EUROLYGA 2023

NBA vasaros turgus: milijonų kalnai ir svarbiausi klubų ėjimai

Donatas Motiejūnas vėl pradėjo naujo klubo paieškas, Domantas Sabonis visiškai netikėtai buvo išmainytas į „Indian Pacers“ klubą, Stephenas Curry pasirašė didžiausią kontraktą NBA istorijoje, o Russellas Westbrookas šokinėja iš laimės, nes gavo galingą komandos draugą Paulą George'ą. 

 Liepos 1 dieną atsidarė NBA laisvųjų agentų rinka.<br> lrytas.lt montažas.
 Liepos 1 dieną atsidarė NBA laisvųjų agentų rinka.<br> lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 2, 2017, 1:03 PM

Liepos 1 dieną atsidarė laisvųjų agentų rinka ir jau nuo pirmosios minutės ją sudrebino „Oklahoma City Thunder“ ir „Indiana Pacers“ sukeltas uraganas. Nors oficialiai parašų dėti negalima iki liepos 7 dienos, didieji mainai jau vyksta.

Lrytas.lt pristato svarbiausius NBA klubų ėjimus.

 

Liepos 2 d.

Snaiperis J.J.Redickas, palikęs „Los Angeles Clippers“, susitarė dėl vienų metų 23 mln. dolerių sutarties su „Philadelphia 76ers“.

Andre Iguodala atšaukė visas derybas, gavęs „Houston Rockets“ pasiūlymą.

Įžaidėjas Langstonas Galloway ir „Detroit Pistons“ susitarė dėl 3 metų 21 mln. dolerių vertės sutarties.

Įžaidėjas Jrue Holiday lieka „New Orleans Pelicans“ dar 5 metams, per juos uždirbs 125 mln.

 

Liepos 1 d.

 

Laisvasis agentas Nene sugrįžo į pradinį tašką, kai „Houston Rockets“ dėl amžiaus ribos privalėjo atsiimti pasiūlytą ketverių metų ir 15 milijonų JAV dolerių vertės sutartį. Susitarti nepavyko dėl 38 metų taisyklės – būtent per ketvirtąjį sezoną Nene viršytų šią amžiaus ribą.

Golden State Warriors pavyko susitarti su Davidu Westu, kad šis sutiktų pasirašyti naują sutartį. D.Westui tiko veterano minimumo pasiūlymas. 

„Houston Rockets“ susitarė dėl ilgalaikės sutarties su Kinijos milžinu Zhou Qi. 218 cm ūgio rkepšininkas su „Rockets“ dar derina detales, tačiau turėtų prie „Rockets“ prisijungti kitą sezoną.

Stephenas Curry pasirašė naują sutartį su „Golden State Warriors“ ir pateko į NBA istoriją. Pasak ESPN, laisvuoju agentu tapęs S.Curry sutiko su 5 metų trukmės ir 201 milijono JAV dolerių vertės sutarties. Tokio dydžio sumos NBA dar nėra mačiusi. 

„New Orleans Pelicans“ klubui pavyko užsitikrinti sutartį su laisvuoju agentu tapusiu gynėju Jrue Holidai. Klubas ir „Pelicans“ sutarė dėl penkerių metų 126 milijonų JAV dolerių sutarties. Į sutartį įtraukta galimybė ją pratęsti dar papildomai metams.

„Golden State Warriors“ klubas susitarė su Shaunu Livingstonu dėl trejų metų sutarties.

„Chicago Bulls“ ir centras Cristiano Felicio sutarė dėl ketverių metų sutarties, kurios vertė – 32 milijonai JAV dolerių, pranešė ESPN. 

Šeštadienio rytą NBA mainai palietė ir Lietuvą. „Indiana Pacers“ klubas nutarė sukirsti rankomis su „Oklahoma City Thunder“. Jau anksčiau apie tai, kad nori palikti „Pacers“ ekipą paskelbęs Paulas George'as žengė į Oklahomą, o į „Pacers“ išvyko ne tik Victoras Oladipo, bet ir Domantas Sabonis.

„Los Angeles Clippers“ išlaikė vieną svarbiausių savo krepšininkų. Blake'as Griffinas, pasak ESPN, sutiko pasirašyti penkerių metų ir 173 milijonų JAV dolerių vertės sutartį. B.Griffinas anksčiau „Clippers“ klubui pranešė, kad pasinaudos galimybe sutartyje ir tapo neapribotu laisvuoju agentu, tačiau toks statusas buvo tik labai trumpam. 

Andrea Iguodala turėtų susitikti su „San Antonio Spurs“ klubu. Pasak ESPN, dėl susitikimo yra susitaręs ir „Houston Rockts“ klubas. A.Iguodala 2013-2017 metais žaidė „Golden State Warriors“ klube.

„San Antonio Spurs“ klubas susitarė su Patty Millsu dėl naujos sutarties. Laisvuoju agentu tapęs gynėjas sutiko su ketverių metų 50 milijonų JAV dolerių sutartimi. 

„Minnesota Timberwolves” klubas nutarė išsiųsti įžaidėją Ricky Rubio į „Utah Jazz“ klubą. Tokį ėjimą „Timberwolves“ žengė, nes norėjo atlaisvinti erdvės algų kepurėje, pranešė „Associated Press“. 

„Washington Wizards“ klubas Johnui Wallui pateikė ketverių metų ir 170 milijonų JAV dolerių sutartį, tačiau krepšininkas neskubėjo pasakyti „taip“. J.Wallas planuoja apsvarstyti pasiūlymą. 

„Chicago Bulls“ klubas paskelbė, kad atsisako veterano įžaidėjo Rajono Rondo paslaugų. 31 metų krepšininkas tikėjosi, kad „Bulls“ pasinaudos galimybe įtvirtinti 13 milijonų JAV dolerių opciją, bet Čikagos ekipa pasielgė kitaip. 

Donatas Motiejūnas penktadienį socialiniame tinkle „Instagram“ atsisveikino su „New Orleans Pelicans“ klubu. „Kita stotelė...“, - mistiškai rašė jis, nurodydamas, kad į „Pelicans“ nesugrįš. D.Motiejūnas yra įtrauktas į 18 pavardžių Lietuvos rinktinės kandidatų sąrašą. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.