EUROLYGA 2023

„Neptūno“ direktorius atskleidė, kodėl trenerio pareigoms pasirinktas Kazys Maksvytis

Klaipėdos „Neptūnas“ trečiadienį pasiekė susitarimą su į komandą sugrįžtančiu vyriausiuoju treneriu Kaziu Maksvyčiu, o klubo direktorius Algimantas Ercius neabejoja – nuo šiol komandos komplektacijos darbai dar labiau suintensyvės. 

Kazys Maksvytis treniruos Klaipėdos ekipą<br>G.Šiupario nuotr.
Kazys Maksvytis treniruos Klaipėdos ekipą<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 29, 2017, 4:12 PM, atnaujinta Jun 29, 2017, 6:00 PM

A. Ercius dėkojo Dainiaus Adomaičio trenerių štabui už įdėtas pastangas siekiant pergalių, brėžė klubo ateities gaires bei pasidžiaugė dideliu tempu progresuojančia FIBA Čempionų lyga, kurioje uostamiesčio krepšininkai rungtyniaus ir artėjantį sezoną. 

– Kodėl buvo pasirinkta būtent K. Maksvyčio kandidatūra?
 
– Po sezono baigėsi buvusio trenerio sutartis ir natūralu, kad pradėjome domėtis ir kalbėtis su kitais treneriais, pasidomėjome rinkos kainomis. Kandidatų buvo tikrai ne vienas. Su visais jais buvo kalbėtasi, kai kurie iš jų savo viziją ir planus pristatė klubo valdybai. Buvo priimtas sprendimas, jog pirmiausiai derybos bus pradėtos su K. Maksvyčiu. Jos tikrai užtruko ir tik trečiadienio popietę buvo rastas kompromisas.
 
Klubo valdyba ir vadovybė vienareikšmiškai reiškia padėką tiek Dainiui Adomaičiui, tiek trenerio asistentams, patiems krepšininkams, aptarnaujančiam personalui ir administracijai. Su didžiausia pagarba dėkojame visiems, kurie padėjo siekti pergalių. Aišku, sporte jų negali užprogramuoti, bet pastangų ir noro tikrai buvo įdėta su kaupu.
 
– Kokia bus klubo vizija?
 
– Pirmenybę visada teikiame savo krašto žaidėjams. Juo labiau, kad visai netrukus pagaliau turėsime tikrą Klaipėdos krašto krepšinio piramidę. Regionų krepšinio lygoje (RKL) žais geriausi Vlado Knašiaus mokyklos auklėtiniai, Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) turėsime „Nafta–Uni–Akvaservis“. Tiesa, ši komanda turės naują pavadinimą. Stengsimės augintis pamainą, turime patyrusių trenerių ir tuo reikia pasinaudoti.

– Paaiškėjus klubo treneriui, artimiausiu metu galime tikėtis ir naujų žaidėjų įsiliejimo?
 
– Šiuo metu treneris yra užsienyje ir poilsiauja su šeima. Nepaisant atostogų, darbas vyksta. Vienos derybos vyksta labai greitai, o kitos gali trukti labai ilgai. Dabar darbai dar labiau suintensyvės. Naujienų tikrai bus, o dėl jų paskelbimo datos negaliu garantuoti. Visada norisi susikomplektuoti komandą kuo greičiau ir pradėti daryti kitus darbus. Tačiau tai priklauso nuo daugelio faktorių. „Neptūne“ žaidėjus iš esmės renkasi treneris, kuris žino klubo finansinius pajėgumus. Galiu pasakyti tai, kad nuo šiol reikalai judės greitesniu tempu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.