EUROLYGA 2023

Suirutę sukėlusiai FIBA – geresnė naujiena: Ispanija savo krepšininkus į rinktinę galėtų varyti įstatymu

FIBA pagaliau pradėjo sulaukti gerų žinių dėl jų rengiamos atrankos į pasaulio krepšinio čempionatą. Garsiai nuskambėjęs sprendimas vers nacionalines rinktines varžytis sezono metu dėl teisės žaisti pasaulio pirmenybėse.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 19, 2017, 10:50 AM

Jordis Bertomeu jau anksčiau atskleidė, kad stipriausias Europos klubinis turnyras savo tvarkaraščio nekeis ir rinktinės turės verstis be krepšininkų žaidžiančių Eurolygoje. Tiesa, Ispanijos krepšininkų asocijacija mano kitaip.

Buvęs Ispanijos rinktinės krepšininkas Rafa Jofresas „El Mundo Deportivo“ laikraščiui atskleidė: „Eurolyga negali taip elgtis, nes mūsų taisyklės verčia atletus atvykti į rinktinę sulaukus kvietimo“, – kalbėjo žaidėjų asociacijos atstovas. 

47-asis Ispanijos sporto įstatymų straipsnis teigia: „Atletų pareiga yra atsakyti į kvietimą į nacionalines sporto komandas, dalyvauti tarptautiniuose turnyruose arba padėti jiems pasiruošti.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.