EUROLYGA 2023

NBA finalo batalijos: kas dar gali išgelbėti „Cavaliers“ komandą?

NBA vicečempionė  „Golden State Warriors“ komanda šį sezoną rimtai nusiteikusi iš „Cleveland Cavaliers“ paveržti čempionės karūną. Pirmosios dvi finalo serijos rungtynės akivaizdžiai parodė, kad LeBrono Jameso vedamiems NBA čempionams teks gerokai pavargti norint apginti stipriausios komandos vardą.

 NBA finalas<br> Scanpix nuotr.
 NBA finalas<br> Scanpix nuotr.
 NBA finalas<br> Scanpix nuotr.
 NBA finalas<br> Scanpix nuotr.
 NBA finalas<br> Scanpix nuotr.
 NBA finalas<br> Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2017-06-07 23:13, atnaujinta 2017-06-07 23:38

Oklando komanda du kartus varžovams savų žiūrovų akivaizdoje nepaliko vilčių ir šventė lengvas pergales solidžiais skirtumais. Pirmajame finalo serijos mače „kariai“ svečius iš Klivlando sutriuškino 113:91, o antrajame – 132:113.

Trečiosios finalo serijos rungtynės persikelia į „Cavaliers“ namų areną, o NBA čempionams šis mačas yra milžiniškos reikšmės. Jei L.Jameso vedama komanda laimi, atsiranda šansas kabintis ir bandyti pakartoti praėjusių metų sėkmę. Jeigu pralaimima – šansai išsaugoti NBA čempionų karūną, atsižvelgiant į tai, kokią formą šiuo metu demonstruoja „Warriors“ ekipa, lieka visiškai minimalūs.

Pataisyta gynyba – geriausias išsigelbėjimas?

Abi komandos žaidžia greitą ir daugybės atakų paremtą krepšinį, kuriomis žavisi arenoje bei prie televizorių ekranų susirinkę žiūrovai. Tačiau greta greito puolimo ir gražių atakų slypi blogybės. Viena jų – visiškai dingusi gynyba.

Antrosiose finalo serijos rungtynėse komandos per du kėlinius  pelnė net 131 tašką. „Warriors“ savo sąskaitoje prieš ilgąją pertrauką turėjo 67, „Cavaliers“ – 64 taškus. Tai buvo didžiausias NBA finalinių rungtynių rezultatas nuo 1987-ųjų metų, kuomet antrosiose serijos rungtynėse santykius dėl čempionų titulo aiškinosi „Lakers“ ir „Celtics“ ekipos. „Warriors“ komanda antrame serijos mače iš viso pelnė 132 taškus, tačiau padarė net dvidešimt klaidų, kai jų priešininkai klydo du kartus mažiau (9 klaidos).

Krepšinio ekspertų teigimu, jeigu „Cavaliers“ žaidėjai sugebės išnaudoti Oklando komandos daromas klaidas bei šiek tiek solidžiau sužaisti gynyboje, visa tai taps vienu kertinių momentų siekiant apginti NBA čempionų titulą.

„Warriors“ ramybė – mažėjantys šansai grąžinti intrigą?

Stevo Kerro vadovaujamas Oklando klubas pasimokė iš praėjusio sezono klaidų ir nebenori to kartoti. Komandoje vyrauja išskirtinis užtikrintumas ir ramybė, o tą įrodo ir žaidėjų nusiteikimas, kuris regimas, kai šie bendrauja su žiniasklaida.

Kuomet legendinis krepšininkas Magicas Johnsonas dabartinę „Warriors“ formą palygino su jo laikų „Lakers“ žaidimu ir pabrėžė, jog „kariai“, lyginant su to meto Los Andželo ekipa, yra silpnesni, viena NBA vicečempionų komandos žvaigždžių Draymondas Greenas rado greitą ir užtiktintą atsaką.

„Rezultatai parodo, kas yra geriausi. Tačiau labai gražu, kuomet lyginamos komandos iš skirtingų dešimtmečių. Čia nėra gerų ar blogų pasisakymų, tik nuomonės, kylančios iš prisiminimų, žvelgiant į gerą dabartinę situaciją“, –  teigė D. Greenas.

Ramybe ir užtikrintumu dvelkė ir komandos trenerio S. Kerro bei lyderio S. Curry pasisakymai. Anot jų, pirmosios dvi rungtynės buvo labai solidžios, tačiau nereiškia, jog kituose mačuose bus matomas atsipalaidavimas.

„Žinome, kad pirmas dvejas rungtynes sužaidėme puikiai. Dabar, kaip niekada ankščiau, pasitikime savo jėgomis bei puikiai prisimename, kas įvyko praėjusį sezoną. Tikrai neatsipalaiduosime ir stengsimės pasiekti viršūnę tiesiausiu keliu“, – užtikrintai kalbėjo S.Curry.

Kaip teigia finalų situaciją sekantys NBA krepšinio analitikai, geriausiai „Cavaliers“ komandą nuo nesėkmių gali išgelbėti tai, kas šiuo metu atrodo beveik neįmanoma. L. Jameso vedama ekipa privalo atimti iš „Warriors“ žaidėjų pasitikėjimą. Jeigu tą padaryti pavyktų, praėjusio sezono scenarijus taptų ir vėl tikėtinas.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.