EUROLYGA 2023

Sekmadienio penketas. Paslėptas R.Rubio talentas, nesustabdomas A.Švedas ir vengrų Perlas

Ispanas Ricky Rubio ir serbas Ognjenas Kuzmičius sekmadienį Europos čempionato aštuntfinalio rungtynėse nebuvo labai rezultatyvūs, bet itin gerai žaidė, kai jų komandos įgijo lemiamą persvarą. Daugiau taškų pelnė svariai prie pergalių prisidėję latvis Janis Timma ir, ypač, rusas Aleksejus Švedas, o dienos atradimu tapęs vengras Zoltanas Perlas nusipelnė vien šilčiausių žodžių nepaisant to, kad jo komanda į kitą etapą nepateko.

 O.Kuzmičius.<br> AFP nuotr.
 O.Kuzmičius.<br> AFP nuotr.
 J.Timma.<br> AP nuotr.
 J.Timma.<br> AP nuotr.
 A.Švedas.<br> AP nuotr.
 A.Švedas.<br> AP nuotr.
 Z.Perlas.<br> AP nuotr.
 Z.Perlas.<br> AP nuotr.
 R.Rubio.<br> AFP nuotr.
 R.Rubio.<br> AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Sep 11, 2017, 9:59 AM, atnaujinta Sep 11, 2017, 10:09 AM

Dienos penketas

Ricky Rubio (Ispanija). 15 taškų (1/1 dvitaškio, 3/6 tritaškių, 4/4 baudų) per 21 min. Ispanija nugalėjo Turkiją 73:56. 26 metų gynėjas nėra patikimas snaiperis. Galbūt dėl to turkai keliskart jį paliko visiškai laisvą ir už tai brangiai sumokėjo.

R.Rubio tolimas dvitaškis ir du tritaškiai ketvirtajame kėlinyje palaužė šeimininkų pasipriešinimą. Iš viso „Utah Jazz“ naujokas per ketvirtąjį kėlinį pelnė 12 taškų.

Zoltanas Perlas (Vengrija). 22 taškai (5/8 dvitaškių, 2/4 tritaškių, 6/9 baudų), 7 atk.kam. per 25 min. Vengrija pralaimėjo Serbijai 78:86. Adamui Hangai ir Davidui Vojvodai sekmadienis buvo juoda diena.

Tačiau vengrai vis tiek nenuleido rankų, o jų varžovams didele staigmena tapo 22 metų gynėjas Z.Perlas, su kuriuo šiais metais sutarties nepratęsė Kapo d‘Orlando klubas iš Italijos.

Vengras, kurio asmeninis rekordas Italijos lygoje buvo 17 taškų, sužaidė geriausias karjeros rungtynes.

Janis Timma (Latvija). 21 taškas (3/7 dvitaškių, 4/4 tritaškių, 3/3 baudų), 5 atk.kam., 6 rez.perd. per 24 min. Latvija nugalėjo Juodkalniją 100:68. Kad Latvijos rinktinė greitai sunaikintų intrigą, labiausiai pasistengė J.Timma ir Kristapas Porzingis, iki pertraukos pelnę beveik pusę komandos taškų.

Juodkalniečius ypač erzino 25 metų gynėjas, per du kėlinius pelnęs 13 taškų ir dviem tolimais metimais smarkiai sumažinęs atslikusių varžovų ūpą kovoti dėl pergalės.

Aleksejus Švedas (Rusija). 27 taškai (4/7 dvitaškių, 3/9 tritaškių, 10/12 baudų), 12 rez.perd. per 32 min. Rusija nugalėjo Kroatiją 101:78. Dukart iš toli pataikęs A.Švedas pelnė pirmuosius 6 rungtynių taškus ir varžovus terorizavo iki paskutiniųjų minučių.

Aštuntfinalio etape rezultatyviau negu 28 metų rusų gynėjas žaidė tik 28 taškus pelnęs kroatas Bojanas Bogdanovičius, bet A.Švedo varžovas asmeninę sąskaitą pildė, kai jo komandos dainelė jau buvo sudainuota.

Ognjenas Kuzmičius (Serbija). 17 taškų (7/10 dvitaškių, 3/3 baudų), 10 atk.kam. per 21 min. Serbija nugalėjo Vengriją 86:78. Užsispyrę vengrai patampė nervus favoritams, bet Serbijos bokštai O.Kuzmičius ir Bobanas Marjanovičius jiems buvo tiesiog per aukšti.

Serbų milžinai tarsi pasidalijo rungtynes į dvi dalis: pirmojoje po krepšiais viešpatavo 213 cm ūgio O.Kuzmičius (15 taškų iki pertraukos), antrojoje – 222 cm ūgio B.Marjanovičius (10 taškų po pertraukos)

Dienos žaidėjas

Aleksejus Švedas (Rusija).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?