EUROLYGA 2023

Sergejus Jovaiša apie LKL pusfinalius: „Žalgiris“ – galingas, „Lietuvos rytas“ – padrika komanda

 

S. Jovaiša finale neįžvelgia daug intrigos.<br> lrytas.lt montažas.
S. Jovaiša finale neįžvelgia daug intrigos.<br> lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Haris Augustynas

May 18, 2017, 3:31 PM, atnaujinta May 18, 2017, 3:49 PM

Pirmą kartą LKL istorijoje abiejose pusfinalių serijose lygybė – 1:1. Daugeliui siurprizu tapęs Kauno „Žalgirio“ pralaimėjimas Klaipėdos „Neptūnui", atrodo, nieko nelems, tačiau Panevėžio „Lietkabelio“ triuškinama pergalė prieš Vilniaus „Lietuvos rytą“ įnešė papildomos intrigos į seriją.

Krepšinio specialistas Sergejus Jovaiša lrytas.lt teigė, kad LKL intrigą įžvelgia tik vienoje poroje: „Manau, kad „Žalgirio“ pralaimėjimas yra tiesiog nesusikaupimo rezultatas.“

Buvęs „Žalgirio“ ir Lietuvos rinktinės krepšininkas taip pat apžvelgė lygos padėtį ir realias galimybes „Lietuvos ryto“ ir „Lietkabelio“ serijoje.

– Kiek iš tiesų yra intrigos pusfinalio serijose?

– Intriga gal būti nebent tik tarp „Lietuvos ryto“ ir „Lietkabelio“, nes tai yra labai panašaus pajėgumo komandos. Na, o „Žalgirio“ tas pralaimėjimas yra tiesiog nesusikaupimo rezultatas. Galbūt koją pakišo pirmos lengvos rungtynės, bet niekas turbūt neabejoja, kaip ši serija pasibaigs ir kad kauniečiai bus finale.

– Ar toks pusfinalių rezultatas reiškia, kad sustiprėjo pati lyga, ar tiesiog lyderiai nusilpo?

– Na, kad lyga sustiprėjo, aš negaliu sakyti. Tiesiog „Lietuvos rytas“, palyginti su ankstesniais laikais, tikrai susilpnėjo ir matyti, kad yra padrika komanda. Kaip ir sakiau, vienas iš grandų susilpnėjo, „Lietkabelis“ sustiprėjo, susirinko patyrusius krepšininkus, kurie dar gali žaisti aukštu lygiu. „Prienai“ auga, tiesiog turėjo šiek tiek problemų dėl traumš, tai ir sutrukdė gerai pasirodyti. Tie patys „Šiauliai“ sezono pabaigoje pradėjo spardytis.

Vis dėlto nemanau, kad čia reikia kalbėti apie sustiprėjusią lygą. Tiesiog komandos labiau išsilygino pagal pajėgumą. Mano galva,  jei palygintume mūsų čempionatą su Ispanijos aukščiausiąja lyga, tai visos lietuvių komandos, išskyrus „Žalgrirį“, atsidurtų antroje turnyro lentelės pusėje.

– Jei „Žalgiris“ tikrai bus finale, tai kuri komanda galėtų mesti rimtesnį iššūkį LKL čempionams?

– „Žalgiriui" šiuo metu rimto iššūkio mesti negali nė viena komanda. Kauniečių ekipa yra labai gerai sukomplektuota, turi lygiaverčius žaidėjus, kurie kyla nuo suolo. „Žalgiriui“ tiesiog reikia iš naujo susikaupti ir jie įrodys savo pranašumą. Kauniečiai yra per daug stiprūs, kad kas nors jiems rimčiau pasipriešintų. Šarūno Jasikevičiaus ir jo komandos istorijoje jau  buvo ir tokių atvejų Eurolygoje, kai po labai gerų rungtynių išvykoje namuose atsipalaiduojama ir pralaimima komandoms, kurios svečiuose buvo traiškomos. Manau, ir su „Neptūnu“ atsipalaidavo, bet tikiu, kad jiems tai išeis į naudą, nes atsibus ir dar labiau susikaups.

– Ar įžvelgiate kokių nors vienos ar kitos ekipos pranašumų „Lietuvos ryto“ ir „Lietkabelio“ serijoje?

– Manau, kad „Lietkabelis“ tikrai turi šansą laimėti ir Vilniuje. „Lietuvos rytas“ yra labai prastai sukomplektuota komanda, kuri žaidžia tikrai prastai ir neturi jokio ryšio tarpusavyje. Atsiranda trumpalaikių pašviesėjimų, tačiau visiškai nėra stabilumo. Jie gali sužaisti geras rungtynes, iškovoti pergalę labai gražiu žaidimu. Bet į akistatą su „Lietkabeliu“, atrodo, vilniečiai važiavo lyg komanda iš LKL turnyro lentelės dugno.

Žinoma, pasitaiko blogų dienų, žaista išvykoje, bet bent jau tegul pasipriešina, juk negalima taip beviltiškai pralaimėti. Gerai Rimas Kurtinaitis po mačo sakė, kad paliko krepšinį Vilniuje. Manau, kad „Lietuvos ryte“ išvis nelabai yra kam žaisti, viskas daroma pavieniui ir ieškoma, kas galėtų iššauti. Vieninteliai Artūras Gudaitis ir Drew Gordonas sužaidžia.

Pažiūrėkite į Roką Giedraitį – šaunu, kad pataiko ir sumeta metimus, bet jis juos meta neparuoštus. O įtemptose rungtynėse tokie neparuošti metimai dažniausiai neįkrinta. 

– Ar drįstumėte prognozuoti šios serijos baigtį?

– „Lietkabelis“ tik atsitiktinai užleido antrąją vietą turnyro lentelėje, bet akivaizdu, kad jie žaidžia su mintimi, turi daugiau patirties, tik kartais tai ir kiša koją. Sužaisti penkerias rungtynes vyresniems žaidėjams aukščiausiu lygiu tikrai sudėtinga. Tikrai „Lietkabelis“ turi šansų žengti į finalą, bet klausimas, ar jiems užteks fizinių jėgų, todėl labai sunku prognozuoti. Pasakyti, kas triumfuos šioje serijoje, sunkoka, bet „Lietuvos rytas“ turėdamas namų aikštės pranašumą turi vienu pliusu daugiau už „Lietkabelio“ ekipą.

„Žalgiris“ jau rytoj 18 val. stos ginti namų tvirtovės ir bandys nukreipti seriją dar kartą į sau palankią pusę. „Lietuvos rytas“ reabilituotis galės šeštadienį 17 val. Vilniuje. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: kandidatų komentarai po pirmojo prezidento rinkimų turo