EUROLYGA 2023

Krepšinio rinktinių laukia juodos dienos: FIBA sulaukė smūgio ir iš Eurolygos

FIBA dėl naujojo formato sulaukė dar blogų naujienų. Prie NBA prisijungė ir Eurolyga, kuri neketina keisti savo rungtynių kalendoriaus, kad klubų krepšininkai galėtų prisijungti prie rinktinių.

 Jeigu J.Bertomeu Eurolyga nepakeis pozicijos, D.Adomaičiui pasaulio čempionato atrankoje teks verstis su prastesne rinktine.<br> lrytas.lt montažas.
 Jeigu J.Bertomeu Eurolyga nepakeis pozicijos, D.Adomaičiui pasaulio čempionato atrankoje teks verstis su prastesne rinktine.<br> lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 16, 2017, 10:05 AM, atnaujinta May 16, 2017, 12:04 PM

Jau po Europos krepšinio čempionato įsigalios pakeistas FIBA formatas, tad į pasaulio čempionatą atranka vyks langų sistema – kaip ir futbole. 

 

NBA jau yra pareiškusi, kad neplanuoja per sezoną stabdyti rungtynių, jog dalis krepšininkų iškeliautų į rinktines.

Amerikiečiai taip pat paskelbė, kad dėl naujos FIBA sistemos atrankose žais ne NBA žvaigždės, o Plėtojimosi lygos krepšininkai.

Su NBA sutinka ir Eurolyga. Kalbėdamas su ispanų radiju „Cadena Ser“ Eurolygos vadovas Jordi Bertomeu pabrėžė, kad neketina daryti išimčių komandoms. 

J.Bertomeu pabrėžė, kad „jau prieš kurį laiką klubai nusprendė pasilikti tokį pat tvarkaraštį ir tai nesikeis, nebent liepą bus priimtas kitas sprendimas.“

J.Bertomeu kalbėjo apie Eurolygos generalinę asamblėją, kuri vyks prieš 2017-2018 metų sezoną, tačiau jau dabar aišku, kad klubai nėra patenkinti idėja, kuri priverstų dar labiau suspausti tvarkaraštį. 

 

Be NBA ir Eurolygos krepšininkų pasaulio čempionato atrankose dalyvaus ne itin įdomiai atrodančios rinktinės. 

Pagal naują FIBA sistemą, pirmasis atrankos į pasaulio čempionatą langas vyks lapkričio 20-28 dienomis, o antrasis – vasario 19-27. 

Lietuvos rinktinės treneris Dainius Adomaitis jau galvoja apie naują formatą, tad į išplėstinį sąrašą įtraukė net 31 krepšininką.

„Kaip patys žinote, situacija ateityje su pasaulio čempiomato atranka yra nežinoma, todėl kalbėjausi ir su Tomu Delininkaičiu ir Kšištofu Lavrinovičiumi. Jei rekės jų pagalbos, jie jau sutiko padėti ir prisijungs", - yra sakęs D.Adomaitis.

Apie tai, kokią rinktinę gali tekti D.Adomaičiui panaudoti atrankose, skaitykite čia. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: impact Investments and nlocking Growth