EUROLYGA 2023

Arvydas Macijauskas – apie Antano Guogos sunkumus ir Rimo Kurtinaičio pasisakymus

Vos prieš kelias dienas didžiausiu Vilniaus „Lietuvos ryto“ dalininku tapęs verslininkas Antanas Guoga jau spėjo nustebinti ne tik ambicingais planais, bet ir garsiomis pavardėmis – jis prasitarė, kad  arenos koridoriuose kitą sezoną galbūt šmėžuos Arvydo Macijausko veidas.

 A.Macijauskas teigiamai vertina pokyčius Vilniaus klube.<br> T.Bauro nuotr.
 A.Macijauskas teigiamai vertina pokyčius Vilniaus klube.<br> T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 22, 2017, 3:11 PM, atnaujinta Aug 29, 2017, 8:38 PM

Nors buvęs krepšininkas, keturis sezonus praleidęs „Lietuvos ryte“, sostinės arenoje jaustųsi svetimas ir joje dažnai nesilanko, tačiau, kaip pats juokavo kalbėdamas su lrytas.lt, tam turi rimtą priežastį.

„Gali pasirodyti keista, bet svarbiausias krepšinio rungtynes visada žiūriu vienas ir namuose. Taip tiesiog geriau susikaupiu“, – šypsojosi 37-erių vyras.

Kol kas konkretus A.Macijausko vaidmuo Vilniaus klube dar neaiškus, tačiau jis neabejoja – nors „Lietuvos rytą“ visada ribos finansinės galimybės, tačiau pokyčiai turėtų išeiti į gerą.

– A.Guoga, tapęs klubo dalininku, pareiškė, jog „Lietuvos rytas“ jau artėjantį sezoną sieks tapti Lietuvos krepšinio lygos čempionais. Tai jums atrodo realu? , - lrytas.lt paklausė A.Macijausko.

– Sportas dabar yra beveik visiškai verslo modelis, daug dalykų vyksta už aikštės. Norint nugalėti, reikia finansinių išteklių.

Be to, reikia ne tik turėti gerus žaidėjus, bet ir sudaryti jiems visas sąlygas, sustyguoti treniruotes, atsistatymą, keliones į rungtynes ir panašiai. Nugalėti kainuoja. 

Todėl reikia galimybes vertinti atsižvelgiant į komandos finansus, kokie žaidėjai dar turi sutartis, kokie žaidėjai rinkoje, kaip atrodo jaunimas. Dabar „Lietuvos rytui“ geras laikas pradėti viską iš naujo.  Reikia kurti ilgalaikį modelį ir žiūrėti, kaip bus. 

– Nuo šiol klube svarbų žodį turės naujuoju direktoriumi paskirtas D.Gudelis. Jis jums atrodo tinkamas žmogus užimti šias pareigas? 

– Tikrai taip, nes Darius yra vienas savininkų,  iki šiol ilgą laiką buvo su komanda bei myli krepšinį. Kiek žinau, tai yra jo hobis ir jis tuo gyvena.

D.Gudelis sėkmingai valdo savo verslą, yra protingas, todėl šiuo atveju jis buvo pats geriausias variantas.  Žmogui, kuris matė, kas vyksta komandos viduje, kokia situacija, yra žymiau lengviau, nei atėjus iš šono. 

Pačiam A.Guogai daryti pertvarkas sunku, kai nežino, kas buvo gerai ir kas buvo blogai. Nors klube viskas tikrai nebuvo labai blogai – matėme ir daug gražių momentų, gerų sprendimų. Tiesiog žmonės linkę tai nurašyti ir užmiršti. 

Gedvydas Vainauskas skyrė dvidešimt metų „Lietuvos rytui“, prikėlė klubą, sutvarkė tą pačią „Statybą“. Jis įdėjo daug finansų, darbo ir meilės. Liūdna, kad visi jį taip puola. Tai, ką šnekėjo G.Vainauskas, buvo negražu, tačiau nereikėtų už penkis sakinius pasmerkti žmogaus.  

– Ką „Lietuvos rytas“ turėtų pakeisti, kad taptų patrauklia komanda perspektyviems krepšininkams? 

– Svarbu struktūra, kad jaunimas būtų auginamas nuoširdžiai. Dabar jaunus žaidėjus gadina komercializacija, agentai, kartais per daug kišasi ir patys tėvai. Bet jei bus gera struktūra, visi ja pasitikės ir norės prisijungti.  

Niekada nebūsime viena iš turtingiausių komandų Europoje ir nesugebėsime nusipirkti pačių brangiausių žaidėjų.  

Reikia stengtis pirmiausia burti savo šalies žaidėjus, nes net galimai žemesnio lygio lietuviai komandai bus geresni, nei nupirkti iš kitos šalies. Savi krepšininkai visada atiduoda daugiau energijos ir žiūrovams yra mielesni. 

– Prie komandos vairo ir toliau lieka Rimas Kurtinaitis. Tai geras klubo vadovų sprendimas? 

– LIetuvoje turime penkis ar  šešis trenerius, kurie turi didžiausią autoritetą ir yra gerbiami. Rimas neabejotinai yra vienas iš jų.

Jis krepšinio legenda ir šaunu, kad komanda turi tokį gerą ir patyrusį trenerį, kurio žaidėjai tikrai klauso. 

Gerai, kad R.Kurtinaitis niekada nebijo kalbėti, kalba taikliai ir aštriai. Jis visada tiesiai pasakys, kas yra blogai. Čia tik politikai mėgsta šnekėti dvi valandas ir nieko nepasakyti (juokiasi).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.