EUROLYGA 2023

FIBA griežtai tildo E. Messiną – paprašė nepamiršti, iš ko gauna atlyginimą

Karčių žodžių Tarptautinei krepšinio federacijai (FIBA) negailėjęs Italijos rinktinės treneris Ettore Messina sulaukė atkirčio.

 E.Messina sulaukė FIBA atsako.<br> G.Šiupario nuotr.
 E.Messina sulaukė FIBA atsako.<br> G.Šiupario nuotr.
 E.Messina pasaulio čempionato atrankos metu negalės vadovauti italams.<br> G.Šiupario nuotr.
 E.Messina pasaulio čempionato atrankos metu negalės vadovauti italams.<br> G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 7, 2017, 11:39 AM, atnaujinta Sep 7, 2017, 11:53 AM

FIBA pasaulio čempionato atrankos „langų“ sistema nepatenkintas E.Messina išsiliejo po Lietuvos ir Italijos rinktinių rungtynių Europos čempionato grupių etape.

Sulaukęs klausimo apie FIBA sistemos pokyčius, „San Antonio Spurs“ klube Greggo Popovichiaus asistentu dirbantis specialistas rėžė: „Aš nesu laimingas. Man patinka mano komanda. 

Bet politinė situacija diktuoja tai, kad jeigu dirbti NBA arba Eurolygoje, nebegalėsi kovoti rinktinių turnyre, – kalbėjo E.Messina. – Skaičiau tai, ką sakė Željko Obradovičius ir Šarūnas Jasikevičius. 

Visi treneriai ir krepšininkai galvoja tą patį, bet kambaryje, kur priimami sprendimai, nėra nė vieno trenerio ar žaidėjo.“

Dėl darbo NBA E.Messina negalės toliau treniruoti italų rinktinės, nes nei stipriausia JAV lyga, nei Eurolyga pertraukų savo tvarkaraščiuose nedarys.

E.Messina neslėpė, jog visiškas FIBA abejingumas jam atrodo paniekinantis.

„Daug labiau žemina tai, kad visos federacijos turės grupės žaidėjų prašyti, kad šie įveiktų atranką, o tada pasakys: „Ačiū. Kažkas kitas, kas veikiausiai geresnis nei tu, vyks į turnyrą.“ Tai – pažeminimas, – kalbėjo E.Messina.

Apie tai išgirdęs FIBA generalinis sekretorius Patrickas Baummanas neliko tylėti.

„Mes žiūrime į ateitį. Norime leisti atsiskleisti naujiems talentams. Gal jis (E.Messina) tiesiog nusiminęs, kad negalės treniruoti nacionalinės komandos“, – ironiškai šypsodamasis kalbėjo P.Baumannas.

FIBA generalinis sekretorius pabrėžė, jog E.Messina neturėtų taip drąsiai reikšti savo priekaištų, mat jis yra pavaldus šalies krepšinio federacijai.

„Italijos krepšinio federacijos prezidentas Gianni Petrucci pokyčiais yra patenkintas. O E.Messinai pinigus moka būtent jis“, – be užuolankų sakė P.Baumannas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.