EUROLYGA 2023

Nenusileidžianti FIBA gali priversti rinktines žaisti ir be Eurolygos žaidėjų

Nacionalinių rinktinių atrankoje į Europos čempionatą gali trukti dar daugiau šalies žvaigždžių. Jau buvo aišku, kad rinktinėms neatstovaus NBA krepšininkai, kurių lyga nesiruošia išleisti.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-07-05 13:13, atnaujinta 2017-07-05 13:31

Tokią pat nuomonę turi ir Eurolygos vadovai, tačiau jiems panašu, jog išimčių taikoma nebus. FIBA generalinis sekretorius Patrickas Baumannas atskleidė, kad varžybų formatas nebus keičiamas, nepaisant to, kaip pasibaigs derybos su Eurolyga.

„Tai nėra projektas prieš kažką. Tai – galimybė atrasti naujus talentus. Mes nesijaudiname kartais būdami blogais vyrukais, kadangi filmas – labai įdomus. Turime išskirtinį produktą“, – teigė P.Baumannas.

Taip pat generalinis FIBA sekretorius teigė, kad Eurolyga jaučiasi, kaip Europos NBA, tačiau jiems nuolaidų jokių nežada daryti. P.Baumannas teigė, kad krepšiniui reikia rimtų pokyčių, kurių nebuvo nuo 2002-ųjų. 

„Aš nekritikuoju Eurolygos veiksmų, tad prašau pagarbos. Nesvarbu, ar šios idėjos daugiau ar mažiau yra palankios klubams. Visi turi stengtis. Mes tai padarėme rengiant Europos čempionatą kas ketverius metus. Atrodo, jog tai yra pagrįstas komprisas, kuris neturėtų kelti nerimo kažkam“, – pridėjo P.Baumannas.

P.Baumannas taip pat pateikė Ispanijos lygos pavyzdį, kurioje įstatymai draudžia neatstovauti šalies rinktinei.

„Pavyzdžiui, Ispanijos federacija turėtų imtis tam tikrų veiksmų, kadangi tai prieštarauja jų sporto įstatymams. Ispanijos klubų atstovams teks susėsti ir nuspręsti, ar jie nori, jog rinktinė pratęstų 15 metų trunkantį dominavimą ar ne“, – teigė FIBA generalinis sekretorius.

„Ispanija turi didžiulę lygą, pavydėtiną auksinę kartą ir buvo pavyzdys visiems pastaraisiais metais. Būtų apmaudu, jei visa tai nutrūktų dėl kelių savaitgalių langų. Norėtume, kad Eurolyga prisidėtų prie mūsų ir gerbtų vietines lygas. Būtų neteisinga sprendimą žaisti rinktinėje ar Eurolygoje palikti krepšininkams. Neturime teisės jų įpareigoti tokiam sprendimui“, – pridėjo P.Baumannas. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: Lietuva atsisveikina su mirusiu buvusiu premjeru G. Kirkilu