EUROLYGA 2023

Į klubinį krepšinį grįžtantis G. Krapikas: „Smagu, kad D. Motiejūnas susiprotėjo“

Kurį laiką Lietuvoje viešėjęs Gintaras Krapikas susikrovė lagaminus ir grįžo namo į Vokietiją – gimtojoje šalyje jo jau nelaiko nei darbas klube, nei rinktinės treniruočių stovyklos. 

 G.Krapikas džiaugiasi D.Motiejūno sprendimu.<br> M.Patašiaus ir G.Bitvinsko nuotr.
 G.Krapikas džiaugiasi D.Motiejūno sprendimu.<br> M.Patašiaus ir G.Bitvinsko nuotr.
 G.Krapikas artėjantį sezoną ir vėl dirbs klube.<br> M.Patašiaus nuotr.
 G.Krapikas artėjantį sezoną ir vėl dirbs klube.<br> M.Patašiaus nuotr.
 G.Krapikas artėjantį sezoną ir vėl dirbs klube.<br> M.Patašiaus nuotr.
 G.Krapikas artėjantį sezoną ir vėl dirbs klube.<br> M.Patašiaus nuotr.
 G.Krapikas Lietuvos rinktinėje talkino Jonui Kazlauskui.<br> M.Šiupario nuotr.
 G.Krapikas Lietuvos rinktinėje talkino Jonui Kazlauskui.<br> M.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Aug 4, 2017, 11:23 AM, atnaujinta Aug 29, 2017, 8:57 PM

2016-ųjų sausį Kauno „Žalgirio“ trenerio kėdę palikęs vyras po Rio de Žaneiro olimpiados nusprendė padaryti metų pertrauką ir netreniravo jokios ekipos. 

Nors apie tai, kad grįžta į krepšinio rinką, 56-erių treneris užsiminė dar vasaros pradžioje, jai artėjant į pabaigą, tyla G.Krapiko fronte sukėlė abejonių – ar planai dirbti klube niekur nedingo? 

„Be abejo, ne. Tik reikalai truputį užtruko. Bet į pensiją man dar per anksti“, – kalbėdamas su lrytas.lt nusijuokė specialistas. 

Šiuo metu jis Vokietijoje, kurioje atsidūrė prieš daugiau nei dvidešimtmetį paskatintas buvusių bendraklubių Rimo Kurtinaičio ir Sergejaus Jovaišos, baiginėja derybas su naujuoju klubu. 

Nors G.Krapikas būsimos darbovietės neatskleidė, tačiau užtikrino, jog tai bus užsienio klubas. 

„Vertinu tik tuos pasiūlymus, ant kurių dedu parašą, o apie kitus nėra ką kalbėti. Labai neišsiplėsiu, kol kas vyksta derybos", – nedaugžodžiavo jis. 

Treneris pridūrė, jog sutartį turėtų pasirašyti jau artimiausiu metu.

Ši vasara G.Krapikui kitokia ir dėl dar vienos priežasties – Lietuvos rinktinės trenerio pareigose Joną Kazlauską pakeitus Dainiui Adomaičiui, jam neteks užimti asistento pareigų. 

Bet nuo 2013-ųjų  rinktinėje darbavęsis specialistas patikino, jog atiduotos vasaros jam būdavo tikras malonumas.  

„Lietuvos rinktinė nėra ta vieta, nuo kurios pavargsti. Tai paprasčiausiai būna teigiamas nuovargis. Visi į  rinktinę renkasi savo noru ir nuoširdžiai dirba, todėl ir man dirbti smagu – tai garbė ir atsakomybė. 

Dabar, pasikeitus trenerių kolektyvui, atėjo kiti žmonės, o aš viską stebėsiu ir sirgsiu iš šalies taip pat, kaip dariau ir joje dirbdamas“, – kalbėjo G.Krapikas. 

Anot jo, kelių svarbių žaidėjų, tarp jų ir paskutinę minutę planus pakeitusio Domanto Sabonio netekusiems lietuviams už žymius veidus svarbesnis bus tiesiog geras pasiruošimas.

„Labai netikėtas Domanto neatvykimas koregavo trenerių planus, bet iš kitos pusės, smagu, kad po pertraukos Donatas Motiejūnas susiprotėjo grįžti į rinktinę. Tai rinktinei bus kompensacija. 

O rezultatai priklausys nuo to, kaip pavyks įgyvendinti pasiruošimo planą, sužaisti kontrolines rungtynes, ar nekamuos traumos. Kartais nereikia pačių garsiausių pavardžių ir užtenka atsidavimo bei bendro tikslo siekimo. Tai labai svarbu.  

Lietuvos rinktinė visada prie tų, kurios vertinamos gerai. Mūsų tikslai irgi turi būti aukšti ir reikės kovoti dėl medalių“, – teigė treneris. 

Ar šią vasarą nė vienerios rinktinės rungtynės nepraslys pro G.Krapiko akis? 

„Vienareikšmiškai“, – nusišypsojo treneris. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.