EUROLYGA 2023

Juodžiausių minčių kankinamą Drew Gordono brolį guodęs psichologas rado vietą NBA

NBA rungtyniaujantis Aaronas Gordonas vasario 19-ąją išgyveno vieną nemaloniausių akimirkų savo kol kas trumpoje karjeroje. Lygos visų žvaigždžių dienos dėjimų konkurse 21-erių krepšininkas nepateisino milijonų gerbėjų lūkesčių ir niekaip nesugebėjo atlikti ilgai repetuotų dėjimų.

A.Gordonas psichologą pažįsta jau nuo 11 metų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
A.Gordonas psichologą pažįsta jau nuo 11 metų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
A.Gordonas<br>AFP/Scanpix nuotr.
A.Gordonas<br>AFP/Scanpix nuotr.
A.Gordonui dėjimų konkursas susiklostė nesėkmingai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
A.Gordonui dėjimų konkursas susiklostė nesėkmingai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 16, 2017, 2:26 PM, atnaujinta Apr 21, 2017, 4:45 PM

Stebint milžiniškai miniai, ankstesniais metais šiame konkurse žibėjęs A.Gordonas nesėkmingai atliko vieną bandymą po kito, o psichologinis spaudimas tik augo.

Po košmariškos nakties amerikietis grįžo į savo viešbutį Naujajame Orleane, kur visiškai palūžusio žaidėjo laukė Grahamas Betchartas – vienas žymiausių su NBA krepšininkais dirbančių psichologų.

„Aaronai, aš juk kalbu su tavim, o tai reiškia, kad tu gyvas. Matai, juk dėjimų konkursas dar ne pasaulio pabaiga“, – tuomet žaidėją guodė G.Betchartas.

Tai buvo toli gražu ne pirmasis kartas, kada A.Gordonas kreipėsi į gerai pažįstamą psichologą – kartu vyrai dirba jau daugelį metų.

Šis specialistas taip pat padeda ir daugeliui kitų NBA žaidėjų: Benui Simmonsui, Karlui-Anthony Townsui, Andrew Wigginsui, Zachui LaVine bei Dwightui Powellui.

„Mano darbe su sportininkais nėra rutinos – jie man paskambina ar parašo, kada tik užsigeidžia ir nori pasikalbėti. Turiu visada būti tam pasirengęs“, – pasakojo G.Betchartas.

„Krepšininkai ateina tada, kai praranda kontrolės jausmą ir nieko negali padaryti dėl trenerių atsiliepimų, teisėjų darbo ar tiesiog kontraktų. Mokaus juos susitelkti ties svarbiais dalykais ir nekreipti dėmesio į visą kitą“, – pridūrė specialistas.

A.Gordonas yra Vilniaus „Lietuvos ryte“ žaidžiančio Drew Gordono brolis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.