EUROLYGA 2023

Verdiktas „Raptors“ ekipai: mainuose už Joną Valančiūną klubas negautų nieko vertingo

NBA „Toronto Raptors“ ekipos vardas yra vis dažniau minimas tarp ekipų, kurios siejamos  su didelėmis permainomis šio tarpsezonio metu. Ekipos žvaigždė Kyle'as Lowry jau paskelbė, kad nepasinaudos numatyta sąlyga sutartyje ir dar metams nepratęs sutarties.  Mainų būdu sezono viduryje Kanados ekipą papildęs Serge'as Ibaka taip pat taps laisvuoju agentu.

 J. Valančiūno žaidimo stilius yra labai nepaklausius šių dienų NBA rinkoje.<br> AP nuotr.
 J. Valančiūno žaidimo stilius yra labai nepaklausius šių dienų NBA rinkoje.<br> AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 18, 2017, 12:18 PM, atnaujinta May 18, 2017, 12:39 PM

Abejojama, kad ekipa susigrąžins abu krepšininkus, nes komanda viršytų algų kepurę ir būtų priversta mokėti prabangos mokestį. Yra svarstoma, kad komanda galėtų iškeisti DeMarre'ą Carrollą ir Cory Josephą, tačiau ESPN analitikas Zchas Lowe'as tiki, kad komanda gali pamėginti atsikratyti didelės Jono Valančiūno sutarties. 

23-ejų metų 213 cm ūgio Lietuvos rinktinės vidurio puolėjas J.Valančiūnas per šiuos ir kitus trejus metus susižers apie 64 milijonus JAV dolerių (vidutiniškai 16 mln. per metus). Ši suma dar gali kilti iki 70 mln. JAV dolerių.

 

Kitą vertus, Z. Lowe'as teigė, kad mažai kam iš NBA komandų reikalingas tokio tipo aukštaūgis kaip J.Valančiūnas. Analitikas pridūrė, kad „Raptors“ mainais už lietuvį gautų taip pat tik vienos ar kitos komandos nenorimą aukštaūgį. Manyk, abu klubai atsikratytų nenorimų žaidėjų. 

Nors J. Valančiūnas per mažiau nei 30 žaidimo minučių renka beveik po dvigubą dviženklį, jo žaidimas gynyboje ir ribotas mobilumas neleido jam ir komandai mesti rimtesnio iššūkio Rytų konferencijoje „Cleveland Cavaliers“ ekipai.

NBA Rytų konderencijos pusfinalyje „Cleveland Cavaliers“ be didesnio vargo 4:0 įveikė „Raptors“, o J.Valančiūnas  trenerių sprendimu šiuose mačuose vaidino labiau antraeilį vaidmenį, į aikštę išeidamas ne nuo dvikovos pradžios.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.