EUROLYGA 2023

Trečiadienio penketas. Dominuojantis J.Valančiūnas, buvęs LKL žaidėjas ir skausmą įveikęs ukrainietis

Trečiadienį Europos čempionate rezultatyviausiai žaidė buvęs LKL krepšininkas Michaelas Dixonas, tačiau jo vedama Gruzijos rinktinė pralaimėjo ir iki aštuntfinalio nenukeliavo. Užtat aštuntfinalyje bus per lemiamas pirmojo etapo rungtynes puikiai žaidę graikas Kostas Sloukas ir ukrainietis Viačeslavas Kravcovas bei A ir B grupių nugalėtojų lyderiai slovėnas Goranas Dragičius ir lietuvis Jonas Valančiūnas.

 Jonas Valančiūnas<br> G.Šiupario nuotr.
 Jonas Valančiūnas<br> G.Šiupario nuotr.
 G.Šiupario nuotr.
 G.Šiupario nuotr.
 K.Sloukas.<br> AFP nuotr.
 K.Sloukas.<br> AFP nuotr.
 G.Dragičius.<br> AFP nuotr.
 G.Dragičius.<br> AFP nuotr.
 V.Ktavcovas ir J.Valančiūnas.<br> AFP nuotr.
 V.Ktavcovas ir J.Valančiūnas.<br> AFP nuotr.
 M.Dixonas.<br> AFP nuotr.
 M.Dixonas.<br> AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Sep 6, 2017, 10:50 PM, atnaujinta Sep 7, 2017, 10:23 AM

Dienos penketas

Michaelas Dixonas (Gruzija). 29 taškai (6/6 dvitaškių, 5/11 tritaškių, 2/3 baudų) per 35 min. Gruzija pralaimėjo Italijai 69:71.

Goranas Dragičius (Slovėnija). 22 taškai (3/6 dvitaškių, 2/4 tritaškių, 10/11 baudų), 8 rez.perd. per 28 min. Slovėnija nugalėjo Prancūziją 95:78.

Kostas Sloukas (Graikija). 26 taškai (3/7 dvitaškių, 5/6 tritaškių, 5/5 baudų) per 34 min. Graikija nugalėjo Lenkiją 95:77.

Graikijos rinktinė vis dar ieško savo žaidimo, o kol jo neranda, komandai reikia gelbėtojų, galinčių nulemti rungtynių baigtį individualiais veiksmais. Per lemiamas A grupės rungtynes gelbėtojai buvo du gynėjai Nikas Kalathis ir K.Sloukas, kartu pelnę 50 taškų. Šių metų Eurolygos čempiono K.Slouko tolimi metimai ne tik pildė graikų taškų sąskaitą, bet ir psichologiškai gniuždė varžovus.

Viačeslavas Kravcovas (Ukraina). 17 taškų (7/11 dvitaškių, 3/4 baudų), 7 atk.kam. per 20 min.

Nugaros skausmai V.Kravcovą buvo sukaustę taip smarkiai, kad sekmadienį per rungtynes su gruzinais jis net negalėjo sėdėti ant atsarginių suolo. Tačiau vos pasijautęs truputį geriau, kapitonas veržėsi į aikštę ir trečiadienį sudaužė izraeliečių gynybą. 30-metis aukštaūgis dar iki pertraukos pelnė 12 taškų, o antroje mačo pusėje galėjo atsipūsti, nes ukrainiečiai pirmavo žiauriu skirtumu.

Jonas Valančiūnas (Lietuva). 27 taškai (10/16 dvitaškių, 7/8 baudų), 15 atk.kam. per 32 min. Lietuva nugalėjo Vokietiją 89:72

J.Valančiūnas per pirmąjį etapą pasiekė tris dvigubus dviženklius, o per dvejas pastarąsias rungtynes pelnė 49 taškus ir atkovojo 30 kamuolių. Varžovų priekinės linijos nebuvo silpnos, ir 25 metų vidurio puolėjui reikėjo paprakaituoti, bet Lietuvos rinktinė parodė, jog į atkrintamąsias varžybas žengia turėdama vieną labiausiai dominuojančių aukštaūgių.

Dienos žaidėjas

Jonas Valančiūnas (Lietuva).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.