EUROLYGA 2023

Po Artūro Gudaičio kaprizų – dideli pinigai ir moralinė pergalė

„Noriu palikti „Lietuvos rytą“, klubo veiksmai – neadekvatūs“, – tokia frazė nuskambėjo iš Artūro Gudaičio lūpų liepos 21-ąją.

 Artūras Gudaitis paliko "Lietuvos ryto" komandą<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 Artūras Gudaitis paliko "Lietuvos ryto" komandą<br> J.Stacevičiaus nuotr.
Po pasirodymo su Lietuvos rinktine A.Gudaičiui į "Lietuvos rytą" grįžti neteks<br>G.Šiupario nuotr.
Po pasirodymo su Lietuvos rinktine A.Gudaičiui į "Lietuvos rytą" grįžti neteks<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Edgaras Pulkovskis (krepsinis.net)

Sep 13, 2017, 11:18 AM, atnaujinta Sep 13, 2017, 11:54 AM

Dar mėnesį prieš tai žiniasklaidoje nuskambėjo, kad Stambulo „Bešiktaš“ nori įsigyti „centrą“, bet tada Antanas Guoga pareiškė, kad nereikia klubui milijono ir žaidėjas skrydžiui į Nacionalinę krepšinio asociaciją (NBA) ruošis sostinėje.

Lietuvos rytas“ nepardavė A.Gudaičio ir po jo skambaus pasisakymo visai šalies žiniasklaidai. Vėliau šis skandalas nutilo greitai, o pats krepšininkas kurį laiką išsisukinėjo ir nenorėjo kalbėti šia tema.

„Gudaitis pasikarščiavo“, – sakė vėliau Linas Kleiza.

Kai jau atrodė, kad šioje istorijoje buvo padėtas taškas ir A.Gudaitis sezoną pradėtas „Lietuvos ryte“, staiga jis buvo parduotas Milano „AX Armani“ ekipai.

Čia peršasi vienas labai logiškas klausimas – kodėl „Lietuvos rytas“ nepardavė A.Gudaičio birželį ar liepą? Juk terminai išpirkos buvo pasibaigę jau tuomet, kai jis viešai pareiškė apie norą palikti komandą.

Dabar pats „Lietuvos rytas“ yra sudėtingesnėje situacijoje nei būtų vasarą, kadangi reikia skubiai rasti pajėgų vidurio puolėją, o rinkoje tokių likę gerokai mažiau nei prieš mėnesį ar juolab – du.

Šaltiniai pasakojo, kad A.Gudaičio nenoras žaisti „Lietuvos ryte“ niekur nedingo ir klubas nebenorėjo laikyti krepšininko, kuris pats nenori būti komandoje, o čia pasitaikė ir italai, kurie nepašykštėjo beveik 400 tūkstančių eurų išpirkos, įskaitant įvairius papildomus mokesčius.

„Lietuvos rytas“ rizikavo taip pasielgdamas, kadangi dažniausiai po tokių viešų pasisakymų žaidėjai taip lengvai neatlyžta, juolab, jeigu turi stiprų agentų užnugarį.

Iš kitos pusės, sostinės klubas savo biudžete teoriškai turi beveik 700 tūkstančių eurų (žaidėjo alga plius išpirka), todėl tikrai gali įsigyti solidų krepšininką, tačiau tokį reikia surasti dabartinėje rinkoje.

Spalio pradžioje NBA klubai ims „atkabinti“ nereikalingus žaidėjus ir rinkoje tikrai padaugės pajėgių aukštaūgių. Realu, kad „Lietuvos rytas“ būtent to ir lauks, jeigu dabar rinkoje nesuras pajėgaus „centro“, kurio dar nenugvelbė jokia kita komanda.

A.Gudaičio noras tapo realybe ir jis karjeroje padarė žingsnį į priekį – žais Eurolygos klube, o jam perdavimus dalins tautietis Mantas Kalnietis. Tuo tarpu „Lietuvos rytas“ pasielgė rizikingai, bet morališkai teisingai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.