EUROLYGA 2023

Dienos penketas. Prabilęs T.Rice‘as, žmogus-orkestras A.Hanga ir kartelės nenuleidžiantis K.Porzingis

Kad vengras Adamas Hanga, kroatas Bojanas Bogdanovičius ir latvis Kristapas Porzingis per Europos pirmenybes bus aiškūs komandų lyderiai, abejojančių tikriausiai nebuvo. Šios žvaigždės savo meistriškumą patvirtino ir per trečiojo turo rungtynes.

 K.Porzingis (kairėje).<br> AFP nuotr.
 K.Porzingis (kairėje).<br> AFP nuotr.
 A.Hanga.<br> AFP nuotr.
 A.Hanga.<br> AFP nuotr.
 T.Rice'as.<br> AFP nuotr.
 T.Rice'as.<br> AFP nuotr.
 B.Bogdanovičius.<br> AFP nuotr.
 B.Bogdanovičius.<br> AFP nuotr.
 S.Jovičius.<br> AFP nuotr.
 S.Jovičius.<br> AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Sep 5, 2017, 10:00 AM, atnaujinta Sep 5, 2017, 10:26 AM

Tuo tarpu Juodkalnijos natūralizuotas amerikietis Tyrese‘as Rice‘as bei serbas Stefanas Jovičius pirmąsias dvejas rungtynes prasnaudė ir driokstelėjo tik pirmadienį.

Dienos penketas

Tyrese‘as Rice‘as (Juodkalnija). 22 taškai (4/7 dvitaškių, 3/6 tritaškių, 5/7 baudų). Juodkalnija pralaimėjo Kroatijai 72:76.

Juodkalnijos rinktinei per dvejas pirmąsias rungtynes trūko T.Rice‘o taiklių metimų (buvęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ gynėjas per du turus pataikė 5 iš 18 metimų ir pelnė 12 taškų), tačiau pirmadienį natūralizuotas amerikietis suderino taikiklį ir pakėlė savo komandą į kovą prieš kroatus. 30-metis gynėjas vien per paskutinį kėlinį pelnė 9 taškus, bet juodkalniečiai sukruto pavėluotai ir varžovų nepavijo.

Stefanas Jovičius (Serbija). 15 taškų (4/8 dvitaškių, 2/5 tritaškių, 1/2 baudų), 9 rez.perd. per 32 min. Serbija nugalėjo Turkiją 80:74.

Eurolygos rezultatyvių perdavimų rekordininkas Europos čempionato pradžioje beveik nežiūrėjo į krepšį ir per dvejas rungtynes pelnė tik 7 taškus (tiesa, atliko 15 rezultatyvių perdavimų). Tačiau pirmadienį vėl užstrigo „Erelių“ puolimo lyderis Bogdanas Bogdanovičius, su turkų priekine linija nesusitvarkė aukštaūgiai, todėl 26-erių S.Jovičius nutarė imtis iniciatyvos pats. Sprendimas pasiteisino, ir S.Jovičius bei jo komandos draugai buvo apdovanoti pergale.

Adamas Hanga (Vengrija). 31 taškas (4/7 dvitaškių, 6/9 tritaškių, 5/8 baudų), 8 atk.kam., 8 rez.perd. per 33 min. Vengrija nugalėjo Čekiją 85:73.

A.Hanga labai vėlai atvyko į Vengrijos rinktinė treniruočių stovyklą, o per pirmąsias Europos čempionato rungtynes paliko aikštę dėl traumos. Tačiau kai labiausiai reikėjo, ryškiausia vengrų žvaigždė parodė, kodėl šią vasarą dėl jo pešėsi Vitorijos „Baskonia“ ir „Barcelona“. 28 metų gynėjas buvo svarbiausias asmuo abiejose aikštės pusėse, tapo rezultatyviausiu dienos žaidėju ir sustiprino vengrų viltis patekti į atkrintamąsias varžybas.

Bojanas Bogdanovičius (Kroatija). 23 taškai (2/3 dvitaškių, 4/7 tritaškių, 7/9 baudų), 6 atk.kam. per 32 min. Kroatija nugalėjo Juodkalniją 76:72.

Trys tritaškiai ir 9 taškai per pirmąsias 3 minutes. Toks buvo kroatų puolėjo startas, padėjęs jo komandai žaibiškai nutolti nuo varžovų 15:0. Vis dėlto 28 metų „Indiana Pacers“ naujoko žaidimas buvo toli gražu ne idealus. Jis visus keturis tritaškius pataikė per pirmąjį kėlinį, o paskui dažniau mėtydavo pro šalį.

Kristapas Porzingis (Latvija). 28 taškai (8/13 dvitaškių, 3/4 tritaškių, 3/3 baudų), 8 atk.kam. per 26 min. Latvija nugalėjo Didžiąją Britaniją 97:92.

„New York Knicks“ aukštaūgis jau 7-ąją min. buvo pelnęs 12 taškų, 9 taškus pridėjo antrajame kėlinyje, dar 7 – trečiojo kėlinio pradžioje. Komandai įgijus triuškinamą pranašumą, treneris Ainaras Bagatskis leido ryškiausiai žvaigždei pailsėti, bet vos nenusvilo – be K.Porzingio žaidimas išsiderino ir latviai vos išnešė sveiką kailį.

Beje, po trijų turų 24,3 taško pelnantis latvių aukštaūgis rezultatyviausių žaidėjų sąraše dalijasi trečiąją vietą su suomiu Lauri Markkanenu. Juos lenkia tik slovėnas Goranas Dragičius (26,3 tšk.) ir vokietis Dennisas Schroderis (25 tšk.).

Dienos žaidėjas

Adamas Hanga (Vengrija).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.