EUROLYGA 2023

Iš darbo atleistas „Neptūno“ krepšinio klubo vadovas kyla į žūtbūtinę kovą

Buvęs krepšinio klubo „Neptūnas“ direktorius 37 metų klaipėdietis Osvaldas Kurauskas metė iššūkį savo buvusiems darbdaviams – ketina įrodyti, kad buvo neteisėtai  atleistas iš pareigų.

 O.Kurauskas siekia per teismus atgauti trijų mėnesių atlygį.<br> G.Pilaičio nuotr.
 O.Kurauskas siekia per teismus atgauti trijų mėnesių atlygį.<br> G.Pilaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 9, 2017, 5:02 PM, atnaujinta May 9, 2017, 5:19 PM


Klaipėdos apylinkės teismas gavo O. Kurausko civilinį ieškinį, kuriame krepšinio specialistas  reikalauja jo atleidimą iš krepšinio klubo „Neptūnas“ direktoriaus pareigų pripažinti neteisėtu. 

Vakar ieškovai ir atsakovai turėjo susitikti parengiamajame posėdyje, bet teismo salėje sėdėjo tik O.Kurauskas su savo advokatu. Neatvykus „Neptūno“ atstovams, posėdis buvo atidėtas.  

O.Kurauskas dar prašo, kad  viešoji įstaiga „Sporto klubas „Neptūnas“  teismo sprendimu būtų įpareigota sumokėti jam atlyginimą už priverstinę beveik trijų mėnesių pravaikštą. 

„Neptūno“ atstovai  paskutiniu momentu teismui perdavė su O.Kurausko atleidimu susijusius papildomus reikalavimus, su kuriais proceso dalyviai iškart negalėjo susipažinti. 

Teisėja atsakovų prašymą nagrinėti bylą jiems nedalyvaujant įvertino kaip nekorektišką, žadėjo taikyti sankcijas, jeigu  „Neptūno“ juristai mėgins ir toliau vilkinti bylą.  

Klubą sudrebino skandalai

O.Kurauskas iš krepšinio klubo „Neptūnas“ direktoriaus pareigų atleistas vasario pradžioje. Tuomet patekusi į nesėkmių ruožą uostamiesčio komanda buvo purtoma skandalų.

Pirmiausiai „Neptūną“ paliko legionierius Jimmy Baronas - pasinaudojęs sutartyje numatyta išpirkos galimybe, jis perėjo į geresnes sąlygas pasiūliusį klubą „Lietuvos rytas“.

Kitą  dieną iš komandos dėl klubo taisyklių pažeidimų išvaryti dar du legionieriai Omaris Jonhsonas ir Larry Drew – šie krepšininkai rūkė marihuaną. Sausį su komanda atsisveikino Tadas Klimavičius. 

„Neptūno“ sirgaliai neteko žado, kai nuo sausio  klubą paliko net keturi pagrindiniai krepšininkai. Po to lyg žaibas iš giedro dangaus trinktelėjo žinia – atleistas iš pareigų direktorius O.Kurauskas.

Tuo metu „Neptūnas“ rengėsi FIBA Čempionų lygos turnyro aštuntfinaliui, Karaliaus Mindaugo taurės varžyboms ir reguliariojo LKL čempionato pabaigai.

Atleistas be jokio įspėjimo?

„Po rungtynių su Utenos „Juventus“ iškart gavau atleidimo lapelį. Man tai buvo didelė staigmena. Kodėl atsisakyta mano paslaugų -  niekas dorai nepaaiškino. Kaip tik buvau pasirašęs kelias sutartis dėl paramos komandai“, - koflikto pradžią prisiminė  O.Kurauskas.

Prieš tai O.Kurauskas buvo sulaukęs „Neptūno“ savininkų siūlymų trauktis savo noru, bet civilizuotos derybos, pasak jo, neįvyko: „Vos tik pabandžiau kalbėti apie galimas atsistatydinimo sąlygas, buvo pasirinktas paprastesnis variantas – atleisti iš darbo be jokio įspėjimo.

„Neptūno“  gerbėjai įtaria, jog  O.Kurauskas pateko į klubo savininkų nemalonę po to, kai komanda prarado kelis solidžius rėmėjus.  Tada pasigirdo balsų, jog grasina nutraukti paramą kiti rėmėjai, jeigu O.Kurauskas toliau vadovaus klubui. 

„Neptūno“  prezidentas Artūras Jakubauskas permainas klube komentavo santūriai: „Valdybos nariai nebuvo patenkinti O.Kurausko darbo kokybe, nebuvo vykdomi sprendimai, pavėluotai ir ne visada teisingai teiktos finansinės ataskaitos“.   

Neišgirdo dalininkų nuomonės 

Pats O.Kurauskas tokių kalbų anksčiau ir dabar plačiau nekomentuoja: „Gandai ir lieka gandais. Jeigu mano veikla būtų neskaidri, klubo rėmėjai, o ypač miesto savivaldybė  „Neptūnui“ neskirtų paramos. Atsiskaitydavome už kiekvieną išleistą eurą“ 

 
Buvęs  „Neptūno“ vadovas įsitikinęs, jog iš pareigų buvo atleistas pažeidžiant įstatymus -  vienašaliu A.Jakubausko sprendimu. O. Kurauskas savo ieškinyje nurodo, jog jam esą nubuvo suteikta galimybė išklausyti visų klubo dalininkų nuomonės, pareikšti savo pozicijos. 

„Sporto klubas nėra vieno asmens nuosavybė. Svarbūs klausimai sprendžiami visuotiniame dalininkų susirinkime. Jeigu kam nors ir kuo nors neįtikau, galėjome išsiskirti gražiuoju, o ne taip, kai žmogus suniekinamas, vienu mostu braukiamas visas jo įdirbis“, - piktinosi ieškovas.

Buvęs „Neptūno“ direktorius O.Kurauskas buvo pasirašęs netermintuotą darbo sutartį.

Siekia apginti ir savo garbę

O.Kurauskas tiksliai neįvardijo, kokio atlygio sumos reikalauja iš „Neptūno“ savininkų: „ Jie elgiasi negarbingai - nereaguoja į teismo prašymus nurodyti, koks buvo mano vidutinis mėnesio atlyginimas. Šiuos ir kitus klausimus aiškinsimės posėdžiuose“.

Septynerius metus „Neptūno“ klubui vadovavęs O.Kurauskas prisipažino dabar  esąs bedarbis: „Sezono įkarštyje susirasti kitą darbą nėra lengva. Kai esi atleidžiamas iš pareigų nenurodant  priežasčių ir motyvų, ore sklando įvairiausios kalbos, tad siekiu apginti ir savo garbę“.   

„Neptūno“ juristų  teismui pateiktame rašte aiškinama, jog O.Kurauskas  nuo 2011 metų per mėnesį gaudavęs 4000 litų algą, kurios klubo valdyba  esą nebuvo patvirtinusi. Vėliau direktorius savo nuožiūrą tokį savo atlyginimą litais esą konvertavęs į eurus.

 

Šiuo metu atliekamas „Neptūno“ ūkinės ir finansinės veiklos auditas. Rašte teismui klubo savininkai teigia, jog O.Kurauskas iš klubo esą neteisėtai gavęs 59 tūkst. eurų atlyginimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.