EUROLYGA 2023

Donatas Motiejūnas nepatenkintas: kas kaltas, kad jis sėdi ant suolo be 30 milijonų dolerių?

Balandžio 12-ąją Donatas Motiejūnas ir „New Orleans Pelicans“ ekipa galiausiai baigs savo svajonių ir nusivylimų kupiną NBA sezoną. Tuo tarpu pats 26-erių lietuvis D.Motiejūnas turės gerokai pamąstyti, kas vis dėlto įvyko šiame sezone – aišku tik tiek, kad jis išgyveno tikrą susipratimų ir ambicijų trilerį „Houston Rockets“ ekipoje, o dabar priverstas šildyti atsarginių žaidėjų suolą. 

D.Motiejūnas ir J.Valančiūnas. Viemo sutartis yra 64 mln. dolerių, o D-Mo – tik 600 tūkst.<br>AFP nuotr.
D.Motiejūnas ir J.Valančiūnas. Viemo sutartis yra 64 mln. dolerių, o D-Mo – tik 600 tūkst.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt ir krepsinis.net inf

Apr 4, 2017, 6:24 PM, atnaujinta Apr 13, 2017, 6:22 PM

Jau šiemet atrodė, kad aukštaūgis iš Lietuvos uždirbs didžiulę krūvą pinigų, kai 37 mln. JAV dolerių kvalifikacinį pasiūlymą jam pateikė „Brooklyn Nets“ klubas. Tiesa, ketverius metus savo gretose mūsiškį turėjęs „Rockets“ tuomet atsakė 31 mln. kontraktu, kuris privalėjo tapti D.Motiejūno raktu į turtus.

Vis dėlto D.Motiejūno agentas B.J.Armstrongas buvo nepatenkintas tuo, kad jo klientui „raketos“ „nurėžė“ pagal NBA taisykles leidžiamas premijas ir taip sumažino išsvajotąją sumą nuo 37 mln. iki 31 mln. dolerių.

Kaip žinia, tuomet D-Mo pravardę turintis lietuvis iššovė savo kozirius – netikėtai nepasirodė medicininėje apžiūroje, po kurios įsigaliotų sutartis ir abi pusės sėdo prie derybų stalo. Galiausiai agentas su klubu susitarė dėl 35 mln. JAV dolerių vertės kontrakto.

Istorijos pabaiga su gražiu finalu? Anaiptol... Sandoris taip ir neįvyko dėl mįslingų aplinkybių ir „Rockets“ atsisakė teisių į šį žaidėją, o patyrę bei daug metų su NBA žvaigždėmis dirbę agentai griebėsi už galvų – tokie manevrai jiems buvo nesuprantami ir dar nematyti.

Bet kalbėta, kad kažkas kažko nežino ir atvėrus visas kortas, bus aišku, kas ir kodėl taip elgėsi, o Lietuvoje mąstyta, kad D.Motiejūnas vis tiek turės labai apčiuopiamos naudos iš visos šios istorijos – visi iki tol žengti žingsniai neva paskaičiuoti ir krepšininkas yra vienu ėjimu greitesnis už klubą. 

Kaip rodo dabartis – tai buvo visiškas lietuvio fiasko. Dabartinė 607 tūkstančių JAV dolerių sutartis iki sezono pabaigos su „Pelicans“ turėjo tapti D.Motiejūno raktu į neva didesnius pinigus už Atlanto, bet viskas susiklostė taip, kad lietuvis tą dalį sezono tiesiog prasėdėjo ant suolo.

Krepsinis.net šaltiniai pasakojo, kad D.Motiejūnas tikrai nėra patenkintas susidariusia situacija ir dabar ieško kaltųjų, kas lėmė tai, jog jis prarado daugiau nei 30 mln. JAV dolerių.  

Įtariamieji gali būti du – jo agentas Tadas Bulotas ir jau minėtas B.J.Armstrongas. Visais reikalais su NBA klubais rūpinosi būtent amerikietis, todėl jis turėtų prisiimti atsakomybę už šį visišką susimovimą.

Teorijos apie tai, kad D.Motiejūnas nebūtų perėjęs medicininės patikros, yra visiškai paneigtos, kadangi mūsiškis yra sveikas ir rungtyniauja visada, kai tik gauna šansą iš Alvino Gentry.

Galima net neabejoti, kad D.Motiejūnas „Rockets“ ne tik būtų uždirbęs daugiau, bet ir gavęs daugiau žaidybinio laiko.

Kodėl? Pirmiausia dėl to, kad Hjustono klubo narys Ryanas Andersonas yra kamuojamas traumų ir jau reguliariajame sezone nebežais, taip iš viso praleisdamas 14 mačų.

Maža to, ranką susilaužė Samas Dekkeris, kuriam sezonas jau baigėsi. Jeigu D-Mo būtų „nekonfliktavęs“ ir likęs komandoje, neabejotinai matytume jį gan ilgai ir solidžiai rungtyniaujant ne Vakarų konferencijos autsaiderių gretose, o trečiąją poziciją užimančioje ekipoje.

Vargu, ar vidutiniškai 13 minučių aikštėje, 4,1 taško ir 3,1 atkovoto kamuolio statistika lietuviui taps raktu į bent jau panašios vertės kontraktą stipriausioje pasaulio lygoje kitą sezoną.

D.Motiejūnui gali tekti keliauti atgal į Europą ir vėl iš naujo įrodinėti savo vertę. Aukštas, greitas ir platų puolimo arsenalą turintis lietuvis taptų labai geidžiamu žaidėju Eurolygoje, už kurį, pavyzdžiui, Maskvos CSKA ar Stambulo „Darussafaka“ drąsiai paklotų 1,5 mln. eurų už sezoną. Tačiau ne 30 mln. JAV dolerių...

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.