EUROLYGA 2023

„Uniks“ prezidentas atskleidė: kalbėjo su Jonu Kazlausku, ramybės neduoda ir Šarūnas Jasikevičius

 „Kol lietuvių buvo, tai ir pergalės kažkaip lengvai į rankas ėjo. Išvažiavo jie – viskas sustojo. Ką ten savyje turite, kad pritraukiate sėkmę?“ – juokdamasis daugelį Kazanės „Uniks“ ekipoje žaidusių lietuvių prisiminė klubo prezidentas Jevgenijus Bogačiovas.[[ge:lrytas:lrytas:1216933]]

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 25, 2017, 3:49 PM, atnaujinta May 25, 2017, 4:28 PM

Rusijos krepšinio ekipa „Uniks“ pastaruoju metu išgyvena ne itin gerus laikus, o šis sezonas buvo tragiškas – Eurolygoje  su 8 pergalėmis Kazanės komanda liko priešpaskutinė, penkiolikta, o  Jungtinės lygos ketvirtfinalyje beviltiškai 1:3 nusileido Krasnodaro „Lokomotiv“ ir prarado šansą kitą sezoną grumtis stipriausiame Europos turnyre. Po tokių rezultatų darbo komandoje neteko septynerius metus ekipai vadovavęs 48-erių Jevgenijus Pašutinas.

Jis patvirtino, kad „Uniks“ bandė J.Pašutiną pakeisti garsiu Lietuvos specialistu Jonu Kazlausku.

„Taip, mes siūlėme J.Kazlauskui perimti komandą sezono viduryje, kai reikalai klube buvo kritinės būklės, bet agentas su juo pasitarė ir  nutarė, kad tai nėra tinkamas momentas“, – pasakojo buvęs Tatarstano nacionalinio banko vadovas.

„Dabar tik sklando įvairūs gandai: kas galėtų būti treneriu, kam siūloma. Mes nuosekliai šio klausimo nenagrinėjome, nes laukiame krepšinio sezono pabaigos. Kai tik jis baigsis Europoje ir turėsime galimybę stebėti trenerių rinką, tuomet ir galvosime. Neatmetu jokių variantų, mes svarstysime visus pretendentus – galbūt siūlysime ateiti J.Kazlauskui. Viską kompleksiškai spręsime birželio pradžioje“, – sakė J.Bogačiovas.

– Pasakysiu taip: viskas yra įmanoma.

 Jūsų klube per kelis dešimtmečius žaidė nemažai Lietuvos krepšininkų. Dabar jie jums nereikalingi, kad nėra nė vieno?

– Kodėl taip sakote? Mes puikiai žinome, kad Lietuvoje puikūs, profesionalūs krepšininkai ir specialistai, – buvau jūsų šalyje, mačiau krepšinio mokyklas, stebėjau žaidėjus, todėl žinau, ką kalbu. Mes iki šiol atsimename brolius Darjušą ir Kšištofą Lavrinovičius, sidabro medalius ir šalies taurę mums iškovojusį trenerį Antaną Sireiką, Gintarą Krapiką. Mes nuolat stebime Lietuvos krepšinio situaciją. Ir dabar galvojame apie kai ką iš jūsų šalies – apie jauną trenerį.

 Ką turite galvoje?

– Jūs turite puikų trenerį Kauno „Žalgiryje“. Taip, kalbu apie Šarūną Jasikevičių. Jį tikrai pasiimtume. Ir išpirką sumokėtume. Šis treneris jaunas, augantis... Galvojame kol kas apie tai. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.