EUROLYGA 2023

„Lietuvos ryto“ naujokas Benas Madgenas: „Šis pasiūlymas padės mano šeimai finansiškai“

Vilniaus „Lietuvos rytas“ gali džiaugtis. Jei praėjusį sezoną vilniečius slėgė legionierių problemos, kurie nesilaikė numatytos tvarkos už aikštės ribų, tai su vienu iš komandos naujokų, tokių problemų tikrai nebus.

B.Madgen su nekantrumu laukia debiuto.<br>K. Kavolėlio nuotr.
B.Madgen su nekantrumu laukia debiuto.<br>K. Kavolėlio nuotr.
B.Madgen su nekantrumu laukia debiuto.<br> G.Šiupario nuotr.
B.Madgen su nekantrumu laukia debiuto.<br> G.Šiupario nuotr.
B.Madgen su nekantrumu laukia debiuto.<br> G.Šiupario nuotr.
B.Madgen su nekantrumu laukia debiuto.<br> G.Šiupario nuotr.
B.Madgen su nekantrumu laukia debiuto.<br> G.Bitvinsko nuotr.
B.Madgen su nekantrumu laukia debiuto.<br> G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Aug 11, 2017, 3:56 PM, atnaujinta Aug 11, 2017, 8:38 PM

32-ejų 193 cm. ūgio Benas Madgenas yra puikus pavyzdys jaunimui. Tai patvirtino ir jo buvęs treneris Panevėžio „Lietkabelio“ ekipoje Kazys Maksvytis

Jis LKL.lt portalui teigė, kad norėtų turėti 12 tokių žaidėjų, kaip australas ir kitas komandos legionierius Lorenzo Williamsas. Treneris kalbėjo ne tik apie legionierių žaidimą aikštėje, bet ir apie žmogiškąsias savybes. Tai yra žodžiai, kurie tikrai gali nuraminti naujuosius ekipos vadovus.

Pats krepšininkas taip pat turėjo ką pasakyti apie savo buvusį strategą: „Man labai patiko žaisti K.Maksvyčio komandoje. Jis yra ne tik geras treneris, bet ir nuostabus žmogus. Jo išsakyti komentarai buvo labai malonūs ir esu dėkingas jam už tai“, – pasakojo australas.

Krepšininkas taip pat atskleidė, kad „Lietuvos ryto“ pasiūlymas buvo patrauklus finansiškai ir jis turėtų kaip reikiant padėti jo šeimai, tačiau pripažino, kad tai nebuvo vienintelis faktorius, dėl ko jis pasirinko Vilnių. Skelbiama, kad krepšininkas Vilniuje turėtų uždirbti apie 160 tūkst. eurų per sezoną. „Krepsinis.net“ duomenimis B.Madgenas praėjusį sezoną uždirbo apie 50 tūkst. eurų.

„Kai manimi pradėjo domėtis „Lietuvos rytas“, mane sudomino ši galimybė, nes jie žaidžia Europos taurėje. O finansiškai, tai labai padės mano šeimai. Taip pat labai norėjau žaisti Rimo Kurtinaičio treniruojamoje komandoje“, – mintimis dalinosi gynėjas. 

B.Madgenas be puikių savybių už aikštės ribų, demonstravo ir puikias savybes aikštėje. Jis LKL pirmenybėse vidutiniškai per 24,4 minutes rinko po 11,8 taško, atkovojo po 3,9 atšokusio kamuolio ir atliko po 2,2 rezultatyvaus perdavimo, o iš toli metė 41,6 proc. tikslumu.

– Pasirašėte kontraktą su „Lietuvos rytu“ labai greitai. Kodėl priėmėte tokį sprendimą vos pasibaigus sezonui? – lrytas.lt žurnalistas paklausė B.Madgeno.

– Buvau labai sujaudintas galimybės papildyti ekipą su tokia turtinga istorija. Jie turi labai įspūdingą istoriją ir buvo labai sėkminga ekipa daug metų. Žinau, kad ir daugiau australų krepšininkų čia yra žaidę, kaip Matthew Nielsenas, Aaronas Baynesas ir Bradas Newley. Manau, kad jų žaidimas čia, turėjo įtaką ir manau, kad tai buvo labai gera galimybė man ir mano šeimai. Aš labai norėjau ir vėl žaisti Europos taurėje ir labai norėčiau turėti galimybę žaisti Eurolygoje jei turėsime sėkmingą sezoną. Taip pat gyvenimas Vilniuje buvo labai didelis faktorius. Manau, kad ir mano žmonai su sūnumi patiks gyvenimas sostinėje.

– Pasirašėte sutartį su viena ekipos vadovybe, o dirbti reikės su kita po visų pokyčių. Kaip tai vertinate?

– Taip, girdėjau, kad buvo pokyčių vadovybėje. Bet aš tiesiog noriu atvykti į Vilnių ir žaisti geriausią savo krepšinį prieš komandos fanus. Nekantrauju pradėti dirbti su kitais krepšininkais ir būti sėkminga komanda šį sezoną.

– Kodėl nusprendėte likti Lietuvoje?

– Manau, kad Lietuvos lyga yra labai stipri ir konkurencinga. Labai geras jausmas yra žaisti šalyje, kurioje krepšinis yra numeris vienas sportas. Aš ir mano šeima labai mėgavomės laiku Lietuvoje ir žinome, ko dabar tikėtis iš žiemos. Atvykus iš Australijos, tai buvo pats šalčiausias klimatas, su kokiu mums teko susidurti. Tai buvo įdomi patirtis ir su nekantrumu laukiame, kada sugrįšime čia. 

– Esate žaidęs Belgijos ir Australijos lygose. Lyginant šias šalis su Lietuvos krepšiniu, kokie yra esminis skirtumai?

– Žaidimas Lietuvoje yra fiziškai sunkesnis ir labiau taktinis. O Belgijoje ir Australijoje yra daug greitesnis tempas, todėl man prireikė kiek laiko priprasti prie Lietuviško krepšinio. Bet kai pripratau – man šis stilius labai patiko.

– Kai žaidėte Panevėžyje, ar žinojote, kad perrašinėjate istoriją su įspūdingais rezultatais?

– Taip, žinojome, kad sezono metu buvo sukurta daug istorijos. Nuo patekimo į antrą Europos taurės etapą iki Karaliaus Mindaugo taurės ir LKL finalų. Tai buvo nuostabus sezonas. Matyti mūsų fanus taip džiūgaujančius – nepakartojamas jausmas. Man labai patiko žaisti prieš „Lietkabelio“ fanus, o jų palaikymas viso sezono metu buvo fantastiškas.

– Ar jau teko kalbėtis dėl savo būsimos rolės komandoje?

– Dar nekalbėjau dėl savo vietos komandoje, bet esu pasiruošęs atlikti bet kokį vaidmenį. Aš tiesiog noriu padėti komandai ir noriu, kad turėtume gerą sezoną. Nesijaudinu dėl asmeninių pasiekimų ar statistikos. Noriu siekti tikslų tik kaip komanda. 

– Kodėl būtent pasirinkote komandą, kurią jums pavyko nugalėti LKL pusfinalyje?

– Palikti „Lietkabelį“ buvo labai sudėtingas sprendimas. Aš ir mano šeima sutikome labai daug gerų žmonių Panevėžyje ir mes labai mėgavomės savo laiku ten. Kai manimi pradėjo domėtis „Lietuvos rytas“, mane sudomino ši galimybė, nes jie žaidžia Europos taurėje. O finansiškai, tai labai padės mano šeimai. Taip pat labai norėjau žaisti Rimo Kurtinaičio treniruojamoje komandoje. Manau, kad jis yra labai geras treneris, o jo sistema atitinka mano žaidimo stilių. Žinau, kad man labai patiks žaisti jo treniruojamoje komandoje ir mokytis iš jo kiekvieną dieną.

– Visi teigia, kad broliai Lavrinovičiai sukuria nuostabią atmosferą komandoje. Būnant legionieriumi pavyko tai pastebėti?

– Broliai yra labai linksmi vyrukai. Man labai patiko leisti laiką su jais komandoje. Bet taip pat ir pamačiau, kaip jie sugeba žaisti tiek ilgai ir tokiame aukštame lygyje. Aš mačiau, kaip profesionaliai jie rūpinasi savo kūnais. O tai buvo labai geras pavyzdys jaunesniems krepšininkams ir komandai. Laukiu, kada galėsime susitikti Vilniuje ir žaisti su jais vienoje aikštėje. Tiesiog tikiuosi, kad jie neįmes per daug tritaškių į mūsų krepšį. 

– Treneris K.Maksvytis apie tave ir L.Williamsą atsiliepė labai gražiai. Ką tokie žodžiai reiškia iš buvusio trenerio?

– Man labai patiko žaisti K.Maksvyčio komandoje. Jis yra ne tik geras treneris, bet ir nuostabus žmogus. Jo išsakyti komentarai buvo labai malonūs ir esu dėkingas jam už tai. Jis visada buvo malonus mano šeimai, o mums labai patiko leisti laiką su juo ir jo šeima. Tikiuosi, kad jis turės labai sėkmingus metus „Neptūno“ komandoje. Esu labai laimingas, kad jam atsirado ši galimybė po to, ką jis padarė praėjusį sezoną. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.