EUROLYGA 2023

Paulius Jankūnas Lietuvos krepšinio rinktinei pasakė „ne“

Jau senokai sklandžiusios kalbos, kad ilgametis rinktinės narys Paulius Jankūnas šiemet nacionalinei komandai pasakys „ne“ – pasitvirtino. Kauno „Žalgirio“ informacinis rėmėjas portalas 24.sek.lt pranešė, kad žalgiriečio P.Jankūno šią vasarą Lietuvos rinktinėje nepamatysime. 

Paulius Jankūnas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Paulius Jankūnas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 12, 2017, 9:19 PM, atnaujinta Jun 12, 2017, 9:45 PM

Kaip konstatavo aukštaūgis, jis nusprendė vasarą skirti poilsiui ir apie tai jau informavo nacionalinės ekipos vedlį Dainių Adomaitį. 

„Sprendimas nebuvo lengvas, bet teko jį priimti. Po tokio varginančio sezono kūnas pradėjo siųsti signalus, kad man reikalingas poilsis“, – 24sek.lt sakė „Žalgirio“ veteranas 33-ejų P.Jankūnas. 

Kauno „Žalgirio“ ekipos kapitonas P.Jankūnas nuo 2005 metų žaidė Lietuvos vyrų rinktinėje ir su ja iškovojo pasaulio čempionato bronzą, tokios pat prabos medalį Europos čempionate bei taip pat – sidabrą.  

Lietuvos krepšinio rinktinės strategas D. Adomaitis gegužės 11 pranešė, kad į kandidatų sąrašą įtraukė 31  pavardę. Tiesa, jau buvo žinoma, kad į pirmąją rinktinės stovyklą bus pakviesti ne visi žaidėjai, gali būti ir taip, kad keli krepšininkai dėl vienų ar kitų priežasčių atsisakys kvietimo, o kitų D.Adomaitis vasarą ir nekvies.

Strategas teigė, kad birželį paskelbs 18 krepšininkų, kurie ir bus kviečiami į stovyklą, startuosiančią liepos 21.  

„Birželį paskelbsiu 18 žaidėjų, kurie bus kviečiami į stovyklą. Nacionalinė ekipa yra ta vieta, kur turi rungtyniauti geriausi“, – kalbėjo D.Adomaitis.    

Dar prieš šiemet  „EuroBasket 2017“ debiutuosiančio D.Adomaičo apsisprendimą ir sąrašo pateikimą buvo aišku, kad jame nebus ilgamečių nacionalinės komandos narių Roberto Javtoko, brolių Darjušo ir Kšištofo Lavrinovičių, Martyno Pociaus ar praėjusiais metais bandytų Vaido Kariniausko pavardžių.

Vieni jų jau atsisveikina su aukščiausio lygio kovomis, kiti turėjo ne itin vykusį sezoną. Vieta tarp rinktinės kandidatų jau iš anksto specialistų buvo rezervuota  ilgamečiam pagrindiniam įžaidėjui Mantui Kalniečiui, NBA atstovams Jonui Valančiūnui, Donatui Motiejūnui, Domantui Saboniui ir Mindaugui Kuzminskui.

Dėl kvietimo į rinktinę ramus galėjo būti ir Ispanijos Madrido „Real“ klube žaidžiantis Jonas Mačiulis.  

Lietuvos krepšinio rinktinės trenerio D.Adomaičio sąrašas:

Įžaidėjai: Mantas Kalnietis (Milano „Emporio Armani“), Lukas Lekavičius (Kauno „Žalgiris“), Mindaugas Girdžiūnas (Klaipėdos „Neptūnas“), Šarūnas Vasiliauskas (Ušako „Sportlif“), Arnas Velička („Barcelona“).

Atakuojantys gynėjai: Renaldas Seibutis, Artūras Milaknis (abu – Kauno „Žalgiris“), Rokas Giedraitis (Vilniaus „Lietuvos rytas“), Adas Juškevičius, Martynas Gecevičius (abu – Saragosos „Tecnyconta“), Marius Grigonis (Tenerifės „Iberostar“), Deividas Dulkys (Santjago De Kompostelos „Rio Natura Monbus“), Arnoldas Kulboka (Bambergo „Brose Bamberg“).

Lengvieji kraštai: Jonas Mačiulis (Madrido „Real“), Mindaugas Kuzminskas („New York Knicks“), Edgaras Ulanovas (Kauno „Žalgiris“), Eimantas Bendžius (Santjago De Kompostelos „Rio Natura Monbus“), Tadas Sedekerskis (Vitorijos „Baskonia“), Deividas Gailius (Vilniaus „Lietuvos rytas“).   Sunkieji kraštai: Domantas Sabonis („Oklahoma Thunder“), Paulius Jankūnas, Gytis Masiulis (abu – Kauno „Žalgiris“), Donatas Motiejūnas („New Orleans Pelicans“), Gediminas Orelikas (Bandirmos „Banvit“)

Vidurio puolėjai: Jonas Valančiūnas („Toronto Raptors“), Antanas Kavaliauskas, Martynas Sajus, Laurynas Birutis (visi – Kauno „Žalgiris“), Artūras Gudaitis (Vilniaus „Lietuvos rytas“), Evaldas Kairys (Ušako „Sportif“, Egidijus Mockevičius (D lyga). 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.