EUROLYGA 2023

Krepšinio rinktinės naujokas išsakė, ką mano apie strategą Dainių Adomaitį

Mindaugas Brazys, gavęs kvietimą į šalies vyrų krepšinio rinktinę, negalėjo nepasinaudoti tokia proga – juolab kad ją suteikė bendražygis Dainius Adomaitis. „Neptūno“ strategų dueto laukia karšta vasara.

„Neptūno“ treneris D.Adomaitis (kairėje) pasikvietė M.Brazį ir į šalies rinktinę.<br>„Bcneptunas.lt“ nuotr.
„Neptūno“ treneris D.Adomaitis (kairėje) pasikvietė M.Brazį ir į šalies rinktinę.<br>„Bcneptunas.lt“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Laura Ivaškaitė („Lietuvos rytas“)

Mar 28, 2017, 5:45 PM, atnaujinta Apr 7, 2017, 12:24 AM

Ties M.Brazio pavarde nėra ilgo titulų sąrašo, bet į rinktinės trenerių štabą pakviestas specialistas dėl savo atsidavimo jau spėjo pelnyti ir kolegų, ir žaidėjų pagarbą.

34-erių kaunietis krepšinio aikštėje nepasiekė tokių aukštumų kaip auksiniam „Žalgiriui“ atstovavęs jo tėvas Algirdas, tačiau tapo vienu geriausių šios sporto šakos analitikų.

Gyveno ispano gyvenimą

Itin vertingos patirties M.Brazys įgijo tapęs „Žalgiriui“ vadovavusio Joano Plazos dešiniąja ranka, o šis treneris lietuviui niekada negailėjo šiltų žodžių.

Ispanas net yra pasakęs, jog jį laiko vienu darbščiausių specialistų, su kuriuo kada nors yra dirbęs.

„J.Plaza man padarė didelę įtaką. Jis manimi pasitikėjo ir vienintelį iš kolektyvo prisileido labai arti, todėl metus beveik gyvenau jo gyvenimą.

Supratau, kaip jis dirba, kokie jo metodai, todėl mano krepšinio supratimas tiesiog apsivertė“, – apie jam daug įtakos turėjusį garsų trenerį atsiliepė naują iššūkį priėmęs M.Brazys.

Jaučia trenerio pasitikėjimą

D.Adomaičio kvietimas prieš rudenį vyksiantį Europos čempionatą prisidėti prie rinktinės trenerių štabo M.Braziui nebuvo visiškai netikėtas.

„Pagalvodavau, kad tokie dalykai yra įmanomi. Mano sprendimas buvo labai greitas, iškart žinojau, kad pasiūlymą priimsiu“, – šypsojosi M.Brazys.

Jis neabejoja, kad 2015-aisiais priimtas sprendimas palikti Pasvalio „Pieno žvaigždes“ ir išvykti į uostamiestį buvo teisingas, mat įsilieti į D.Adomaičio treniruojamą komandą jam nekilo jokių sunkumų.

„Man patinka, kad Dainius visada išklauso ir kitų nuomonės. Būna, kad kiti strategai mėgsta spausti ne tik krepšininkus, bet ir savo asistentus, su jais bendrauja labai griežtai. O su Dainiumi išvis lengva dirbti, jis manimi pasitiki, per daug nespaudžia. Jis leidžia įsilieti į kolektyvą, vesti treniruotes, todėl ir pats jaučiuosi tvirčiau“, – teigė M.Brazys.

D.Adomaičio asistentas atskleidė, kad dėl savo konkretaus vaidmens rinktinėje dar nėra tikras, tačiau jo patirtis krepšinyje neleidžia abejoti, jog šio specialisto galimybės labai plačios.

„Man nėra didelio skirtumo, nes esu ir pats žaidęs krepšinį, ir dirbęs su vaikais, turiu krepšinio skauto patirties. „Lietkabelyje“ paragavau ir vyriausiojo trenerio duonos – teko vadovauti kelerioms rungtynėms. Todėl ir rinktinėje prisitaikysiu“, – kalbėjo tiksliomis analizėmis tarp kolegų garsėjantis M.Brazys.

Vyras atskleidė, kad krepšinio analizės subtilybių jis dažniausiai mokėsi savarankiškai.

„Pats susirasdavau įvairių programų, žiūrėjau, kaip dirba kiti, ir pamažu mokiausi.

Pradėjęs dirbti „Žalgiryje“ nuvykau į Eurolygos seminarą, kur buvo pristatoma speciali programa, ir išmokau ja naudotis.

Kad ir kaip būtų, vienas dalykas yra mokėti naudotis technine programa, o kitas dalykas – suprasti krepšinį. Jei to neturi, jokia programa neišgelbės“, – tikino treneris.

Jau renka informaciją

D.Adomaičio asistentai taip pat bus „Boston Celtics“ skautas Benas Matkevičius ir kol kas trenerio patirties neturintis buvęs krepšininkas Ramūnas Šiškauskas.

Nors toks pasirinkimas kiek nustebino visuomenę, M.Brazys tiki, jog trenerių kolektyvas neturėtų nuvilti.

„Mes su B.Matkevičiumi esame jauni specialistai, todėl patirtis praverstų. Reikėjo žmogaus, kuris turėtų autoritetą tarp žaidėjų, tad apsvarsčius kandidatūras buvo pakviestas ir R.Šiškauskas. Manau, Dainius neblogai jį pažįsta, įžvelgė jame trenerio savybių ir pasakė, kad komandoje nori matyti būtent Ramūną.

O Benas daug analitiko patirties įgijo dirbdamas Maskvos CSKA. Kol kas nesu su juo dirbęs, bet manau, jog bus labai įdomu ir galėsime vienas kitą papildyti. Manau, kad būsime gera komanda“, – sakė M.Brazys.

Nors iki liepos 21-osios, kai Palangoje pirmą kartą susirinks geriausi mūsų šalies krepšininkai, dar yra labai daug laiko, darbų atidėlioti jis nelinkęs.

„Labai svarbu pasiruošti iš anksto. Kadangi esu dirbęs su jaunimo rinktinėmis, žinau: jei atvažiuosi nepasiruošęs – teks labai didelis krūvis“, – teigė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.