EUROLYGA 2023

Vaidui Kariniauskui - ne Italijos, o Rumunijos čempiono laurai

 Sezono viduryje iš Italijos lygos Kantu „Red October“ klubo į Klužo „Banca Transilvania“ komandą persikėlęs krepšininkas Vaidas Karniauskas tapo Rumunijos čempionu.  

 V.Kariniauskas<br> G.Šiupario nuotr,
 V.Kariniauskas<br> G.Šiupario nuotr,
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 26, 2017, 11:26 PM, atnaujinta May 26, 2017, 11:53 PM

„Banca Transilvania“ penktadienį trečią kartą nugalėjo Bukarešto „Steaua“ ekipą ir laimėjo finalo seriją 3:0. Reguliariojo sezono nugalėtoja Klužo komanda labai sunkiai palaužė varžovus per dvejas pirmąsias rungtynes savo aikštėje (87:85 ir 84:80), tačiau išvykusi į Rumunijos sostinę nusimetė įtampos pančius ir paskutiniajame sezono mače įtikinamai įveikė varžovus 75:61.

„Banca Transilvania“ aukso medalius iškovojo penktąjį kartą. Klužo komanda triskart čempione tapo dar praėjusiame amžiuje, o ketvirtąjį titulą pelnė 2011 metais.

Prieš šio sezono finalą „Banca Transilvania“ patyrė stiprų sukrėtimą. Paskutinėse pusfinalio rungtynėse sunkią traumą patyrė komandos lyderis, buvęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ gynėjas Aleksandaras Rašičius (vid. 13,2 tšk.). Serbas, nelaukdamas finalo, išvyko į tėvynę, kur jam buvo atlikta Achilo sausgyslės operacija.  

Beje, A.Rašičius šiais metais buvo išrinktas Rumunijos taurės finalo ketverto naudingiausiu krepšininku. Šalies taurę taip pat laimėjo „Banca Transilvania“.  

Per Rumunijos lygos finalą komandos draugams pasidalijus A.Rašičiaus pareigas, savo padidintas užduotis patikimai atliko ir V.Kariniauskas. Jis finalo serijoje įmesdavo 5,3 taško ir atlikdavo 4 rezultatyvius perdavimus. Jo sezono vidurkiai – 6,8 taško ir 3,9 rezultatyvaus perdavimo.  

Sidabro medalius laimėjusioje „Steaua“ komandoje taip pat žaidė lietuvis – Marius Runkauskas. Jis pelnydavo 16,9 taško ir buvo aiškus „Steaua“ puolimo lyderis. 13 taškų įmesdavo taip pat „Steaua“ aprangą vilkėjęs buvęs „Šiaulių“ puolėjas Dave‘as Dudzinski.   

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.