EUROLYGA 2023

Iš atvirai prabilti pasiryžusio Drew Gordono lūpų – prisipažinimas ir rimtas perspėjimas

„Pasilik Vilniuje, bus smagu“, – tokią žinutę „Twitter“ dabar jau buvusiam „Lietuvos ryto“ legionieriui Drew Gordonui pasiuntė naujasis klubo savininkas Antanas Guoga. 

D.Gordonas nebegrįš į Vilnių.<br> D.Umbraso nuotr.
D.Gordonas nebegrįš į Vilnių.<br> D.Umbraso nuotr.
 D.Gordonas nesutarė su pirmoje sezono pusėje komandą treniravusiu T.Pačėsu.<br> D.Umbraso nuotr.
 D.Gordonas nesutarė su pirmoje sezono pusėje komandą treniravusiu T.Pačėsu.<br> D.Umbraso nuotr.
 Klubas prieš savaitę pasinaudojo galimybe ir nutraukė sutartį su kitu amerikiečiu Tayloru Brownu.<br> G.Šiupario nuotr.
 Klubas prieš savaitę pasinaudojo galimybe ir nutraukė sutartį su kitu amerikiečiu Tayloru Brownu.<br> G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 11, 2017, 1:15 PM, atnaujinta Aug 29, 2017, 8:48 PM

Tačiau šis viešųjų ryšių ėjimas tebuvo vienintelis bandymas, jei taip galima pavadinti, išlaikyti praėjusį sezoną galingai rungtyniavusį amerikietį. 

Prieš beveik mėnesį pasikeitusi „Lietuvos ryto“ vadovybė su 27-erių D.Gordonu iki šiol nė nekalbėjo ir jau nekalbės.. 

Pats krepšininkas neslepia, jog jam nepatiko tai, kaip klubas šią vasarą sprendė jo ateities klausimą, todėl visas bendravimas vyksta tik per žaidėjo agentą. 

Kokie šansai, kad po solidaus, tačiau nesmagiomis istorijomis apipinto sezono puolėjas būtų likęs Vilniuje?

„Jokių“, – be užuolankų ar apsimestinio mandagumo portalui lrytas.lt sakė D.Gordonas.  

Nors jo sutartis su „Lietuvos rytu“ galiojo dar vienam sezonui, žaidėjas pasinaudojo galimybe išeiti už išpirką, kurią sumokės jo naujasis klubas. 

Maža to, D.Gordonas jau pasibaigus Europos taurei būtų mielai palikęs sostinės klubą –  Maskvos srities „Chimki“, Sankt Peterburgo „Zenit“ ir Atėnų „Panathinaikos“ buvo pasirengę už jį sumokėti nemažus pinigus. 

„Bandžiau išvykti, tačiau klubas manęs neišleido. Norėjau kuo greičiau persikelti į stipresnę komandą, kad būčiau kuo labiau matomas“, – atskleidė jis. 

Liks nemalonių prisiminimų 

D.Gordonas su Vilniumi atsisveikino nesmagiai – kai pusfinalio serijos su Panevėžio „Lietkabeliu“ metu jis kartu su dar trimis „Lietuvos ryte“ rungtyniavusiais amerikiečiais apsilankė miesto baruose, užsitraukė trenerio R.Kurtinaičio bei sirgalių nemalonę. 

Po šių įvykių puolėjui buvo leista vykti namo į JAV ir gydytis stresinio pėdos lūžio, o likę legionieriai buvo tiesiog nušalinti ir komandoje daugiau nebežaidė. 

Tiesa, D.Gordonas drausmės pažeidimais pasižymėjo dar tada, kai „Lietuvos rytą“ treniravo Tomas Pačėsas, tačiau už elgesį atsiprašęs trenerio bei komandos draugų, rimtesnių nuobaudų nesulaukė.

Visgi pats amerikietis apie pastaruosius įvykius turi savo nuomonę. 

„Sezono pabaigoje situacija tapo nenormali. Su mumis buvo elgiamasi neteisingai, nes nieko blogo nedarėme, o žiniasklaida reikalus labai išpūtė, ištraukė iš konteksto. 

Jei žmonės žinotų tikrąją situaciją, jie į viską žiūrėtų kitaip. Blogai, kai norima pakenkti žaidėjų karjerai. Įvykiai sezono pabaigoje tikrai smarkiai prisidėjo prie mano noro išvykti“, – teigė jis. 

„Lietuvos ryto“ vadovai, pastaruoju metu ne kartą minėję, jog norėtų išlaikyti D.Gordoną dar vienam sezonui, negalėjo prieštarauti paties krepšininko sprendimui ir jau kurį laiką ieško jam pamainos. 

Tuo rūpinasi į klubą grįžęs ispanas Alberto Blanco, kuriam priimant sprendimus didelę įtaką turi žinomi krepšinio agentai Bulotai, beje, atstovaujantys pačiam A.Blanco ir neseniai bandę jį pasodinti į Klaipėdos „Neptūno" trenerio kėdę. Kito sezono komandos sudėtis gulasi ir ant Lino Kleizos bei R.Kurtinaičio pečių. 

Nors D.Gordono jau nebepalies permainos Vilniaus klubo vadovybėje bei trenerių štabe, amerikietis jas vertino atsargiai. 

„Nežinau, ar visi pokyčiai klube išeis į gera. Vyksta ir daug nematomų dalykų, kurie gali prišaukti bėdą“, – perspėjo jis. 

Krepšininkas pridūrė, jog buvo patenkintas, kai sezono viduryje T.Pačėsą pakeitė R.Kurtinaitis, – D.Gordono ir alytiškio santykiai buvo įtempti. 

„Klubas pasielgė teisingai palikdamas R.Kurtinaitį. Jis griežtas treneris ir daro viską, kad pasiektų pergales.  

Tik treniruotės buvo kiek per sunkios ir išgręždavo žaidėjus, nespėdavome atsigauti. Toks režimas tinkamas prieš sezoną, bet tikrai ne atkrintamųjų rungtynių metu.  

Nors su juo sutariau žymiai geriau nei ankstesniu treneriu (T.Pačėsu, – Red.), kuris bandė ne treniruoti žaidėjus, o tiesiog visiškai juos kontroliuoti“, – kalbėjo D.Gordonas. 

Dvejopi jausmai 

Nepaisant kelių nemalonių nutikimų klube, D.Goronas „Lietuvos rytą“ atsimins ir kaip trampliną link aukštesnio karjeros laiptelio. 

Krepšininkas Europos taurės turnyre pelnydavo po 12,6 taško, sugriebdavo po 9,6 kamuolio ir rinko vidutiniškai 17,3 naudingumo balo. Tokia statistika iškart leido suprasti – Vilniuje jis neužsibus. 

„Apskritai mano patirtis Lietuvoje buvo... įdomi. Aikštėje pasirodžiau tikrai gerai ir taip padėjau savo karjerai.  

Buvo smagu, kad kai kurie sirgaliai palaikydavo ir po gerų, ir po blogų rungtynių. Tačiau nemalonu, jog kiti ant mūsų (nušalintų amerikiečių, – Red.) pyko ir užsipuolė. 

Mes su amerikiečiais visada laikėmės kartu ir tokie dalykai mus skaudino. Juk esame tie patys žaidėjai, kurie aikštėje kovojo būtent dėl sirgalių. Nepaisant visko, noriu padėkoti klubui ir linkiu jiems geriausio“, – sakė puolėjas. 

„Vienintelis dalykas, kurio gailiuosi, – kad nepavyko toliau žengti Europos taurėje. Bet iš savo pusės padariau viską, ką galėjau“, – pridūrė jis. 

Dabar krepšininkas, suskubęs iki reikiamo termino pabaigos nutraukti sutartį su klubu, greičiausiai pasuks į Eurolygos ekipą. 

„Turiu daugybę variantų, iš kurių pasirinksiu geriausią. Tiesiog noriu žengti žingsnį į priekį. Manimi domėjosi ir NBA klubai, bet sutartis su „Lietuvos rytu“ reikalus komplikavo“, – pasakojo D.Gordonas. 

Žaidėjas tik dabar po truputį grįžta į sportinę formą, kuri suprastėjo po sezono gydantis įsisenėjusią pėdos traumą.

„Vis dar nesuprantu, kaip tiek laiko sugebėjau žaisti su šia trauma. Matyt, atsiskleidė mano atkaklumas“, – svarstė jis. 

Praėjusią savaitę D.Gordonas viešėjo Havajuose, kur su savo broliu „Orlando Magic“ žvaigžde Aaronu Gordonu, asmeniniu treneriu Patricku Turneriu bei keliais šeimos nariais derino poilsį ir treniruotes.

„Havajuose buvo puiku. Labai pasiilgau jūros ir smėlio. Nors kiekvieną dieną treniravomės krepšinio bei treniruoklių salėse, spėjome ir pailsėti. Po tokio sezono, kuris mane išsekino fiziškai bei psichologiškai, man labai reikėjo pertraukos“, – sakė krepšininkas.

Šiuo metu D.Gordonas treniruojasi gimtojoje Kalifornijoje, kur individualiai rengiasi naujajam sezonui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.