EUROLYGA 2023

Ramūnas Šiškauskas įvertino Vilniaus „Lietuvos ryto“ pokyčius ir šansą laimėti bronzą

Vilniaus „Lietuvos rytą“ po galingo smūgio Panevėžyje sudrebino permainos. Klubą palikti nusprendė ilgametis direktorius Martynas Purlys, o į kovą dėl Lietuvos krepšinio lygos (LKL) bronzos Vilniaus komanda žengs be trijų nušalintų legionierių ir į JAV gydytis traumos išvykusio Drew Gordono. 

R.Šiškauskas atskleidė savo nuomonę apie LKL pusfinalius ir būsimas kovas.<br>M.Patašius nuotr.
R.Šiškauskas atskleidė savo nuomonę apie LKL pusfinalius ir būsimas kovas.<br>M.Patašius nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 25, 2017, 5:05 PM, atnaujinta May 25, 2017, 5:27 PM

„Lietuvos rytas“ 1:3 pralaimėjo pusfinalio seriją Panevėžio „Lietkabeliui“ ir antrą sezoną iš eilės nepateko į LKL finalą.

Rimas Kurtinaitis po rungtynių Panevėžyje pareiškė, kad „Lietuvos rytui“ permainos – būtinos, legionieriai – labai prasti, o pralaimėjimai LKL vidutiniokams net neturėtų stebinti.

„Turime devynis žaidėjus ir jaunimą. Adamas Lapeta sirguliavo, bet, tikiuosi, dabar mes jį turėsime. Tikiuosi ir geresnio žaidimo iš Artūro Gudaičio. Mūsų situacija nėra beviltiška, esame normalios formos. Neturime įžaidėjų, bet bandysime tą poziciją kompensuoti Jimmy Baronu ir Margiriu Normantu“, –  per spaudos konferenciją ketvirtadienį sakė R.Kurtinaitis.

Jo komanda kovą dėl bronzos su Klaipėdos „Neptūnu“ pradės pirmadienį. LKL finalas tarp Kauno „Žalgirio“ ir Panevėžio „Lietkabelio“ prasidės sekmadienį.

 

„Auksą turėtų laimėti „Žalgiris“, o kovoje dėl bronzos komandų galimybes vertinu po lygiai – 50 proc. ir 50 proc.“, –  lkl.lt sakė buvęs „Lietuvos ryto“ krepšininkas Ramūnas Šiškauskas, kuris šiuo metu dirba Lietuvos rinktinės trenerio Dainiaus Adomaičio asistentu.

– Kokį įspūdį palieka šio sezono LKL pirmenybės? –  lkl.lt paklausė R.Šiškausko.

– Lygoje atsirado daugiau konkurencingų komandų. Nėra kaip anksčiau, kad dvi dominuojančios ekipos ir visiems viskas aišku. Žiūrovams nuo to tik įdomiau.

– Kaip vertinate neseniai pasibaigusias pusfinalių serijas? Ar rezultatai nustebino?

– Nepasakyčiau, kad nustebino. Susitiko pirmos keturios pirmenybių komandos. Na, kad ir kaip būtų, „Žalgiris“ vis tiek yra pajėgiausia čempionato ekipa. Aišku, tai nereiškia, kad jiems reikėjo pasivaikščioti ir pergalė atėjo savaime. „Neptūnas“ parodė, kad gali kovoti, o žalgiriečiai turėjo žaisti susikaupę. Klaipėdiečiai stengėsi ir žaidė gerai, tačiau sunku tikėtis pergalės prieš susikaupusį ir visu pajėgumu žaidžiantį „Žalgirį“.

Kitoje poroje žaidimas viską parodė – Panevėžys šiemet yra stipresnis negu „Lietuvos rytas“.

– Veteranų komanda vadinamas „Lietkabelis“ pusfinalyje atrodė kur kas energingesnis nei jauną sudėtį turintis „Lietuvos rytas“. Kas nutiko vilniečiams?

– Panevėžys tiesiog labiau norėjo laimėti, nes energingumas priklauso nuo noro. Gali būti jaunas, bet jei nenori žaisti, tai energijos neparodysi. Čia viskas yra elementaru. Tie, kurie nori, tie, kurie stengiasi, ir būna aktyvesni aikštėje, turi daugiau jėgų.

– „Lietuvos rytas“ per ketverius metus tris kartus nepateko į LKL finalą. Ko reikia komandai, kad ji pradėtų kilti į viršų?

– Nežinau, galbūt to reikėtų klausti klubo vadovų. Galbūt reikia pokyčių. Jei kitos komandos taip sustiprėjo, tai ir vilniečiams reikia geresnių žaidėjų. Gal jie nėra tokie pajėgūs, kad galėtų nuolat papulti į finalą, kaip būdavo seniau. Dabar Panevėžys ir Klaipėda turi surinkusios geras komandas ir nėra lengva su jomis konkuruoti, tai nėra lengvas pasivaikščiojimas. Nėra kaip anksčiau, kad gali pralaimėti vienas rungtynes, jei esi labai nesusikaupęs. Dabar reikia žaisti. Yra dar Utena, Prienai. Tai yra geros komandos, kurios šį sezoną parodė, kad gali žaisti ir nugalėti.

– Pusfinalio serijoje iššovė visą sezoną tylėjęs Darjušas Lavrinovičius. Kiek tai buvo netikėta ir svarbu šiai serijai?

– Visi jį pažįsta, tad nebuvo sensacija, jog Darjušas gerai sužaidė. Visi žino, kad jis žaisti gali. Pataikyti gali, kovoti kamuolius gali. Tai aukšto lygio žaidėjas. Pradžioje gal jam buvo sunku žaisti dėl traumų, tačiau jis gali tai daryti ir tai manęs nestebina.

– „Lietkabelis“ šį sezoną namuose nepralaimėjo nė vienai iš pusfinalyje žaidusių ekipų. Kur slypi galingo panevėžiečių žaidimo „Cido“ arenoje paslaptis?

– Namų sienos jiems labai padeda, prie savų sirgalių jie žaidžia užsivedę ir tai matyti aikštėje.

– Ar panevėžiečiai pajėgūs finale mesti iššūkį „Žalgiriui“?

– Tikrai nemanau, kad tai bus lengvas pasivaikščiojimas kauniečiams. Likusioms rungtynėms „Lietkabelis“ bandys atiduoti paskutines jėgas, kiek ten jiems jų dar liko. Tačiau, jeigu „Žalgiris“ žais susikaupęs ir iš visų jėgų, turi laimėti čempionatą. Panevėžys gali laimėti vienas rungtynes, galbūt dvejas.

– LKL pusfinalyje susikovė du rinktinės kandidatai  Lukas Lekavičius ir Mindaugas Girdžiūnas. Kaip vertinate jų pasirodymą?

– L.Lekavičius viso sezono metu demonstruoja, kad stipriai patobulėjo ir yra realus kandidatas į rinktinę. M.Girdžiūnui sezonas buvo banguotas, tačiau ir jis žaidė neblogai. Viskas jų rankose, jei nesustos ir toliau tobulės, viskas bus gerai.

– Išplėstiniame kandidatų į rinktinę sąraše yra krepšininkų, kurie nedemonstruoja gero žaidimo. Kokį įspūdį jums palieka Deividas Gailius?

– Sunku spręsti. Nežinau tiksliai, tačiau buvo kažkokių problemų dėl sveikatos ir panašiai. Kai esi daug nežaidęs, sunku staigiai įsilieti, o tai padaryti reikia staigiai, įėjus į aikštę kelioms minutėms. Po ilgo nežaidimo iškart gerai nepasirodysi. Tai priklauso nuo detalių: komandos, pasitikėjimo. Vienoje komandoje gali silpniau žaisti, kitoje gali greičiau atsiskleisti. Jam sezonas nebuvo lengvas, tačiau tai nereiškia, kad jo žaidimo lygis krito ir kad jis nieko nebegali.

– Vilniečiai mažąjį finalą žais be keturių legionierių. Kokių pokyčių galime tikėtis komandos žaidime?

– Kartais tai gali išeiti į gera, o kartais ne, tad matysime, kaip šie pokyčiai paveiks komandą. Nebėra legionierių, kurie žaisdavo nemažai minučių, todėl natūralu, kad atsiras papildomo laiko lietuviams. Galbūt tai išeis į naudą tiek žaidėjams, tiek komandai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.