EUROLYGA 2023

Kritika auga: naujai FIBA sistemai – kartūs legendinio trenerio žodžiai

Naujasis FIBA sumanytas atrankos į krepšinio čempionatus modelis, kai vadinamieji „rinktinių langai“ vyks sezono metu, toliau kelia aistras.

 Ž.Obradovičius pažėrė kritikos naujai FIBA sistemai<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Ž.Obradovičius pažėrė kritikos naujai FIBA sistemai<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 22, 2017, 10:36 AM, atnaujinta Aug 22, 2017, 4:25 PM

Į FIBA nuolat giriamą naujovę atkreipė dėmesį ir legendinis treneris Željko Obradovičius. Jis sumanytą sistemą pavadino tragedija.

„Tai yra beprasmė tragedija. Mano nuomone, krepšininkai rinktinėse turi žaisti visada, bet tik vasaros metu. Visa tai daryti sezono viduryje –  kvaila. Dabar Serbijai padėti negalės Bogdanas Bogdanovičius ir Nikola Jokičius. Dabar žaisti rinktinėje ar ne yra pačių krepšininkų apsisprendimas. O jei jie susižeis per "langus", klubai galės sakyti: „Atsiprašau, eik pinigų prašyti iš FIBA“. Turėsiu problemų ir aš, kadangi mano klube  – dešimt žaidėjų iš įvairių šalių“, – nuomonę dėstė stipriausio Europos klubo Stambulo "Fenerbahce" treneris, .

Be to, Ž.Obradovičius sukritikavo ir Serbijos rinktinei nepadėti šiame Europos čempionate nusprendusį Nikolą Jokičių.

„Jis puikus krepšininkas ir manau, kad žaidimas nacionalinėje komandoje jam stipriai padėtų. Atstovavimas rinktinei – garbė. Mane pykdo tai, kad jis treniruojasi individualiai. Anot „Denver Nuggets“ komandos, mes pagal treniravimo sistemą esame indėnai. Jokičius laiko pailsėti turėjo pakankamai. Nori treniruotis individualiai? Daryk tai ryte, o popiet būk su komanda. Gerbiu jį, bet turiu ir savo nuomonę“, – dėstė strategas.

Pirmoji klubinio krepšinio pertrauka ir rinktinių dvikovos numatytos lapkričio mėnesį. Jau aišku, kad NBA klubai savo žaidėjų neišleis. Taip turėtų būti ir su Eurolygos komandomis, nes elitinio žemyno turnyro tvarkaraštis nėra pritaikytas naujajai FIBA varžybų sistemai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.