EUROLYGA 2023

Kurčiųjų krepšinio rinktinės veteranas apie LKF finansavimą: „Paramos dar trūksta“

Lietuvos vyrų kurčiųjų krepšinio rinktinė iš Turkijos parsivežė aukso medalius po to, kai Kurčiųjų žaidynėse nesurado sau lygių. 

 Lietuvos rinktinės aukštaūgis. <br> M.Patašiaus nuotr.
 Lietuvos rinktinės aukštaūgis. <br> M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 31, 2017, 10:10 PM, atnaujinta Aug 1, 2017, 1:53 AM

Vienas rinktinės veteranų Martynas Vainius buvo iš tų, kuriems nepavyko sutramdyti ašarų triumfavus finale. 36-erių ir 198 cm ūgio krepšininkas prieš ketverius metus vykusiose žaidynėse iškovojo aukso medalį, tačiau dėl trūkusios achilo sausgyslės triumfo nepatyrė jo komandos draugas Arvydas Bareikis. Būtent M.Vainius penktose savo žaidynėse troško vienam rinktinės lyderių padovanoti išsvajotą aukso medalį.

„Prieš ketverius metus A.Bareikis nekovojo dėl aukso medalio, nes patyrė achilo sausgyslės traumą. Tai todėl buvo labai gaila. Bet pasisekė, kad atsirado galimybė triumfuoti su juo šiais metais ir dėl to esu labai laimingas. Jo nebuvo prieš keturis metus, todėl mano tikslas buvo jam padovanotį medalį šiose žaidynėse.“, – pasakojo krepšininkas.

– Prieš išvykstant į žaidynes sau kėlėte tikslą iškovoti aukso medalius ar ambicijos buvo mažesnės? - „lrytas.lt“ žurnalistas paklausė atleto.

– Ne, tikslas buvo auksas. Kovojome tik dėl medalių. 

– Prieš išvykstant buvo daug spaudos pranešimų, kad kurčiųjų rinktinė nesulaukia deramos paramos iš šalies krepšinio federacijos. Ar tai yra juntama?

– Manyčiau, kad tos paramos dar tikrai trūksta. Palyginus su kitomis Lietuvos rinktinėmis – paramos skirtumas labai jaučiasi. Atrodo, kad jie valgo, ką nori, o mes tik tai, kas mums lieka.

– Aukso medaliai yra puikus įrodymas LKF, kad yra privaloma padėti finansiškai labiau?

– Tikiuosi, kad taip ir bus ateityje. Labai nustebau, nes pirmą kartą ir Lietuvos prezidentė mus pasitiko ir pasveikino. Atvyko ir meras, ir sporto departamento vadovas. Prieš tai to nebuvo, nesulaukėme jokio dėmesio. O dabar viskas pasikeitė, todėl labai džiaugiuosi, kad jie mus taip nustebino ir tikiuosi, kad kuo toliau, tuo viskas bus geriau.

– Ar privestinis laukimas Turkijos oro uoste labai išmušė iš vėžių?

– Dabar nesijaučia to nuovargio. Čia sugrįžus, visas tas nuovargis dingo. Dabar tiesiog džiaugiuosi, kad visi čia susirinko, pasveikino ir mus pagerbė. 

– Buvote vienas iš krepšininkų, kuriam nepavyko sulaikyti ašarų po triumfo. Kokios emocijos užplūdo pasibaigus rungtynėms?

– Dar rungtynių pabaigoje užtikrintai ir šaltais nervais pavyko sumesti du baudos metimus, kurie jau neleido venesueliečiams priartėti. Iškovoti antrą žaidynių aukso medalį – neapsakomai didelis džiaugsmas. Tačiau, kai pamačiau, kad verkia A.Bareikis, kuris tai praleido prieš keturis metus – nuo jo pradėjo trykšti ašaros ir man. 

Krepšininkui tai nebuvo pirmasis apdovanojimas. M.Vainius dar 2001-aisiais Romoje ir 2005-aisiais Melburne iškovojo kurčiųjų žaidynių bronzos medalius. 2009-aisiais Taipėjuje pasidabino sidabru, o prieš keturis metus Sofijoje ir aukso medaliu.

Atletas su rinktine taip pat tapo tris kartus ir pasaulio čempionu (2007, 2011, 2015) ir kartą Europos čempionu (2008). 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.