EUROLYGA 2023

Mantas Kalnietis atostogas derins su naujo klubo paieška? Milanas nusitaikė ir į Šarūną Jasikevičių

 Mantas Kalnietis planavo atostogas pradėti birželio viduryje, pasibaigus Italijos krepšinio lygos finalui. Tačiau lietuvį ir kitus Milano „Emporio Armani“ žaidėjus jau pirmąjį birželio savaitgalį atostogauti išsiuntė komanda iš žiemos kurortais garsėjančio Trentino krašto – pusfinalio serijoje „Serie A“ favoritus įveikė vos trečią sezoną tarp stipriausiųjų žaidžianti „Dolomiti Energia“.[[ge:lrytas:lrytas:1405474]]

Mantas Kalnietis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Mantas Kalnietis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-06-05 14:01, atnaujinta 2017-06-05 15:06

„Tokio nuopolio dar nebuvo“

Nušvilpta komanda negalėjo pykti ant aistruolių – dvejas paskutiniąsias sezono rungtynes „Emporio Armani“ žaidė gėdingai: iš pradžių 24 taškų skirtumu pralaimėjo Trente, o paskui 20 taškų skirtumu nusileido ir savo aikštėje.

Skirtumas net neatspindėjo „raudonųjų batelių“ bejėgiškumo – jei krepšinyje galiotų bokso taisyklės, abejos rungtynės dėl „Dolomiti Energia“ pranašumo būtų nutrauktos dar trečiajame kėlinyje.

„Visiška katastrofa. Milanas gėdingai prarado titulą, tokio nuopolio nebuvo per visą klubo istoriją“, – pasibaigus pusfinalio serijai, kurią „Emporio Armani“ pralaimėjo 1:4, rašė Milano sporto dienraštis „Gazzetta dello Sport“.

Tačiau jau per reguliarųjį sezoną tų pralaimėjimų prisikaupė labai daug. Nors „Emporio Armani“ užėmė pirmąją vietą, per 30 rungtynių varžovams nusileido 7 kartus. O atkrintamosios varžybos virto dar didesne nelaime. Milano krepšininkai labai prastai žaidė ir Eurolygoje. „Emporio Armani“ reguliariajame sezone laimėjo tik 8 iš 30 rungtynių ir užėmė paskutinę 16-ąją vietą.

Ieškos naujo trenerio

Tiek Eurolygoje, tiek Italijos lygoje patirtas fiasko nesutrikdė „raudoniesiems bateliams“ vadovavusio trenerio Jasmino Repešos.

„Nemanau, kad mano darbas Milano klube baigtas, – po paskutiniųjų sezono rungtynių kalbėjo treneris iš Kroatijos. – Bet jei vadovybė nuspręs kitaip, sutiksiu pasitraukti. Mes padarėme klaidų ir neturime pasiteisinimų dėl to, kad neįvykdėme užduočių. Dabar reikia išnagrinėti klaidas ir žengti į priekį“.

Vis dėlto per du sezonus J.Repešos pažadais persisotinę „Emporio Armani“ vadovai žengti į priekį žada su kitu treneriu. Klubas jau pradėjo derybas dėl sutarties nutraukimo sąlygų.

A.Trinchieri sutartis su Bambergo „Brose“ jau baigiasi, tad bandant prisivilioti šį specialistą Milano klubui turbūt nekiltų jokių problemų. O ir S.Pianigiani sutartyje su Jeruzalės „Hapoel“ klubu likęs vienas sezonas tikriausiai nebūtų neįveikiama kliūtis.

Plačiame kandidatų sąraše yra ir keletas užsieniečių pavardžių. Jei nepavyktų suderėti su pageidaujamu italu, „Emporio Armani“ bandytų kalbėtis su ispanais Joanu Plaza ir Sito Alonso, minima ir Šarūno Jasikevičiaus pavardė.

M.Kalnietis turės išvykti?

Po prasto sezono „Emporio Armani“ laukia ir daugiau permainų. Tikėtina, jog ieškoti naujos darbo vietos reikės ir M.Kalniečiui. Prieš kelis mėnesius Milano klubo vadovai kalbėjo, jog nori pratęsti sutartį su lietuviu, tačiau dabar jis minimas tarp tų, kurie turėtų išvykti iš Lombardijos sostinės.

M.Kalnietis šį sezoną „Serie A“ žaidė 30 rungtynių, įmesdavo 7,3 taško ir atlikdavo 4,1 rezultatyvaus perdavimo. Eurolygoje jis žaidė 26 rungtynes, pelnydavo 7,2 taško ir atlikdavo 2,9 rezultatyvaus perdavimo.

Milano klubas tikrai neatsisveikins tik su visais raudoną aprangą vilkėjusiais italais bei kroatu Krunoslavu Simonu. Be to, „Emporio Armani“ norėtų, kad ekipoje liktų žiemą sunkią traumą patyręs ir nuo vasario nežaidęs slovėnas Zoranas Dragičius, bet abejojama, ar pavyks jį įkalbėti, jei iš Milano išvyks J.Repeša.

Lietuviai planų neįvykdė

Du praėjusius sezonus finale žaidusi „Grissin Bon“ ir 2015 metų Italijos čempionė „Banco di Sardegna“ tikėjosi šiame čempionate vėl nukeliauti jei ne iki finalo, tai bent iki pusfinalio, Kantu klubo vadovai buvo nusitaikę į stipriausiųjų aštuonetą, o „Consultinvest“ ir buvo laikoma viena autsaiderių, tačiau ne tokia aiškia, kad jos likimas kabėtų ant plauko iki paskutiniųjų turų.

Finale žais pirmą kartą

Tuo metu, kai 27 kartus Italijos čempionu tapęs, bet po kelių savaičių titulą prarasiantis „Emporio Armani“ neatsigina nuo kritikos strėlių, „Dolomiti Energia“ klausosi pagyrų ir džiaugiasi geriausiu klubo istorijoje sezonu. Žiemos sporto mėgėjų rojumi laikomas Trentino kraštas Italijos krepšinio žemėlapyje apskritai atsirado labai neseniai.

Dar 2011–2012 metų sezone Trento komanda žaidė trečiojoje lygoje, bet nuo tada kasmet sparčiai kilo į viršų. 2012-aisiais buvo iškovotas kelialapis į antrąją lygą, vos po dviejų sezonų – į „Serie A“.

Tik 2014 metais tarp stipriausiųjų debiutavusi „Dolomiti Energia“ visus tris sezonus iškovojo kelialapį į atkrintamąsias varžybas. Bet jeigu užpernai ir pernai Trento krepšininkai buvo sustabdyti ketvirtfinalyje, tai šią vasarą jie kovos finale. Svarbiausiame sezono mūšyje „Dolomiti Energia“ varžovė bus arba Venecijos „Umana“, arba Avelino „Sidigas“.

Šios ekipos dar nebaigė pusfinalio serijos, kurioje „Umana“ pirmauja 3:2. Nei „Umana“, nei „Sidigas“ taip pat dar nė karto nežaidė „Serie A“ finale. Tiesa,

Venecijos klubas labai senais laikais, kai apie atkrintamąsias varžybas dar niekas nebuvo girdėjęs, dukart tapo Italijos čempionu. Abu titulus Venecijos krepšininkai iškovojo vykstant Antrajam pasauliniam karui – 1942 ir 1943 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.