EUROLYGA 2023

Ketvirtadienio apžvalga: kapitono žodis, britų nagai ir žiovulys Kluže

Europos krepšinio čempionato pirmasis etapas – jau istorija. Ketvirtadienį įvyko paskutinės C ir D grupių rungtynės, po kurių sirgaliai sužinojo dar keturias aštuntfinalio poras. 

 Latvija įveikė Turkijos komandą<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Latvija įveikė Turkijos komandą<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Latvija laimėjo svarbų paskutinįjį grupės mačo mūšį<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Latvija laimėjo svarbų paskutinįjį grupės mačo mūšį<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Latvijos sirgaliams yra kuo džiaugtis<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Latvijos sirgaliams yra kuo džiaugtis<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Nelengva buvo ir rusams<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Nelengva buvo ir rusams<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Sep 8, 2017, 8:37 AM, atnaujinta Sep 8, 2017, 8:50 AM

Pirmajame atkrintamųjų varžybų etape sekmadienį Stambule susitiks: Ispanija – Turkija, Kroatija – Rusija, Latvija – Juodkalnija ir Serbija – Vengrija. 

Kitos keturios aštuntfinalio poros paaiškėjo trečiadienį. Šeštadienį dėl kelialapių į ketvirtfinalį kovos Lietuva – Graikija, Vokietija – Prancūzija, Suomija – Italija ir Slovėnija – Ukraina. 

Intriga. C ir D grupėse visi kelialapiai į atkrintamąsias varžybas buvo atiduoti dar prieš paskutinįjį turą. Jei C grupėje penktojo turo rungtynės nebūtų žaidžiamos, jų niekas nė nebūtų pasigedęs.

Tuo tarpu D grupėje vyko vienas labai svarbus ir intrigavęs mačas – Latvijos ir Turkijos krepšininkai stengėsi išvengti ketvirtosios vietos ir aštuntfinalio dvikovos su Europos čempione Ispanijos rinktine. 

Latviams šio mačo vertė buvo itin didelė, nes jie kovojo dėl antrosios vietos, kuri leido išvengti ne akistatos ne tik su ispanais, bet ir su taip pat grėsmingais varžovais kroatais. D grupės šeimininkų turkų padėtis buvo prastesnė – net ir pergalė juos būtų pakėlusi tik į trečiąją vietą, kuri būtų lėmusi aštuntfinalio dvikovą su kroatais. Vis dėlto skirtumas tarp Ispanijos ir Kroatijos – irgi nemažas, tad „12 milžinų“ buvo dėl ko stengtis.
Labiau stengėsi ir tikslą pasiekė Latvijos krepšininkai, nuo pirmojo kėlinio visą laiką pirmavę, laimėję 89:79 ir pakišę turkus po Ispanijos buldozeriu. 

Kapitonas. Latvijos sirgaliai visą pirmąjį etapą galėjo būti patenkinti ir rinktinės žaidimu, ir rezultatais. Vis dėlto ne visi krepšininkai žaidžia vienodai gerai, ir kiekvienoje komandoje yra tų, kuriems reikėtų pasitempti. 

Iki ketvirtadienio pasitempti labiausiai reikėjo kapitonui Janiui Blūmui. Buvęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkas per ketverias rungtynes pelnė tik 10 taškų ir pataikė vos 2 iš 14 tritaškių. 

Vis dėlto per rungtynes su turkais 35 metų gynėjas iš arsenalo išsitraukė pavojingiausią ginklą – tritaškius metimus. J.Blūmas į turkų krepšį įmetė 5 tritaškius ir pelnė 17 taškų, o labiausiai įsisiautėjo antrajame kėlinyje, per kurį pelnė 8 taškus. Būtent antrajame kėlinyje Latvijos komanda pirmą kartą įgijo dviženklę persvarą. 

Paskui latviai beveik visą laiką pirmavo apie 10 taškų skirtumu, o varžovai trumpam priartėjo tik ketvirtojo kėlinio viduryje. 

Nagai. Dėl pirmųjų dviejų vietų D grupėje kovojusioms komandoms dovanos vos neįteikė Didžiosios Britanijos krepšininkai. Nė vienos pergalės neiškovoję britai parodė aštrius nagus Rusijos rinktinei ir jai nusileido tik po atkaklios kovos 70:82. 

Tiesa, britai trumpai pirmavo tik pirmajame kėlinyje, bet 37-ąją min. rusų persvara buvo vos 1 taškas. 

Jei rusai būtų pralaimėję, būtų gerokai palengvinę užduotį Latvijos rinktinei ir suteikę viltį Turkijos komandai. 

Baudos. Čekijos rinktinė per rungtynes su Kroatijos komanda pataikė visus baudos metimus. Vis dėlto šis rezultatas negalėjo nudžiuginti nei Čekijos krepšininkų, nei jų sirgalių. Galimybes patekti į kitą etapą praradę čekai paskutiniajame ture nerodė jokio noro kovoti, prie baudos metimų linijos stojo vos tris kartus ir patyrė triuškinamą pralaimėjimą 69:107.

Žiuovulys. Sirgaliai galėjo žiovauti iš nuobodulio per dar trejas rungtynes, kuriose favoritai pasiekė daugiau nei įtikinamas pergales. Ispanijos krepšininkai viena koja nugalėjo vengrus 87:64, Serbijos rinktinė – belgus 74:54, Juodkalnijos komanda – C grupės šeimininkus rumunus 86:69.
Nuliai. Europos čempionatą be pergalių baigė trys komandos. Visas penkerias rungtynes pralaimėjo Islandijos, Rumunijos ir Didžiosios Britanijos krepšininkai. 

Nulį pralaimėjimų skiltyje išsaugojo Slovėnijos ir Ispanijos rinktinės. Tik jos pirmajame etape laimėjo visas penkerias rungtynes. 

C grupė

Kroatija – Čekija 107:69. Boj.Bogdanovičius 25, D.Šaričius 18, 10 atk.kam., I.Buva 13, R.L.Ukičius 12, F.Krušlinas 11, D.Benderis 10/ P.Auda 19, V.Hrubanas 15, L.Palyza 12, K.Švrdlikas 10.

Ispanija – Vengrija 87:64. P.Gasolis 20, S.Rodriguezas ir W.Hernangomezas po 15, M.Gasolis 10/ Cs.Ferenczas 17, D.Vojvoda 10. 

Juodkalnija – Rumunija 86:69. N.Džurišičius 14, B.Dubljevičius ir D.Radončičius po 13, N.Vučevičius 11, N.Vranješas 10/ N.Kuti 18, A.Mandache14, C.Baciu 11, R.Torokas 10.

D grupė

Rusija – Didžioji Britanija 82:70. A.Švedas 30, V.Fridzonas 14, T.Mozgovas 11, 11 atk.kam., A.Voroncevičius 11/ D.Clarkas 21, G.Olaseni 19, G.Murray 10. 

Serbija – Belgija 74:54. B.Marjanovičius 22, Bog.Bogdanovičius 15, M.Mačvanas 10/ E.Lecomte‘as 12, A.Hervelle‘is 10.

Latvija – Turkija 89:79. K.Porzingis 28, J.Blūmas 17, Dav.Bertanas 9/ C.Osmanas 24, M.Mahmutoglu 19, S.Erdenas 10.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.