanti UCAM laimėjo 10 iš 25 rungtynių ir užima 11-ąją vietą.

Atsisveikinimas

Gilvydas Biruta nutraukė sutartį su Graikijos lygos vidutinioku Trikalos „Aries“ klubu ir perėjo į Italijos antrosios lygos vidutiniokę Pjačencos „Assigeco“ komandą.

25 metų 203 cm ūgio puolėjas buvo vienas svarbiausių „Aries“ žaidėjų, tačiau nusprendė išvykti iš Trikalos dėl vėluojančio atlyginimo. Graikijos lygoje G.Biruta žaidė 21 rungtynes, pelnydavo 11,1 taško ir atkovodavo 7 kamuolius. Pagal atkovotus kamuolius lietuvis lygoje užima antrąją vietą.

G.Biruta paliko komandą labai svarbiu metu – „Aries“ kovoja dėl kelialapio į atkrintamąsias varžybas. Trikalos komanda per 23 turus iškovojo 9 pergales ir su dar dviem ekipomis dalijasi aštuntąją vietą.

Šeštadienį G.Biruta jau žaidė pirmąsias rungtynes Pjačencos komandoje. Jis per 39 min. pelnė 11 taškų (4/9 dvitaškių, 1/2 tritaškių, 0/2 baudų) ir atkovojo 13 kamuolių, o „Assigeco“ namie per pratęsimą palaužė Feraros „Bondi“ klubą 84:81. „Assigeco“ laimėjo 12 iš 26 rungtynių ir Italijos antrojoje lygoje užima dešimtąją vietą.

Taurė

Gmundeno „Swans“ klubui, kuriame žaidžia Povilas Gaidys, nepavyko patekti į Austrijos taurės finalą. Šeštadienį pusfinalyje „Swans“ beviltiškai nusileido lygos lyderiui Obervarto „Gunners“ klubui 67:85. P.Gaidys per 14 min. pelnė 2 taškus (1/3 dvitaškių, 0/1 tritaškio, 0/1 baudos), atkovojo 5 kamuolius ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus.

Namie žaidęs „Gunners“ buvo laikomaa aiškiu finalo ketverto favoritu, tačiau prizo neiškovojo. Finale Obervarto krepšininkai nelauktai pralaimėjo Kapfenbergo „Bulls“ klubui 60:77.

Tarpinis finišas

Vengrijos lygoje sekmadienį baigėsi pirmasis etapas, o paskutiniajame ture susitiko klubai, kuriems atstovauja lietuviai. Jų dvikovoje Zalaegersego „Zalakeramia“ išvykoje per pratęsimą pranoko Pakšo „Atomeromu“ ekipą 97:90.

„Zalakeramia“ puolėjas Adomas Drungilas per 29 min. pelnė 12 taškų (6/8 dvitaškių) ir atkovojo 8 kamuolius, „Atomeromu“ gynėjas Laurynas Samėnas per 35 min. įmetė 11 taškų (1/2 dvitaškių, 3/12 tritaškių).

Ši pergalė padėjo „Zalakeramia“ pakilti į penktąją vietą ir patekti į stipriausių komandų grupę, kurioje bus kovojama dėl 1-5 vietų. Pirmajame etape Zalaegersego ekipa laimėjo 17 iš 26 rungtynių.

Vos 9 pergales iškovoję „Atomeromu“ krepšininkai liko 11-ojoje pozicijoje ir silpniausioje grupėje kovos dėl 11-14 vietų.

Pirmajame etape A.Drungilas žaidė 25 rungtynes, įmesdavo 14 taškų ir atkovodavo 7,4 kamuolio, L.Samėnas žaidė visas 26 rungtynes ir pelnydavo 12,8 taško.

A.Drungilas pagal atkovotus kamuolius užėmė devintąją vietą.

Stipriausiai

Į Baltijos lygos finalą nepatekusio „Tartu Ulikool“ krepšininkai pyktį išliejo ant Estijos lygos vidutiniokės Talino „TLU-Kalev“ komandos, kurią išvykoje sutriuškino 97:67. Vienas pikčiausių buvo Dominykas Milka, kuris per 24,5 min. pelnė 20 taškų (7/11 dvitaškių, 1/1 tritaškio, 3/4 baudų) ir atkovojo 13 kamuolių. „Tartu Ulikool“ laimėjo 29 iš 31 rungtynių ir pirmauja Estijos lygoje.

Estijos lygoje pasismagino ir Pernu „Sadam“ lyderis Edvinas Šeškus. Jis per 32 min. pelnė 21 tašką (4/10 dvitaškių, 3/7 tritaškių, 4/10 baudų), atkovojo 10 kamuolių ir išprovokavo 7 pražangas, o „Sadam“ namie nugalėjo Rakverės „Tarvas“ ekipą 87:72. 16 iš 30 rungtynių laimėjusi Pernu komanda užima penktąją vietą.

Sekmadienį gimtadienį pažymėjęs Pėzaro „Consultinvest“ puolėjas Simas Jasaitis sužaidė rezultatyviausias sezono rungtynes, bet pergalės sau nepadovanojo. 35 metų puolėjas per 27 min. pelnė 20 taškų (2/3 dvitaškių, 5/6 tritaškių, 1/2 baudų), o Pėzaro klubas išvykoje nusileido Trento „Dolomiti Energia“ komandai 91:97. Kitas „Consultinvest“ lietuvis Donatas Zavackas dėl komandos draugo nepasistengė ir vėl nepelnė nė taško. S.Jasaičio vidurkis Italijos lygoje yra 6,2 taško, D.Zavacko – 2,9 taško, o ketvirtąją paeiliui nesėkmę patyrusi „Consultinvest“ užima priešpaskutinę 15-ąją vietą (laimėjo 7 iš 24 rungtynių).

Silpniausiai

Gdansko Starogardo „Polpharma“ gynėjas Martynas Paliukėnas labai netaikliai atakavo tiek iš trijų taškų zonos, tiek nuo baudos metimų linijos, bet jo komanda iškovojo dar vieną svarbią pergalę ir priartėjo prie Lenkijos lygos atkrintamųjų varžybų. Šeštadienį „Polpharma“ išvykoje 67:58 nugalėjo Ščecino „King“ klubą, o M.Paliukėnas per 22,5 min. pelnė tik 4 taškus (2/4 dvitaškių, 0/5 tritaškių, 0/4 baudų). Daug geriau žaidė kitas „Polpharma“ lietuvis Martynas Sajus, pelnęs 10 taškų ir atkovojęs 9 kamuolius. Mindaugo Budzinausko treniruojama Starogardo komanda laimėjo 14 iš 26 rungtynių ir dalijasi devintąją vietą. Po 14 pergalių per 25 rungtynes pasiekė kitos dvi ekipos, kuriose žaidžia lietuviai: „Dąbrowa“ su Laimonu Chatkevičiumi ir Slupsko „Czarni“ su Mantu Česnauskiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: VRM komentarai apie transporto priemonės savininko deklaravimo kodą