EUROLYGA 2023

Jono Valančiūno karjeroje – begaliniai klaustukai: gali tapti ir Domanto Sabonio bendraklubiu

Lietuvoje atostogaujantis ir rinktinės stovyklai po truputį besiruošiantis Jonas Valančiūnas vis dar negali jaustis ramus dėl ateities savo atstovaujamoje komandoje NBA. Panašu, kad „Toronto Raptors“  vis dar yra nusiteikusi atlikti mainus bei lietuvį atiduoti kitai komandai. 

 J.Valančiūnas gali atsidurti net ir Indianoje, kur po mainų kitą sezoną praleis D.Sabonis<br> AFP/Scanpix nuotr.
 J.Valančiūnas gali atsidurti net ir Indianoje, kur po mainų kitą sezoną praleis D.Sabonis<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-07-04 23:09, atnaujinta 2017-07-05 00:27

NBA žurnalistas Joshas Lewenbergas įvardijo klubus, su kuriais mainus (pagal turimas galimybes) galėtų atlikti „Raptors“ klubas. Yra galimybė, jog vienoje komandoje ateinantį sezoną matysime žaidžiančius du lietuvius, kadangi tarp variantų – „Indiana Pacers“ komanda, kurioje po netikėtų mainų atsidūrė Domantas Sabonis.

Be Indianos klubo taip pat įvardijamos „Brooklyn Nets“,  „Phoenix Suns“,  „Atlanta Hawks“ komandos.

Primename, kad J.Valančiūno ateitis Toronte ant klaustuko pakibo po to, kai „Raptors“ vadovybė išreiškė pasitikėjimą ir pratęsė sutartį su Serge'u Ibaka. 

„Raptors“ planuose J.Valančiūno iškeitimas buvo dar prieš NBA naujokų biržą, tačiau nebuvo sulaukta tinkamo pasiūlymo. 

J.Valančiūnas pastarąjį sezoną susilaukė nemažai kritikos. Manoma, jog lietuvis ir vėl nepademonstravo jau ne vienerius metus laukiamo žymesnio progreso. 

Iškeitusi J.Valančiūną, „Raptors“ komanda sutaupytų ir nemažai pinigų, kadangi lietuvis yra vienas brangiausių komandos žaidėjų (ketvirtasis pagal gaunamą algą). Vidurio puolėjas su Kanados klubu turi sutartį, kuri galioja iki 2020 metų, o kitą sezoną jam į kišenę turėtų nukristi net 15,5 mln. JAV dolerių.

Nabejojama, kad J.Valančiūno iškeitimu norima sutaupyti pinigų, tačiau kalbama ir tai, kad Kanados klubo sprendimas įtraukti Lietuvos rinktinės vidurio puolėją į mainų rinką gali būti pagrįstas ir tuo, jog norima prisivilioti vieną iš NBA veteranų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.