EUROLYGA 2023

Vienas dvidešimtmečių rinktinės lyderių: „Grįžimas be medalių – nusivylimas“

Jau šiandien Graikijoje startuoja vaikinų iki 20 metų Europos čempionatas. Kretoje vykstančiame turnyre rungtyniaus ir Lietuvos nacionalinė komanda, o būtent šalies dvidešimtmečiai yra laikomi vienais turnyro favoritų.

 A.Beručka tikisi medalių.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 A.Beručka tikisi medalių.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 A.Beručkos tikisi iškovoti aukso medalius.<br> bc.lrytas.lt nuotr.
 A.Beručkos tikisi iškovoti aukso medalius.<br> bc.lrytas.lt nuotr.
 A.Beručkos tikisi iškovoti aukso medalius.<br> facebook.com nuotr.
 A.Beručkos tikisi iškovoti aukso medalius.<br> facebook.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2017-07-15 12:08, atnaujinta 2017-07-15 13:50

Lietuvos rinktinė savo kelią pradės rungtynėse su Ukraina ir mėgins tapti pirmąją šių metų krepšinio rinktine iškovojusia medalius. Realiausią šansą turėję Lietuvos devyniolikmečiai netikėtai suklupo Pasaulio čempionato ketvirtfinalyje rungtynėse su Italija. 

Vienas rinktinės lyderių Arnas Beručka komandos tikslus šiame čempionate apibūdino puikiai vos vienu sakiniu: „Grįžti be medalių būtų nusivylimas.“

A.Beručka taip pat atskleidė, jog sieks neatsipalaiduoti, kad nepasikartotų devyniolikmečių scenarijus pasaulio čempionate: „Visos rinktinės gali nustebinti ir tai jau įrodė Italijos devyniolikmečiai pasaulio čempionate“, – kalbėjo Vilniaus „Lietuvos ryte“ sezoną užbaigęs krepšininkas.

Būtent 20-metis 195 cm. ūgio A.Beručka yra vienas iš rinktinės krepšininkų, kurie šį sezoną išmėgino savo jėgas LKL pirmenybėse. Jau pasibaigus NKL čempionatui gynėjas prisijungė prie Prienų-Birštono „Vytauto“, o šiems iškritus LKL ketvirtfinalyje – sezoną užbaigė „Lietuvos ryte“.

– Koks rezultatas šiame Europos čempionate būtų laikomas nusivylimu?lrytas.lt paklausė A.Beručkos. 

– Grįžti be medalių būtų nusivylimas. Nors mes negalvojame, kas bus po poros dienų. Tiesiog galvojame apie būsimus varžovus ir koncentruojamės ties artimiausiomis rungtynėmis. Aišku, važiuojame laimėti aukso.

– Nors varžovų nuvertini jokių negalima, ar galvoje nekirba minčių apie galimus varžovus ketvirtfinalyje?

– Tokias mintis bandome nuvyti į šalį ir galvoti tiesiog apie būsimus varžovus. Žinome, jog kitame etape mūsų lauks stiprios komandos: Italija, Serbija, Ispanija. 

– Beveik viso pasiruošimo metu komandą į priekį vedė Laurynas Birutis. Ką reiškia turėti tokį žmogų savo baudos aikštelėje?

– L.Birutis yra labai aukšto lygio vidurio puolėjas. Jis puikiai mato komandos draugus, kai jie yra laisvesni. Jis mums palengvina žaidimą, nes būtent prieš jį varžovai akcentuoja gynybą. Tokiu atveju gynėjams atsilaisvina keliai link krepšio.

– Nors daugelis krepšininkų teigia, kad rolė nacionalinėje komandoje nėra svarbi ir svarbu yra tik pergalės. Vis dėlto, kokį vaidmenį pats tikiesti atlikti čempionate?

– Žinau, jog esu svarbus, nes rungtynėse žaidžiu labai daug. Treneris pasitiki, leidžia žaisti, improvizuoti. Todėl rolė yra tikrai svarbi, kaip ir kitų žaidėjų. Turiu man skirtas tam tikras užduotis gynyboje, tad bandau jas įvykdyti teisingai. Darysiu viską, jog komandai padėčiau pasiekti pergalę.

– Kaip manai, kuri rinktinė Europos čempionate atrodo grėsmingiausiai?

– Visos rinktinės gali nustebinti, tai jau įrodė Italijos devyniolikmečiai pasaulio čempionate. Aišku, labiausiai išsiskiria turkai, ispanai, prancūzai ir graikai. 

– Įgauta patirtis „Lietuvos ryte“ sezono pabaigoje jaučiasi žaidžiant su bendraamžiais?

– „Lietuvos ryte“ įgavau neįkainojamos patirties. Kiekvienas trenris duoda kažką naujo. Vien treniruotės davė daug patirties tiek gynyboje, tiek puolime.

– Ar jau teko kalbėtis su naujaisiais sostinės klubo vadovais dėl ateities komandoje? Ar žinai, kur rungtyniausi kitą sezoną?

– Dar nieko neteko kalbėtis ir nieko nežinau apie kitus metus. Sezoną turėčiau pradėti Vilniaus „Perle“. Į komandą grįžo vyriausiasis treneris Arvydas Gronskis. Taip, kad kitą sezoną pradėsiu su juo. Tiesiog tikiuosi, kad iš Vilniaus neteks išvažiuoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.