EUROLYGA 2023

Dėl FIBA formato – rimtas JAV sprendimas: kelią Amerikos žvaigždėms ties jaunimas

2019 metų pasaulio krepšinio čempionato atrankoje sirgaliai neišvys žvaigždžių prisodrintos JAV rinktinės. Amerikiečiai paskelbė, kad pasaulio pirmenybių atrankai krepšininkus daugiausia rinksis iš NBA Plėtojimosi lygos.

 JAV krepšinio žvaigždynui kelią į pasaulio čempionatą privalės atverti Plėtojimosi lygos žaidėjai.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 JAV krepšinio žvaigždynui kelią į pasaulio čempionatą privalės atverti Plėtojimosi lygos žaidėjai.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 3, 2017, 8:22 AM

Greggas Popovichius į tarptautinį krepšinį su žvaigždynu žaistų jau pasaulio čempionate bei olimpinėse žaidynėse. Žinoma, amerikiečiams dar reikia patekti į olimpiadą ar pasaulio čempionatą, tačiau mažai abejojama, ar mažiau žinomi krepšininkai padarys nedovanotinų klaidų.

„Tai bus puiki galimybė Plėtojimos lygos krepšininkams atskleisti savo talentą ir gauti patirties“, - sakė JAV krepšinio federacijos vadovas Jimas Tooley.

Pagal naują FIBA formatą pasaulio čempionate bus dalinami kelialapiai į  2020 metų žaidynes. Amerikiečiai sprendimą priėmė dėl pačių atrankų formato, nes kai kurios rungtynės bus žaidžiamos per NBA sezoną.

Tad pasaulio ir olimpiniai čempionai remsis Plėtojimosi lygos krepšininkais. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.