EUROLYGA 2023

Šarūnas Jasikevičius – apie sezoną, krepšinio žurnalistus ir norą peržiūrėti serialus

Kauno „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius jau šį vakarą Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezono  uždarymo šventėje atsiims trečiąjį karjeroje LKL čempiono žiedą. Du sezonus prieš tai, su laikinosios sotinės komanda jis yra iškovojęs po vieną aukso žiedą kaip krepšininkas ir trenerio padėjėjas.

Šarūnas Jasikevičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Šarūnas Jasikevičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-06-13 17:12, atnaujinta 2017-06-13 21:51

Šis sezonas strategui susiklostė itin sėkmingai. Krepšinio specialistas ne tik atvedė „Žalgirį“ į pergales vietiniame čempionate, kur septintąjį kartą iš eilės buvo iškovotas LKL čempionų titulas bei laimėta Karaliaus Mindaugo taurė, tačiau sužibėjo ir Eurolygoje. Antrąjį sezoną Kaune dirbančio trenerio vadovaujama komanda paneigė visas išankstines prognozes ir iškovojo keturiolika pergalių iš trisdešimties galimų.

Prieš LKL sezono uždarymą, Š.Jasikevičius davė interviu „Žinių radijo“ laidai „Trys milijonai trenerių“, kur kalbėjo apie „Golden State Warriors“ komandos įtaką krepšiniui, krepšinio žiniasklaidą Lietuvoje, garsių trenerių pamokas bei komplektacijos principus.

– Treneri, kaip pavyko atšvęsti pergalę?

– Šventėme kaip reikiant, čempioniškai.

– Šį sezoną Eurolyga buvo naujo formato. Kokia patirtis, kai teko žaisti kur kas daugiau rungtynių?

– Momentais buvo sunku, bet toks formatas yra superinis. Jis labai patinka žiūrovams. Reikia žiūrėti iš pozityvios pusės. Mums labai svarbu, kad krepšinis eitų į priekį, o tai ir buvo žingnsis.

– Ar esate patenkintas jaunimo tobulėjimu?

– Visada sakėme, kad tai yra mūsų sistema. Kuo daugiau vietinių žaidėjų, tuo geriau. Stengsimės ateityje juos įtraukti taip pat. Tačiau viskas priklauso nuo jų pačių. Manau, kad dedami dideli žingnsiai į priekį.

– Kokie yra geros ir sėkmingos komplektacijos pagrindai?

– Visų pirma, stengiamės žiūrėti į asmenines žaidėjų savybes, nenorime konfliktiškų žmonių, nes sezonas ilgas. Man svarbiausia – žmogiškos savybės. Jei jos normalios, tuomet galima dėlioti tolesnius planus – ieškoti kūrėjų, kurie galėtų valdyti kamuolį. Stengiamės išnaudoti kūrybą  visose pozicijose. Einame į priekį ir darome viską, jog būtume atletiškesni, tik, deja, daug kas susideda į biudžetą.

– Kiek svarbu komandai turėti tokio intelekto žaidėjų, kaip Leo Westermannas?

– Tokie žaidėjai „Žalgiriui“ sunkiai prieinami ir prieš sezoną buvo svarbu pasirašyti sutartį kuo ankščiau. Su juo gynyboje užpildėme daug spragų, o puolime pridėjome judrumo.

– Kiek krepšiniui vertingi tokie komandų pasirodymai, kaip „Golden State Warriors“?

– Krepšinis jau senai eina link greitesnio žaidimo, kurį ši ekipa ir demonstruoja. Tik įdomu tai, kad niekas nešneka apie gynybą, nes tai yra viena geriausiai besiginančių komandų visoje lygoje. Yra daug žaidėjų, kurie gali gintis net  penkiose pozicijose. Stevo Kerro vadovaujama komanda yra fantastinė, galbūt tai yra geriausia, ką esu matęs per visą gyvenimą.

Motumas sužaidė fantastiška sezoną, kas tai nulėmė?

– Praėjusiais metais  jis neturėjo gero sezono, bet dirbdavo treniruotėse ir ten buvo vienas iš geresnių. Matėsi, kad sezono gale jau ėmė apsiprasti ir žaisti geriau. Jis sunkokai žaidė ir prieš sezoną atodė baisu, kad nedės sekančio žingsnio, o šis sezonas taip pat nenusiseks. Bet vis dėlto viskas pavyko.

– Ar galėtumėte palyginti žaidėjo ir trenerio rutiną?

– Treneriai dirba ilgiau. Turi ruoštis rungtynėms ir analizuoti varžovus. Kai vykstame žaisti, krepšininkai žiūri filmus, o mes analizuojame priešininkus. Pats ilgai laukiau vasaros, kad  pasižiūrėčiau mylimus filmus bei serialus, kuriuos mėgstu. Trenerio darbe daugiau streso, kadangi atsakai ne tik už save, bet ir už visą komandą. Įtampos yra kur kas daugiau. 

– Turėjote linksmų nuotykių su žiniasklaidos atstovais. Ar krepšinio žurnalistai Lietuvoje tobulėja?

– Yra pastovūs žmonės rašantys apie krepšinį, jaučiasi, kad juo ir gyvena. Man malonu bendrauti su tokiais, kurie daug nusimano, nes šnekame tokia pačia kalba. Malonumo nėra su tais, kurie vaikosi sensacijų ar nori kažkokių kitų dalykų ištraukti. Jei žmogus myli savo profesiją, su juo visada smagu bendrauti, nes iš to gali gauti labai daug.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.